Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Netflix sbírá nové předplatitele jen pomalu. Růst táhnou hlavně Asiaté

Netflix, ilustrační foto
ČTK
 ČTK

Netflixu v prvním čtvrtletí přibylo 1,75 milionu předplatitelů, méně než se čekalo. Americká streamovací služba to uvedla v úterý po skončení obchodování na amerických burzách. Akcie společnosti po zveřejnění hospodářských výsledků oslabily o více než devět procent, posléze ale znovu oživily.

Reklama

Analytici odhadovali, že si služby Netflixu předplatí dalších 2,06 milionu lidí. Před rokem touto dobou firma o 200 tisíc předplatitelů přišla, byl to první pokles předplatitelů za více než deset let, což srazilo cenu akcií podniku. Podle společnosti MoffettNathanson přidal Netflix v roce 2022 téměř devět milionů předplatitelů - o polovinu méně než 18 milionů získaných v předchozím roce. Velká většina nových zákazníků pochází z Asie.

Netflix zachraňují Asiaté

Netflix za tři měsíce do konce března zvýšil tržby meziročně o téměř čtyři procenta na 8,2 miliardy dolarů (175 miliard korun). Čistý zisk ale klesl o zhruba 18 procent na 1,3 miliardy dolarů.

Společnost v úterý také oznámila, že po zhruba 25 letech ukončí svou činnost v oblasti půjčování DVD. Jejich zasílání poštou bylo původním obchodním modelem firmy založené v roce 1997. Netflix konec zdůvodnil nízkým využíváním služby v čase streamování.

Netflix vytáhl do boje proti sdílením účtů. A nyní raději snižuje ceny předplatného v Evropě

Netflix snižuje ceny předplatného ve světě až o polovinu. Dočkají se i Češi?

Americká streamovací služba Netflix ve více než 30 zemích snížila předplatné svých služeb, aby přilákala více zájemců. Informoval o tom server listu The Wall Street Journal (WSJ). Netflix se potýká se sílící konkurencí a snahou lidí šetřit. Netflix působí i v České republice, zda se jí bude úprava cen dolů týkat, WSJ neuvedl.

Přečíst článek

Voyo už má půl milionu předplatitelů

Největší lokální streamovací internetová platforma Voyo skupiny TV Nova zvýšila počet platících diváků v ČR a na Slovensku z loňských 400 tisíc na půl milionu. Do tohoto čísla nezapočítává zkušební verze zdarma. Již dříve skupina ohlásila, že chce mít do roku 2026 jeden milion uživatelů Voya.

Přečíst článek

Netflix, HBO Go, hulu, streaming

Netflix je v Česku stále nejoblíbenější. Navzdory globálnímu odlivu diváků

Streamovací služba Netflix zůstává v Česku nejoblíbenější placenou televizní službou s podílem okolo 37 procent. Následuje HBO Max s pětinovým podílem, zhruba deset procent patří platformě Voyo. Do čísel bude stále více promlouvat Disney+, který je českým divákům k dispozici od poloviny června. Vyplývá to z údajů distribučních firem.

Přečíst článek

Generální ředitel Primy Marek Singer oznámil spuštění vlastní streamovací služby Prima+

Voyo bude mít konkurenci. Po Nově chystá vlastní streamovací službu i televize Prima

Skupina Prima spustí od středy 8. února vlastní internetovou streamovací službu Prima+. Obsah bude dostupný buď s reklamami, nebo za měsíční předplatné. Do obsahu pro Prima+ skupina během tří let do roku 2025 investuje jednu miliardu korun. Uvedl to generální ředitel Primy Marek Singer. Konkurentem bude zejména služba Voyo další tuzemské komerční televize Nova.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Snímek ze seriálu Netflixu Stranger Things, IV. série

Podaří se Netflixu zabránit odlivu diváků? Zítřejší výsledky hodně napoví

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme