Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

prodej - informace o tématu

Skupina Invia, největší internetový prodejce zájezdů v Česku, je na prodej

Čínský CITIC chce pustit největšího internetového prodejce zájezdů v Česku

Skupina Invia, největší internetový prodejce zájezdů v Česku, je na prodej, píší Hospodářské noviny (HN) s odvoláním na několik nejmenovaných zdrojů z investičních a poradenských kruhů a cestovního ruchu. V současnosti Invii ovládá čínská společnost CITIC spolu s investiční skupinou Rockaway Jakuba Havrlanta. Ani jedna z dotčených firem se deníku k informaci o prodeji nevyjádřila.

Přečíst článek
Trafika Relay v parteru bývalého Cukrovarnického paláce v Praze

Obyčejná práce: Zodpovědná otročina za pár korun, hodnotí své zaměstnání trafikantka

„Je to hrozná práce, ale příliš si vybírat nemůžu, protože nemám vzdělání a do gastronomie se mi už znovu nechce.” Tak hodnotí svou práci třicetiletá Zuzana, která prodává v trafice s občerstvením u jedné ze stanic pražského metra. Každé ráno vstává v půl páté a v práci je celou směnu na nohou. Nějaké posedávání dle ní nepřipadá v úvahu. 

Přečíst článek
teplárna Chorzów v Polsku

Druhý pokus. ČEZ zahajuje polský výprodej špinavých zdrojů

ČEZ chce prodat část polských aktiv včetně dvou uhelných elektráren, píše server e15.cz

Přečíst článek
Hrabětice

Ministerstvo obrany chystá další vlnu odprodeje řopíků. Kde a za kolik?

Už v dubnu Ministerstvo obrany nabídne další bezmála čtyři desítky řopíků, do konce roku pak dalších třicet. Cena za jeden se odvíjí jak od stavu objektu, tak i lokality.

Přečíst článek
Američané si Tik Tok velice oblíbili

Číňané musí prodat americký TikTok. Miliardáři se již hlásí a je mezi nimi i Trumpův ministr

Američtí legislativci finišují proces, na jehož konci zbudou čínské společnosti ByteDance vlastnící sociální síť TikTok jen dvě možnosti: buďto americký TikTok vypnou, nebo jej prodají. Bolestivé budou obě varianty, přesto pravděpodobnější je ta druhá. A TikTok v USA bude za několik měsíců provozovat někdo jiný. Kdo? První možní zájemci se již hlásí, protože jak ukazuje Mark Zuckerberg, Donald Trump a Elon Musk, kdo vlastní sociální síť, má docela zásadní vliv.

Přečíst článek
Zájem o elektromobily stoupá. Jejich prodej poprvé přesáhl deset milionů.

Popularita elektromobilů stoupá. Prodej loni poprvé přesáhl hranici deseti milionů

Ve světě se loni poprvé prodalo více než deset milionů elektromobilů, což znamená meziroční nárůst o čtvrtinu. Z toho 9,97 milionu prodaných elektrických aut připadá na 20 nejvyspělejších zemí. Prodeje vozů se spalovacími motory se přitom zvýšily jen o pět procent. Vyplývá to z aktuální studie PwC Electric Vehicle Sales Review.

Přečíst článek
Sídlo automobilky Stellantis v Turíně.

Stellantis zazáří. Uzavřel dohodu, díky níž v Evropě prodá až půl milionu aut

Automobilový koncern Stellantis uzavřel rámcovou dohodu za několik miliard eur s firmou Ayvens, která se zabývá leasingem a správou vozových parků. Stellantis na základě smlouvy v Evropě v příštích třech letech prodá až 500 000 aut.

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Jeden hezký příběh končí. Kijonková odešla ze Zásilkovny, bude si užívat peníze

Ten příběh se pořád opakuje. Nějaký mladý dravec vymyslí nový koncept, sežene investora, pár let sedí v exekutivě, rozvíjí expanzivní plány. Ale potom přijde okamžik, ke kterému podnikatelské myšlenky nové štiky v rybníce vždy směřovaly. Vykešovat peníze, zhodnotit své několikaleté úsilí, a odjet do teplých krajin.

Přečíst článek
Šéfka Zásilkovny Simona Kijonková končí. Oceňovanou manažerku čeká role investorky

Šéfka Zásilkovny Kijonková končí. Vrhne se na investice

Oceňovaná manažerka a zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková končí s podnikatelskými aktivitami. Po exitu ze skupiny Packeta ji čeká především dráha investorky.

Přečíst článek

Danone plánuje prodat své ruské aktivity byznysmenovi napojenému na Čečensko

Francouzská potravinářská společnost Danone plánuje prodat své ruské aktivity podnikateli napojenému na Čečensko. S odkazem na své zdroje a zhlédnuté dokumenty to napsal britský deník Financial Times (FT).

Přečíst článek
Zase ty řopíky. Ministerstvo obrany prodává části opevnění

Zase ty řopíky. Ministerstvo obrany prodává části opevnění

Ministerstvo obrany (MO) prodává další části předválečného pohraničního opevnění. V nyní zveřejněné nabídce je 20 lehkých železobetonových opevnění, známých jako řopíky, a jedno těžké opevnění. Kromě nich se chce úřad zbavit i několika nepotřebných pozemků nebo bytu v pražské Troji. Nabízí 33 položek s minimální požadovanou kupní cenou přes 23 milionů korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme