Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zámek v Klecanech je opět na prodej. Před 10 lety se za něj majitel chtěl miliardu, kupce nenašel

Zámek v Klecanech je zase na prodej.
Se svolením Sotheby´s
Petra Jansová
pej

Bylo v něm kino nebo sídlo armády a jeho majitelem je německý podnikatel Jens Beckhäuser, nekorunovaný král předváděcích akcí. Ten se kulturní památku snažil prodat už před 10 lety a požadoval za ni podle dostupných informací jednu miliardu korun. Zámek Klecany se nyní opět objevil v nabídce realitní kanceláře Sotheby´s. Cena už ovšem není veřejně známá.

Reklama

„Na českém trhu vybuchla bomba,“ psalo se v roce 2013, kde se zámek v Klecanech poprvé objevil v nabídce realitní kanceláře Sotheby´s. Německý podnikatel Jens Beckhäuser chtěl za rekonstruovanou kulturní památku téměř miliardu korun. Na kolik by vyšla potenciálního zájemce nemovitost o podlahové ploše 5 100 metrů čtverečních a 31hektarového pozemku nyní, není veřejná informace.

Cenu, která před deseti lety z klecanského zámku udělala jednu z nejdražších nemovitostí na tuzemském trhu, realitní makléři tehdy považovali za realistickou. Věřili, že nemovitost se jim podaří prodat maximálně do roka. Nestalo se tak.

Král "předváděček" zase hledá kupce pro svůj zámek

Na více než pěti tisících metrech čtverečních zámku se nachází salon, atrium, jedenáct ložnic s vlastním sociálním zařízením, dvě kuchyně, jídelna, místnost s biliárem, klubovna, pracovna, studovna, knihovna, bazén a sauna. Na pozemku je dále tenisový kurt, dům pro hosty, vinný sklípek, stáje a parkoviště.

Lützowova vila je od roku 1964 kulturní památkou. Vyjde na sedm milionů dolarů.

Mramorový luxus za sedm milionů dolarů. Sotheby's nabízí k prodeji vilu v Karlových Varech

Devět ložnic, čtyři koupelny a hlavně více než dva tisíce metrů čtverečních pozemku s altány a sochami v Karlových Varech je na prodej. Lützowovu vilu nabízí síť Sotheby´s International Realty za sedm milionů dolarů (téměř 150 milionů korun).

Přečíst článek

Historie zámku spadá až do 15. století, tehdy ho obýval rod Clam-Gallasů a údajně tam přespávala i císařovna Marie Terezie. V druhé polovině minulého století v zámku působila armáda. V 90. letech získala zámek soukromá společnost. Německý podnikatel Jens Beckhauser sídlo koupil v roce 2003 a zrekonstruoval ho.

Zámek Opočno

Zámek Opočno přijde o tisíce předmětů. Colloredo-Mansfeldové vyhráli soud o stovky milionů korun

Odvolací soud v Pardubicích definitivně rozhodl o vydání části mobiliáře zámku Opočno rodu Colloredo-Mansfeldů. Potvrdil rozsudek okresního soudu z roku 2006. V souboru předmětů je cenný kočár, sbírka obrazů a několik tisíc dalších předmětů, například historické zbraně či nádobí. Hodnota je ve stovkách milionů korun.

Přečíst článek

Zámek Ořechov je na prodej.

Kaple nebo státem chráněná socha Jana Nepomuckého. Zámek Ořechov je na prodej

Nejenom bydlení na zámku, ale i možnost podnikání skýtá původně renesanční nemovitost v moravské obci nedaleko Zlína. Zámek Ořechov je kvůli tomu, že je poslední majitel v insolvenci, opět k mání.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Krkonošská chalupa

Chalupaření v Česku se mění: místo roubenky ve Špindlu, apartmán v Krušných horách nebo na Kapverdách

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme