Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Microsoftu hrozí krach největší investice v historii. Nabízí Británii ústupky, aby mohl utratit 69 miliard dolarů

Microsoftu hrozí krach největší investice v historii. Nabízí Británii ústupky, aby mohl utratit 69 miliard dolarů
ČTK
 ČTK

Americká společnost Activision Blizzard prodá svá streamovací práva mimo Evropu firmě Ubisoft Entertainment. Oznámený krok je součástí snahy změnit podmínky transakce, v jejímž rámci hodlá firmu Activision za 69 miliard dolarů (1,5 bilionu korun) převzít americká softwarová společnost Microsoft. Proti jejich plánu se totiž dosud staví regulační orgány v Británii. Informovala o tom agentura Reuters.

Reklama

Britský Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA) zůstává jediným regulátorem, který návrh na největší akvizici ve videoherním průmyslu v historii odmítá schválit. Nutí tak Microsoft, aby předložil ke schválení nový návrh, pokud chce svůj záměr úspěšně dotáhnout do konce.

Microsoft si chce prostřednictvím transakce zajistit populární videohry, jako je Call of Duty, Overwatch a Candy Crush, jejichž vydavatelem je právě Activision Blizzard. Britský regulátor dnes uvedl, že si stojí za svým původním rozhodnutím akvizici zablokovat, pokud Microsoft nebude ochoten podmínky transakce změnit.

Microsoft dostal souhlas EK k převzetí herního studia Activision Blizzard

Microsoft vybojoval bitvu o Call of Duty, zatím jen v Evropě. USA i Británie se stále staví proti obří herní akvizici

Evropská komise (EK) schválila převzetí firmy na vývoj počítačových her Activision Blizzard za 69 miliard dolarů (1,5 bilionu korun) americkým softwarovým gigantem Microsoft. Podle EK ústupky nabídnuté Microsoftem vyřešily její obavy o konkurenci, stojí v pondělním prohlášení. Nicméně dokončení dohody stále není jisté, protože britské regulační orgány ji odmítly a s dohodou nesouhlasí ani úřady ve Spojených státech.

Přečíst článek

Microsoft bitvu o Call of Duty nevzdává

Kvůli postoji britského úřadu se firmy rozhodly podmínky transakce upravit, aby zmizely obavy z narušení hospodářské soutěže. Activision proto nyní odprodá cloudová streamovací práva mimo Evropský hospodářský prostor firmě Ubisoft, a to ke všem svým současným i budoucím hrám vydaným v příštích 15 letech a určeným pro osobní počítače i pro herní konzole.

„Podmínky transakce umožní firmě Ubisoft komerčně tato práva nabídnout jiným poskytovatelům videoherních služeb (včetně samotného Microsoftu) umístěných na cloudu,” sdělil britský regulační úřad. Návrh, který Activision teď předkládá k posouzení, podle CMA neznamená, že britský úřad navrhované transakci automaticky dává zelenou. Rozhodnutí vynese později.

Herní akce Activision Gamescom v roce 2013

Přetížení vývojáři z Activision Blizzard založili první „herní“ odbory

Dobře placeným, ale přepracovaným vývojářům v jednom z největších herních studií na světě Activision Blizzard došla trpělivost. Zatím malá skupina tří desítek zaměstnanců dceřiné firmy Raven pracující mimo jiné na kultovní hře Call of Duty si odhlasovalo vznik odborů. Krok je výsledkem jejich několikaměsíčních snah. Zaměstnanci si vyjma přetížení stěžují také na sexismus na pracovišti, napsal The New York Times.

Přečíst článek

Proti akvizici vystupují i herní rivalové

Převzetí firmy Activision Blizzard by bylo největší svého druhu v historii videoherního průmyslu. Microsoft prodává herní konzoli Xbox a firmu Activision chce získat, aby přidal další tituly do své streamovací služby Game Pass. Ta umožňuje hráčům stahovat si obsah do konzolí a mobilních telefonů.

Microsoft svým návrhem převzít firmu Activision rozdělil regulační orgány v Británii, Evropské unii a ve Spojených státech. Jeho rivalové proti návrhu také protestovali. Například japonská společnost Sony má obavy, že Microsoft by mohl zastavit dostupnost velkých her pro videoherní systém PlayStation od Sony.

Vychází nový herní hit Call of Duty.

Střílečku Call of Duty vám necháme deset let, uklidňuje Microsoft

Pokud Microsoft zdárně dotáhne akvizici společnosti Activision Blizzard, která vydává populární střílečku Call of Duty, zůstane deset let dostupná i pro PlayStation. Plán je to jasný: uklidnit konkurenta Sony, hráče a regulační orgány.

Přečíst článek

Nejnovější verze hry Modern Warfare 2 ze série Call of Duty získala na tržbách za první víkend od zahájení prodeje miliardu dolarů (asi 22 miliard korun), uvedla BBC. Více než polovina všech kopií prodaných na britském trhu byla pro herní konzolu PlayStation.

Finská Rovio Entertainment, majitel práv na hru a celou franšízu Angry Birds dostal nabídku na převzetí za 751 milionů eur.

Kultovní Angry Birds na prodej? Izraelský konkurent nabízí 18 miliard

Izraelská technologická společnost Playtika nabidla 751 milionů eur (asi 18 miliard korun) za akcie finské společnosti Rovio Entertainment, která se svou kultovní hrou Angry Birds patřila k průkopníkům mobilních her.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme