Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zámek v Kunraticích jde do dražby s cenovkou 106 milionů. Prodej přitáhne spekulanty, bouří se místní

Zámek v Kunraticích je na prodej.
Se svolením poznejdomy.cz/Radomír Kočí
Petra Jansová
pej

Už za pár dní se koná aukce výjimečné nemovitosti. Za barokní zámek v Kunraticích a přilehlý hektarový park chce stát 106 milionů korun. Dražbu ale provází řada kontroverzí.

Reklama

Památkově chráněný barokní zámek a přilehlý park do roku 2014 sloužily Národnímu muzeu. V roce 2021 ho převzal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) a vzhledem k tomu, že žádná ze státních institucí neprojevila zájem, hledá pro něj úřad majitele v dražbě.

Na zámeku v Kunraticích se podívejte v galerii:

Vyvolávací je 106 260 000 korun.  Zájemci musí do 17. ledna složit kauci deset milionů korun.

Nabízená cena nám přijde rozumná, jde o výjimečnou nemovitost v Praze, která potenciál rozhodně má. Třeba pro špičkový hotel,“ hodnotí cenu Lenka Munter, expertka realitní kanceláře Luxent –⁠ Exclusive Properties, která se specializuje na historické nemovitosti.

Zámecký komplex v Dolních Kounicích je stále na prodej.

Fotogalerie: Výprodej zámků v Česku. Některé stojí jako pražský byt

Ty alespoň částečně zrekonstruované u velkých měst nebo hranic s Německem stojí stovky milionů. Ty menší v horším stavu vyjdou i na méně než 20 milionů. Podívejte se na aktuální nabídku zámků na prodej.

Přečíst článek

Nicméně právě proti podobným záměrům se razantně vymezují občané Kunratic, tamní spolky a také vedení obce, které o areál dlouhodobě projevuje zájem. Proti aukci tak vznikla dokonce petice.

„Takto narychlo vyhlášená aukce vzbuzuje mnoho otázek a rozhodně nenahrává seriózním kupcům se zájmem o zachování budovy. Máme naopak vážné důvody se obávat, že se může objekt dostat do rukou spekulantů, kteří se budovy „zbaví” a získají tak přístup k lukrativním pozemkům,“ píše s v petici, kterou zatím podepsaly čtyři stovky lidí.

Zámek ve Skřivanech stále nenašel majitele.

Ani milionová sleva nepomohla. Zámek ve Skřivanech nikdo nechce

Už třikrát se Královéhradecký kraj pokusil prodat památkově chráněný novogotický zámek ve Skřivanech. Nepomohla ani sleva.

Přečíst článek

Rekonstruované Automatické mlýny v Pardubicích

Gočárova galerie v Automatických mlýnech zpřístupnila knihovnu s tisíci svazky o umění

Gočárova galerie v Pardubicích zpřístupnila galerijní knihovnu, která dosud sloužila jen badatelům a byla umístěna v prostorách galerie na pardubickém zámku. Obsahuje přes 8000 knih o výtvarném umění, uvedl kraj. Galerie od loňského podzimu sídlí v rekonstruovaných Automatických mlýnech a má víc prostoru pro další služby.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme