Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Voyo bude mít konkurenci. Po Nově chystá vlastní streamovací službu i televize Prima

Generální ředitel Primy Marek Singer oznámil spuštění vlastní streamovací služby Prima+
ČTK
 ČTK

Skupina Prima spustí od středy 8. února vlastní internetovou streamovací službu Prima+. Obsah bude dostupný buď s reklamami, nebo za měsíční předplatné. Do obsahu pro Prima+ skupina během tří let do roku 2025 investuje jednu miliardu korun. Uvedl to generální ředitel Primy Marek Singer. Konkurentem bude zejména služba Voyo další tuzemské komerční televize Nova.

Reklama

Připravovaná služba obsahuje vedle videoarchivu a živého vysílání i exkluzivní obsah Primy pod hlavičkou Prima+ originals. V současnosti má Prima vyrobených nebo ve výrobě 13 seriálů a celkem 28 projektů v předvýrobní fázi.

Prima+ bude dostupná v omezeném rozsahu bezplatně s reklamou, nebo v plné verzi včetně exkluzivního obsahu s polovičním rozsahem reklamy za 99 korun měsíčně nebo zcela bez reklamy za 149 Kč měsíčně. Předplatné konkurenční Voyo od TV Nova vyjde na 159 korun za měsíc.

Počet tuzemských předplatitelů internetových streamovacích televizních služeb se loni meziročně zvýšil o přibližně půl milionu na zhruba 1,9 milionu Čechů.

Nejoblíbenější streamovací službou je dlouhodobě Netflix, který ale lokální čísla nezveřejňuje. Tuzemská služba Voyo za poslední dva roky navýšila počet předplatitelů v ČR a na Slovensku o 340 tisíc na asi 400 tisíc a do roku 2026 chce mít platforma v obou zemích dohromady milion uživatelů. Dalšími zástupci na trhu jsou HBO Max nebo Disney+.

Daniel Grunt - šéf nových médií skupiny CME

Nový šéf televize Nova Daniel Grunt: Zlomem pro Voyo byl přesun Ordinace za platební bránu

Daniel Grunt se stal generálním ředitelem televize Nova. Byznysový portál newstream.cz s ním přinesl poslední rozhovor v jeho předchozí roli, kdy vedl digitální aktivity skupiny CME a měl na starosti rozjezd videotéky Voyo. Přečtěte si, jak vidí budoucnost televizního vysílání.

Přečíst článek

Zakladatel a dosavadní výkonný ředitel Netflixu Reed Hastings na snímku z roku 2017.

Konec éry zakladatele Netflixu Reeda Hastingse. Muže, který změnil vnímání televize

Muž, který znovu vymyslel televizi. Nikým menším není Reed Hastings, který v roce 1997 založil poštovní videopůjčovnu Netflix. Z té je nyní největší globální televize světa s původním obsahem bojujícím o Oscary a bavící více než 230 milionů diváků ve 200 zemích světa. Nyní Hastings končí v každodenní operativě. Nová éra Netflixu tak odstartovala právě nyní.

Přečíst článek

Netflix po deseti letech příprav mění vedení, překvapil trh výsledky

Netflix po deseti letech příprav mění šéfa, překvapil trh výsledky

Americký provozovatel streamovací služby Netflix zveřejnil příznivé hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí, které podle agentur předčily očekávání analytiků. Oznámil rovněž změnu ve vedení: spoluzakladatel společnosti Reed Hastings odchází z funkce výkonného ředitele a předává otěže dlouholetému partnerovi ve vedení Tedovi Sarandosovi a Gregovi Petersovi, jenž má na starosti operace společnosti.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Digital Director CZ/SK Skupiny Nova Lucie Oravčíková

Šéfka digitálu Novy Oravčíková: Už se jasně ukazuje výhoda Voyo Originálů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme