Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sotheby's - informace o tématu

Originál ilustrace z obálky prvního vydání knihy Harry Potter a kámen mudrců se dnes v newyorské aukci prodal za 1,9 milionu dolarů (44,3 milionu korun).

Čarodějův učeň láme milionové rekordy. Máte doma první vydání Harryho Pottera?

Originál ilustrace z obálky prvního vydání knihy Harry Potter a kámen mudrců se v newyorské aukci prodal za 1,9 milionu dolarů (44,3 milionu korun). Podle agentury DPA se tak stal nejdražším artiklem spojovaným se sérií o čarodějnickém učni, který se kdy vydražil.

Přečíst článek
Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962 se prodalo za astronomických 42 milionů liber

Nejdražší Ferrari všech dob. Model ze šedesátých let se prodal za astronomickou částku

Přečíst článek

Princezna Diana překonala Kurta Cobaina. Její ikonický svetr se prodal za desítky milionů

Přečíst článek

Vrcholem podzimní aukční sezóny bude Picassův obraz Žena s hodinkami. Za téměř tři miliardy

Přečíst článek
Investoři do „Bored Apes“ žalují Sotheby's i Paris Hilton

Draze nakoupili, teď litují. Investoři do Bored Apes tvrdí, že naletěli Paris Hilton, chtějí soud

Přečíst článek
Liberecký zámek je na prodej

Zámek v Liberci je na prodej. Kdo se stane jeho novým majitelem?

Dvacet pokojů a deset koupelen, zámecká kaple a také více než 13 tisíc metrů čtverečních velký zámecký park v Liberci je na prodej. O koupi uvažuje i vedení města. Cena objektu není veřejně známá.

Přečíst článek

Sotheby's prodává pár třicetiletých tenisek s logem Applu. Cena jde přes milion

Aukční síň Sotheby's prodává pár vzácných tenisek Apple za 50 tisíc dolarů, v přepočtu asi 1,1 milionu korun.

Přečíst článek
Louis Vuitton x Nike Air Force 1 Gold

Aukční síň Sotheby’s nabízí zlaté tenisky Nike. Cena? Skoro 400 tisíc korun

Unikátní tenisky Louis Vuitton x Nike Air Force 1 Gold, které aktuálně nabízí aukční síň Sotheby’s, jsou jednou z posledních prací legendárního návrháře Virgila Abloha. Jedná se tak o mimořádný sběratelský kousek.

Přečíst článek
Obraz rakouského malíře Gustava Klimta Dáma s vějířem se stal nejdražším obrazem prodaným v evropské aukci, nový majitel za něj zaplatí 85,3 milionu liber (2,35 miliardy Kč). Portrét z roku 1918 byl hlavním lákadlem dnešní dražby aukční síně Sotheby's, která ho nabídla s vyvolávací cenou 58 milionů liber. Po dramatickém souboji zájemců ale dosáhl kladívkové ceny 74 milionů liber. Do konečné ceny se promítla ještě aukční přirážka.

Klimtův obraz Dáma s vějířem překonal evropský aukční rekord. Nejen v malbě, ale v umění vůbec

Obraz rakouského malíře Gustava Klimta Dáma s vějířem se stal nejdražším obrazem prodaným v evropské aukci, nový majitel za něj zaplatí 85,3 milionu liber (2,35 miliardy korun). Portrét z roku 1918 byl hlavním lákadlem dnešní dražby aukční síně Sotheby's, která ho nabídla s vyvolávací cenou 58 milionů liber. Po dramatickém souboji zájemců ale dosáhl kladívkové ceny 74 milionů liber. Do konečné ceny se promítla ještě aukční přirážka.

Přečíst článek
Přes tisíc let stará hebrejská bible vynesla v aukci téměř miliardu

VIDEO: Přes tisíc let stará hebrejská bible vynesla v aukci téměř miliardu

Nejstarší téměř kompletní rukopis hebrejské bible, zvaný Codex Sassoon, byl v New Yorku vydražen za 38 milionů dolarů (829,4 milionu korun), napsala agentura AP. Zakoupil ho bývalý americký velvyslanec v Rumunsku Alfred H. Moses, aby ho mohl darovat ANU – Muzeu židovského lidu v Tel Avivu, kde se stane součástí tamní sbírky, uvedla americká aukční síň Sotheby’s. Podívejte se ve videu níže, jak vypadá.

Přečíst článek
Freddie Mercury na snímku z léta 1986 na koncertě v Kolíně nad Rýnem. Nyní jeho osobní věci půjdou do aukce.

Mercuryho osobní věci půjdou do aukce. Včetně ručně psaného textu We Are The Champions

Ručně psané texty písní, kostýmy a celá řada osobních věcí Freddieho Mercuryho bude v září nabídnuta v aukci. Zpěvák skupiny Queen ji budoval 30 let a vše uchovával ve svém domě v Kensingtonu v západním Londýně. Když v roce 1991 zemřel, vše odkázal jedné ze svých nejstarších přítelkyň Mary Austinové.

Přečíst článek
Lützowova vila je od roku 1964 kulturní památkou. Vyjde na sedm milionů dolarů.

Mramorový luxus za sedm milionů dolarů. Sotheby's nabízí k prodeji vilu v Karlových Varech

Devět ložnic, čtyři koupelny a hlavně více než dva tisíce metrů čtverečních pozemku s altány a sochami v Karlových Varech je na prodej. Lützowovu vilu nabízí síť Sotheby´s International Realty za sedm milionů dolarů (téměř 150 milionů korun).

Přečíst článek
Americká aukční síň Sotheby’s dává do aukce nejstarší téměř kompletní rukopis hebrejské bible, zvaný Codex Sassoon. Očekává se, že bude vydražen za 30 až 50 milionů dolarů (664 milionů až 1,1 miliardy Kč).

VIDEO: Do dražby jde 1100 let starý rukopis hebrejské bible, nejstarší na světě. Padne aukční rekord?

Americká aukční síň Sotheby’s dává do aukce nejstarší téměř kompletní rukopis hebrejské bible, zvaný Codex Sassoon. Očekává se, že bude vydražen za 30 až 50 milionů dolarů (664 milionů až 1,1 miliardy korun), napsal americký list The New York Times. Jestliže se tak stane, půjde o nejdražší knihu či historický dokument, které byly kdy vydraženy. Podívejte se níž na video od Sotheby´s představující rukopis.

Přečíst článek
Na aukci Sotheby's v New Yorku se v únoru 2023 prodala láhev mimořádně vzácné whisky Macallan za 250 tisíc dolarů. (asi 5,56 milionu korun).

Panák whisky za 370 tisíc? Sběratel koupil vzácnou láhev značky Macallan, jednu ze dvou na světě

Investice do luxusního a vzácného alkoholu lákají v poslední době mnohé sběratele. Jeden z nich koupil na aukci prestižní síně Sotheby´s mimořádně vzácnou láhev whisky Macallan, jednu ze dvou na světě, za čtvrt milionu dolarů (asi 5,56 milionu korun). Čím je tak vzácná?

Přečíst článek
Zlatý Křik I od Mikuláše Medka

Čeští umělci bodovali v aukci Sotheby's. Nejdráž se prodalo dílo Mikuláše Medka

Na aukci středoevropského umění v Kolíně nad Rýnem, která probíhala během minulého týdne, se nejdráž vydražil obraz Mikuláše Medka. Za Zlatý Křik I z roku 1968 dal nový majitel v přepočtu 8,6 milionu korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme