Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Světlo na konci tunelu. Britové naznačují, že umožní Microsoftu největší akvizici v oboru videoher

Britský Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA) signalizoval že schválí upravený plán softwarové společnosti Microsoft na převzetí videoherní firmy Activision Blizzard.
profimedia.cz
 ČTK

Tři čtvrtě roku od chvíle, kdy Microsoft oznámil záměr koupit videoherní firmu Activision Blizzard, tvůrce kultovní hry Call of Duty, se technologický gigant dočkal konečně pozitivní zprávy. Britský regulační úřad naznačil, že akvizici, která by se stala největší v herním oboru, po úpravě akvizičního plánu Microsoftu přece jen povolí.

Reklama

Britský Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA) signalizoval že schválí upravený plán softwarové společnosti Microsoft na převzetí videoherní firmy Activision Blizzard. Uvedl to v tiskové zprávě. Úřad v dubnu akvizici v hodnotě 69 miliard dolarů (zhruba 1,6 bilionu Kč) zablokoval kvůli obavám z negativních dopadů na hospodářskou soutěž v oblasti cloudových herních služeb.

Jeden z turnajů pořádaných v Saúdské Arábii Rainbow6

Videohry místo ropy. Jak jde o peníze, víra Saúdům nepřekáží

Islámští duchovní v Saúdské Arábii léta vedli válku proti videohrám a zakazovali populární tituly, protože podle nich propagovaly rouhání, násilí a lenost. Nyní Saúdská Arábie investuje 40 miliard dolarů do nabídky stát se světovým lídrem v odvětví videoher, které miluje mládež, ale zejména saúdskoarabský korunní princ Muhammad bin Salmán, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Převzetí firmy Activision Blizzard by bylo největší svého druhu v historii videoherního průmyslu. Microsoft vyrábí herní konzole Xbox a firmu Activision chce získat, aby přidal další tituly do své streamovací herní služby Game Pass.

Microsoft nabídl značné ústupky

V srpnu společnost Activision Blizzard oznámila, že ve snaze rozptýlit obavy britských regulátorů prodá svá streamovací práva firmě Ubisoft Entertainment. „Otevírá to dveře ke schválení dohody," uvedl antimonopolní úřad.

The Legend of Zelda

Nintendo má rekordní výsledky. Díky úspěchu nové hry The Legend of Zelda

Japonská videoherní společnost Nintendo v uplynulém finančním čtvrtletí dosáhla rekordních tržeb i zisku. Těžila ze silné poptávky po nové hře The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom i z úspěchu snímku Super Mario Bros. ve filmu, který je založený na oblíbených postavách z jejích her. Uvedla to agentura Kjódó.

Přečíst článek

„Na rozdíl od původní dohody nezíská Microsoft kontrolu na cloudovými právy na herní produkty Activisionu, takže nebude moci omezit přístup ke klíčovým produktům Activisionu pouze na svou cloudovou herní službu, nebo tyto hry odepřít konkurentům," dodal CMA.

Společnost Microsoft uvedla, že ji tento pozitivní vývoj v hodnocení transakce britským úřadem povzbudil. „Představili jsme řešení, která podle nás zcela odstraní zbývající obavy CMA," řekl místopředseda správní rady a prezident podniku Brad Smith. „Budeme dál pracovat na tom, abychom získali souhlas s uzavřením transakce," dodal.

Hraní videoher

Videoherní průmysl v Africe překoná v roce 2024 jednu miliardu dolarů

Očekává se, že africký videoherní průmysl v roce 2024 poprvé překoná jednu miliardu dolarů (22,8 miliard korun), ukazují data společnosti Newzoo. Výzkum, který společnost Newzoo sestavila pro africký herní startup Carry1st naznačuje dynamický růst videoherního průmyslu. Navzdory tomu, že je v Africe hospodářský růst pomalý, protože se region potýká s přetrvávající inflací a vysokým zadlužením, píše server CNBC.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Největší letošní úpis akcií. Čipová firma Arm byla ohodnocena na bilion a čtvrt

Největší letošní úpis akcií. Čipová firma Arm byla ohodnocena na bilion a čtvrt

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme