Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

streaming - informace o tématu

Staronový CEO Disney mění byznys model zábavního kolosu.

Konec jedné éry. Disney končí s prodejem DVD a Blu-rayů. Radovat se může konkurenční Sony

Budoucnost Walta Disneyho je ve streamingu. I proto se jedna z nejvlivnějších mediálních skupin světa rozhodla k radikálnímu kroku – končí s prodejem DVD a Blu-rayů. Disneyovky na fyzických nosičích bude nově distribuovat konkurenční studio Sony, zatím v USA a Kanadě. Naopak oproti spekulacím si Walt Disney zatím ponechává televizní aktivity. Robert Iger, staronový CEO Disneyho tak potvrdil ochotu přicházet s radikálními změnami v byznys modelu firmy.

Přečíst článek
Digital Director CZ/SK Skupiny Nova Lucie Oravčíková

Šéfka digitálu Novy Oravčíková: Už se jasně ukazuje výhoda Voyo Originálů

Přečíst článek
Jurský park
video

Jurský park měl premiéru před 30 lety. Spielberg jím změnil filmovou zábavu

Přečíst článek
Seriál Boj o moc vrcholí čtvrtou sezonou.
video

Nejlepší seriál posledních let končí. Boj o moc ukázal krutost světa miliardářů

Desátou epizodou čtvrté série se v uzavřely peripetie rodiny mediálních magnátů Royových. Skončil tak seriál Boj o moc, který se stal nejvýraznější sondou do světa nejvyšších vrstev, jakou kdy televize, film či literatura zachytily. A navíc jde o neuvěřitelně atraktivní jízdu, která hodně vypovídá o současném uspěchaném světě.

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Netflixu došla trpělivost. Zavádí poplatek za sdílení přístupu mimo domácnost

Streamovací služba Netlix oznámila, že uživatelé v některých zemích budou muset nově platit za sdílení přístupu ke službě s lidmi mimo jejich domácnost. Týká se to uživatelů ve Spojených státech a asi stovce dalších zemí, píše agentura AFP. Poplatek za sdílení se bude v různých státech lišit, v USA si budou muset lidé připlatit osm dolarů měsíčně (176 korun).

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Reklamy neodradily. Levnější Netflix přilákal už pět milionů předplatitelů

Levnější Netflix s reklamami přilákal za půl roku pět milionů nových předplatitelů. Čeští zákazníci se zatím musejí spokojit jen s dražší verzí bez reklam.

Přečíst článek
Nový šéf ČTK Jaroslav Kábele: Budeme víc oslovovat firmy a instituce

Nový šéf ČTK Kábele: Budeme víc oslovovat firmy a instituce. A lépe využívat nemovitosti

Česká tisková kancelář je popelkou mezi veřejnoprávními českými médii. Ví to i Jaroslav Kábele, který v červnu usedne do křesla ředitele. Pozornost politiků je upřena na Českou televizi nebo na Český rozhlas. To Kábeleho trochu mrzí. Agentura, která zásobuje celý český mediální svět novými zprávami, nemá ani koncesionářské poplatky, ani žádné dotace. Musí se živit vlastní ekonomickou aktivitou. Uživit tiskovou kancelář si bere nastupující šéf jako svůj hlavní úkol.

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Netflix sbírá nové předplatitele jen pomalu. Růst táhnou hlavně Asiaté

Netflixu v prvním čtvrtletí přibylo 1,75 milionu předplatitelů, méně než se čekalo. Americká streamovací služba to uvedla v úterý po skončení obchodování na amerických burzách. Akcie společnosti po zveřejnění hospodářských výsledků oslabily o více než devět procent, posléze ale znovu oživily.

Přečíst článek
Češi loni nakoupili hudbu za 1,6 miliardy korun. Většinou za streamování

Češi loni nakoupili hudbu za 1,6 miliardy korun. Většinou za streamování, stoupl zájem o vinyly

Celkové příjmy hudebního průmyslu loni v Česku vzrostly meziročně o 13,7 procenta na 1,637 miliardy korun. Víc než polovinu z nich tvořily stejně jako předloni příjmy za digitální služby. Příjmy ze streamingu stouply o pětinu na 948 milionů korun, oznámila Česká národní skupina Mezinárodní federace hudebního průmyslu (ČNS IFPI).

Přečíst článek
Quentin Tarantino slaví šedesátku. A slibuje už jen poslední film

Quentin Tarantino slaví šedesátku. A vyhrožuje, že natočí už jen poslední film

Samouk nebo magor z videopůjčovny. Tak se říkávalo Quentinu Tarantinovi, protože na rozdíl od většiny slavných filmařů své filmové vzdělání absolvoval skutečně ve videopůjčovně. I proto jsou jeho kultovní filmy prošpikované odkazy na všechno možné od spaghetti westernů Sergia Leoneho přes francouzskou novou vlnu po japonské samurajské klasiky. Tarantino má na kontě devět snímků. A podle slov režiséra, který právě dnes slaví šedesátku, natočí už jen jeden film.

Přečíst článek
Vinylové desky jsou opět u posluchačů v kurzu. A vydavatelství se tomu přizpůsobují.

Nový trend, vinylové desky poprvé po desetiletích předběhly v prodeji CD

Ve Spojených státech loni prodej vinylových desek překonal CD nosiče s hudbou. Stalo se tak poprvé od roku 1987. V roce 2022 se prodalo něco málo přes 41 milionů vinylových desek v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (asi 26,6 miliardy korun), naproti tomu CD s hudbou pouze 33 milionů v hodnotě 483 milionů dolarů, píše BBC.

Přečíst článek
Snímek Všechno, všude, najednou je oscarovým favoritem
video

Oscary jsou tu. Filmem roku se stane bláznivá akční komedie. Už dnes ji uvidíte v televizi

Snímek Všechno, všude, najednou se v noci z neděle na pondělí stane hlavním vítězem 95. ročníku udílení cen americké filmové akademie. Půjde o přelomový okamžik, protože takovýto film hlavní Oscara ještě nikdy nezískal. Ze studia A24 stojícího za ceněným snímkem se stala miliardová firma.

Přečíst článek
Snímek Il Boemo nově uvádí Netflix

Netflix uvádí filmy bojující o České lvy BANGER. nebo Il Boemo

Největší streamingová služba světa nově představuje řadu českých filmů natočených v uplynulém roce. Diváci si tu například mohou pustit i očekávané držitele Českých lvů BANGER. a Il Boemo. Netflix navíc nabízí například seriál První republika, který v premiéře uváděla Česká televize.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americká polovodičová společnost Micron Technology získá od vlády až 6️⃣,1️⃣4️⃣ miliardy dolarů (144,2 miliardy korun) na výstavbu dvou továren na výrobu čipů v USA. Dohoda má pomoci financovat továrny ve státech New York a Idaho. Peníze budou vyplaceny na základě zákona o čipech a vědě z roku 2022, jehož cílem je podpořit domácí výrobu čipů a snížit závislost na dodávkách z Číny a Tchaj-wanu.
Elektromobily a digitální konektivita jsou hlavním tématem největšího čínského autosalonu, který začal v Pekingu. Přední světové automobilky a začínající výrobci 🚗 elektromobilů tam představují nové modely a koncepční vozy se zaměřením na přeměnu Číny v hlavní trh a výrobní základnu digitálně propojených elektromobilů, uvedla agentura AP.
Tržby dopravce RegioJet loni přesáhly 3,4 miliardy korun, což je meziročně o 600 milionů víc. Vlaky a autobusy převezly téměř 12 milionů cestujících, což je 📈 růst o víc než milion. Rekordní by měl být zisk před zdaněním. Podle předběžných neauditovaných výsledků se očekává, že přesáhne půl miliardy korun, sdělila mluvčí společnosti Alexandra Janoušek Kostřicová.
Skupina České dráhy (ČD) loni hospodařila se ziskem 3️⃣,8️⃣ miliardy korun. Oproti předchozímu roku je to výsledek o 3,4 miliardy korun lepší. Zároveň se jedná o nejlepší hospodářský výsledek skupiny od roku 2008. Zisková byla kromě nákladní dopravy loni po třech ztrátových letech také osobní doprava. 
Finanční ústav Deutsche Bank v prvním čtvrtletí 📈 zvýšil zisk po zdanění o osm procent na 1,3 miliardy eur (32,8 miliardy korun). Výsledky překonaly očekávání hlavně díky divizi investičního bankovnictví, uvedla dnes největší německá banka v tiskové zprávě.
Opoziční hnutí ANO napadlo u 👨‍⚖️ Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které byly součástí vládního konsolidačního balíčku. Ustanovení jsou platná od začátku letošního roku. Straně vadí mimo jiné retroaktivní ustanovení u spoření, kdy se snížení příspěvku dotýká i smluv uzavřených před lednem 2024. 
Ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat  demisi. Podrobnosti sdělí Langšádlová společně s předsedkyní strany Markétou Pekarovou Adamovou a prvním místopředsedou TOP 09 Vlastimilem Válkem na briefingu, který se uskuteční ve 13:30 v Poslanecké sněmovně. 
Americká společnost International Business Machines (IBM) koupí za 6️⃣,4️⃣ miliardy dolarů (150,8 miliardy korun) firmu HashiCorp, která se specializuje na vývoj nástrojů pro správu cloudové infrastruktury a automatizaci procesů. Informovala o tom společnost IBM v noci na dnešek. 
Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 5,8 procenta na 1️⃣,3️⃣ miliardy korun. Výsledek je v souladu s očekáváním banky a byl ovlivněn především dobrým provozním ziskem a nižšími provozními náklady. Provozní zisk vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 9,6 procenta na 3,1 miliardy korun a provozní náklady klesly o 3,8 procenta na 1,5 miliardy korun.
Americká internetová společnost Meta Platforms v prvním čtvrtletí více než 📈 zdvojnásobila čistý zisk na 12,4 miliardy dolarů (292,6 miliardy korun) ze 5,7 miliardy dolarů před rokem. Firma, která mimo jiné vlastní sociální sítě Facebook a Instagram či komunikační platformu WhatsApp dále oznámila, že letos očekává vyšší výdaje kvůli zavádění nových produktů umělé inteligence (AI) a posilování infrastruktury pro jejich podporu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme