Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nintendo má rekordní výsledky. Díky úspěchu nové hry The Legend of Zelda

The Legend of Zelda
ČTK
 ČTK

Japonská videoherní společnost Nintendo v uplynulém finančním čtvrtletí dosáhla rekordních tržeb i zisku. Těžila ze silné poptávky po nové hře The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom i z úspěchu snímku Super Mario Bros. ve filmu, který je založený na oblíbených postavách z jejích her. Uvedla to agentura Kjódó.

Reklama

Společnost Nintendo oznámila, že její čistý zisk v prvním finančními čtvrtletí, které skončilo 30. června, meziročně vzrostl o 52 procent na 181 miliard jenů (zhruba 28 miliard korun). Provozní zisk pak vzrostl o 82 procent na 185 miliard jenů, zatímco tržby se zvýšily o 50 procent na 461 miliard jenů.

Hra The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom vstoupila na trh v květnu a firma do konce června prodala přes 18,5 milionu kopií. K vysokým tržbám přispěl také snímek Super Mario Bros. ve filmu, který měl premiéru v dubnu. Hodnotu zahraničních příjmů podniku navíc po přepočtu zvýšil slabší kurz jenu.

Vánoční sezona rozhodne

Firma navzdory příznivým čtvrtletním výsledkům ponechala beze změny celoroční výhled. Nyní čeká, jak se bude vyvíjet prodej v klíčové vánoční sezoně. Nintendo za celý finanční rok, který skončí 31. března 2024, očekává čistý zisk 340 miliard jenů při tržbách 1,45 bilionu jenů. Zisk by podle této prognózy meziročně klesl o více než pětinu, zatímco tržby by se snížily téměř o desetinu.

Firma nadále předpokládá, že prodej jejích konzolí Switch se v celém finančním roce sníží o 16,5 procenta na 15 milionů přístrojů. V prvním finančním čtvrtletí se přitom téměř o 14 procent zvýšil a přesáhl 3,9 milionu přístrojů.

Microsoftu se daří, softwarový gigant zvýšil čtvrtletní zisk i tržby

Americký softwarový gigant Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o devět procent na 18,3 miliardy dolarů (téměř 400 miliard korun). Jeho tržby stouply o sedm procent na 52,9 miliardy dolarů. Výsledky firmy překonaly očekávání analytiků.

Přečíst článek

Activision a Microsoft dohodu o akvizici patrně uzavřou později

Akvizice za desítky miliard dolarů se zpozdí. Activision a Microsoft jednají o prodloužení termínu

Firmy Activision Blizzard a Microsoft jednají o prodloužení termínu dohody o akvizici, který by stanoven na dnešek. S odvoláním na své zdroje o tom informovala agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme