Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sotheby's - informace o tématu

Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962 se prodalo za astronomických 42 milionů liber

Nejdražší Ferrari všech dob. Model ze šedesátých let se prodal za astronomickou částku

Aukce v New Yorku přinesla rekordní prodej vozu Ferrari za neuvěřitelných 51,7 milionů dolarů, tedy téměř 1,2 miliardy korun. Vzácný kus, Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962, měl za posledních 38 let jen jednoho majitele.

Přečíst článek
Svetr s černou ovcí po princezně Dianě se v aukci prodal za 1,1 milionu dolarů

Princezna Diana překonala Kurta Cobaina. Její ikonický svetr se prodal za desítky milionů

Přečíst článek

Vrcholem podzimní aukční sezóny bude Picassův obraz Žena s hodinkami. Za téměř tři miliardy

Přečíst článek

Draze nakoupili, teď litují. Investoři do Bored Apes tvrdí, že naletěli Paris Hilton, chtějí soud

Přečíst článek

Sotheby's prodává pár třicetiletých tenisek s logem Applu. Cena jde přes milion

Aukční síň Sotheby's prodává pár vzácných tenisek Apple za 50 tisíc dolarů, v přepočtu asi 1,1 milionu korun.

Přečíst článek
Louis Vuitton x Nike Air Force 1 Gold

Aukční síň Sotheby’s nabízí zlaté tenisky Nike. Cena? Skoro 400 tisíc korun

Unikátní tenisky Louis Vuitton x Nike Air Force 1 Gold, které aktuálně nabízí aukční síň Sotheby’s, jsou jednou z posledních prací legendárního návrháře Virgila Abloha. Jedná se tak o mimořádný sběratelský kousek.

Přečíst článek
Obraz rakouského malíře Gustava Klimta Dáma s vějířem se stal nejdražším obrazem prodaným v evropské aukci, nový majitel za něj zaplatí 85,3 milionu liber (2,35 miliardy Kč). Portrét z roku 1918 byl hlavním lákadlem dnešní dražby aukční síně Sotheby's, která ho nabídla s vyvolávací cenou 58 milionů liber. Po dramatickém souboji zájemců ale dosáhl kladívkové ceny 74 milionů liber. Do konečné ceny se promítla ještě aukční přirážka.

Klimtův obraz Dáma s vějířem překonal evropský aukční rekord. Nejen v malbě, ale v umění vůbec

Obraz rakouského malíře Gustava Klimta Dáma s vějířem se stal nejdražším obrazem prodaným v evropské aukci, nový majitel za něj zaplatí 85,3 milionu liber (2,35 miliardy korun). Portrét z roku 1918 byl hlavním lákadlem dnešní dražby aukční síně Sotheby's, která ho nabídla s vyvolávací cenou 58 milionů liber. Po dramatickém souboji zájemců ale dosáhl kladívkové ceny 74 milionů liber. Do konečné ceny se promítla ještě aukční přirážka.

Přečíst článek
Přes tisíc let stará hebrejská bible vynesla v aukci téměř miliardu

VIDEO: Přes tisíc let stará hebrejská bible vynesla v aukci téměř miliardu

Nejstarší téměř kompletní rukopis hebrejské bible, zvaný Codex Sassoon, byl v New Yorku vydražen za 38 milionů dolarů (829,4 milionu korun), napsala agentura AP. Zakoupil ho bývalý americký velvyslanec v Rumunsku Alfred H. Moses, aby ho mohl darovat ANU – Muzeu židovského lidu v Tel Avivu, kde se stane součástí tamní sbírky, uvedla americká aukční síň Sotheby’s. Podívejte se ve videu níže, jak vypadá.

Přečíst článek
Freddie Mercury na snímku z léta 1986 na koncertě v Kolíně nad Rýnem. Nyní jeho osobní věci půjdou do aukce.

Mercuryho osobní věci půjdou do aukce. Včetně ručně psaného textu We Are The Champions

Ručně psané texty písní, kostýmy a celá řada osobních věcí Freddieho Mercuryho bude v září nabídnuta v aukci. Zpěvák skupiny Queen ji budoval 30 let a vše uchovával ve svém domě v Kensingtonu v západním Londýně. Když v roce 1991 zemřel, vše odkázal jedné ze svých nejstarších přítelkyň Mary Austinové.

Přečíst článek
Lützowova vila je od roku 1964 kulturní památkou. Vyjde na sedm milionů dolarů.

Mramorový luxus za sedm milionů dolarů. Sotheby's nabízí k prodeji vilu v Karlových Varech

Devět ložnic, čtyři koupelny a hlavně více než dva tisíce metrů čtverečních pozemku s altány a sochami v Karlových Varech je na prodej. Lützowovu vilu nabízí síť Sotheby´s International Realty za sedm milionů dolarů (téměř 150 milionů korun).

Přečíst článek
Americká aukční síň Sotheby’s dává do aukce nejstarší téměř kompletní rukopis hebrejské bible, zvaný Codex Sassoon. Očekává se, že bude vydražen za 30 až 50 milionů dolarů (664 milionů až 1,1 miliardy Kč).

VIDEO: Do dražby jde 1100 let starý rukopis hebrejské bible, nejstarší na světě. Padne aukční rekord?

Americká aukční síň Sotheby’s dává do aukce nejstarší téměř kompletní rukopis hebrejské bible, zvaný Codex Sassoon. Očekává se, že bude vydražen za 30 až 50 milionů dolarů (664 milionů až 1,1 miliardy korun), napsal americký list The New York Times. Jestliže se tak stane, půjde o nejdražší knihu či historický dokument, které byly kdy vydraženy. Podívejte se níž na video od Sotheby´s představující rukopis.

Přečíst článek
Na aukci Sotheby's v New Yorku se v únoru 2023 prodala láhev mimořádně vzácné whisky Macallan za 250 tisíc dolarů. (asi 5,56 milionu korun).

Panák whisky za 370 tisíc? Sběratel koupil vzácnou láhev značky Macallan, jednu ze dvou na světě

Investice do luxusního a vzácného alkoholu lákají v poslední době mnohé sběratele. Jeden z nich koupil na aukci prestižní síně Sotheby´s mimořádně vzácnou láhev whisky Macallan, jednu ze dvou na světě, za čtvrt milionu dolarů (asi 5,56 milionu korun). Čím je tak vzácná?

Přečíst článek
Zlatý Křik I od Mikuláše Medka

Čeští umělci bodovali v aukci Sotheby's. Nejdráž se prodalo dílo Mikuláše Medka

Na aukci středoevropského umění v Kolíně nad Rýnem, která probíhala během minulého týdne, se nejdráž vydražil obraz Mikuláše Medka. Za Zlatý Křik I z roku 1968 dal nový majitel v přepočtu 8,6 milionu korun.

Přečíst článek
Součástí prodeje sbírky rozvádějícího se páru Macklowových byl i obraz Andyho Warhola Blue Airmail Stamps, který byl prodán za 1,32 milionu dolarů.

Sotheby´s hlásí rekordní prodeje. Trh s uměním je na rozdíl od toho akciového neprůstřelný

Pouhé dva týdny stačily na to, aby se v jedné z nejvíce prestižních aukčních světa Sotheby´s prodalo umění za 2,5 miliardy dolarů (asi 58,7 miliardy korun). Rekordní týden přinesl jedenáct aukčních rekordů, z toho šest od ženských umělkyň. Značkou část ovšem tvoří výtěžek z druhé aukce rozvádějících se manželů Mackloweových ve výši téměř čtvrt miliardy dolarů. Trh s uměním je v době covidových opatření a protiruských sankcí omezujících ekonomiky světa neprůstřelná investice, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek
Reklama

News box

Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Francie a Německo dnes podepsaly memorandum o 🤝 společném vývoji a výrobě tanku budoucnosti, který má nahradit současné válečné stroje obou zemí. Miistři zahraničí Sébastien Lecornu a Boris Pistorius to během schůzky v Paříži označili za významný milník, od něhož však k hotovému tanku zbývá podle nich ještě dlouhá cesta, informovaly tiskové agentury.
Soud na ruském Dálném východě odsoudil podnikatele 👨 Olega Kana, známého jako krabí král, k 17letému vězení za objednání vraždy konkurenta. Informovala o tom list Kommersant, podle kterého byl Kan souzen v nepřítomnosti. Před ruskou spravedlností se skrývá na neznámém místě v cizině, přičemž kolují zvěsti, že zemřel v Británii.
Britská těžební společnost Anglo American  odmítla nabídku na převzetí, kterou jí předložil australský rival BHP Group. Firma uvedla, že částka 31,1 miliardy liber (zhruba 912 miliard korun), kterou BHP nabízí, ji výrazně podhodnocuje. Nebere ani v potaz potenciál, který má podnikání firmy do budoucna, uvedl podnik ve zprávě určeném regulačním orgánům. Spojením by vznikl největší producent mědi na světě.
Největší ruská banka Sberbank v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 11,3 procenta na 397,4 miliardy rublů (téměř 101 miliard korun). Banka současně v dnešním oznámení výrazně zvýšila prognózu růstu úvěrů pro drobné zákazníky na letošní rok.

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Čínská společnost ByteDance navzdory tlaku ze Spojených států nemá v úmyslu prodat svoji videoaplikaci TikTok. Spojené státy přijaly zákon, který firmu k takovému postupu nutí, jinak bude v Americe TikTok zakázán. Uvedl to server zpravodajské televize BBC. Odvolává se na oznámení firmy na jejím oficiálním účtu na sociální síti Toutiao, kterou ByteDance vlastní. Číst více
Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme