Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Voyo už má půl milionu předplatitelů

Voyo už má půl milionu předplatitelů
iStock
 ČTK

Největší lokální streamovací internetová platforma Voyo skupiny TV Nova zvýšila počet platících diváků v ČR a na Slovensku z loňských 400 tisíc na půl milionu. Do tohoto čísla nezapočítává zkušební verze zdarma. Již dříve skupina ohlásila, že chce mít do roku 2026 jeden milion uživatelů Voya.

Reklama

Počet tuzemských předplatitelů internetových streamovacích televizních služeb se podle údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) loni meziročně zvýšil o přibližně půl milionu na zhruba 1,9 milionu Čechů starších 16 let. Tyto služby využívalo 22 procent dospělých, což je o sedm procentních bodů více než před rokem.

Daniel Grunt - šéf nových médií skupiny CME

Nový šéf televize Nova Daniel Grunt: Zlomem pro Voyo byl přesun Ordinace za platební bránu

Daniel Grunt se stal generálním ředitelem televize Nova. Byznysový portál newstream.cz s ním přinesl poslední rozhovor v jeho předchozí roli, kdy vedl digitální aktivity skupiny CME a měl na starosti rozjezd videotéky Voyo. Přečtěte si, jak vidí budoucnost televizního vysílání.

Přečíst článek

Češi přišli na chuť streamingu

Největším hráčem na českém trhu je podle dostupných údajů Netflix, následují HBO Max, Amazon Prime Video nebo Disney+. Na začátku letošního roku vlastní streamovací službu Prima+ spustila domácí skupina Prima a služby začala nabízet i evropská SkyShowtime.

Klíčovým pilířem nabídky Voya je lokální obsah představovaný nejen českými filmy a seriály, ale také původními formáty pod značkou Voyo Originál. Tím vůbec prvním se stal nejdéle uváděný český seriál Ordinace v růžové zahradě 2. První minisérií z dílny Voyo Originál byl pak Případ Roubal režisérky Terezy Kopáčové.

Chystáme další dvě série Ivety, říká Daniel Grunt, šéf nových médií skupiny CME

Šéf Voyo Daniel Grunt: Chystáme další dvě série Ivety

Televize Nova a celá skupina CME se stále více orientuje na digitální službu Voyo. Za dva roky od nástupu nového týmu a nového pojetí služby se jí povedlo dostat mezi špičku na českém trhu streamovacích platforem, k čemuž jí dopomohlo zejména nasazení původních seriálů jako Případ Roubal či Iveta. „Tento segment se do pěti let zdvojnásobí a Češi budou mít předplacených celkem tři miliony služeb,“ předpovídá Chief Digital Officer skupiny CME Daniel Grunt.

Přečíst článek

Vedle formátů pod značkou Voyo Originál a nabídky filmových a seriálových titulů ze zahraniční i z domácí produkce, mají předplatitelé na Voyo k dispozici také živá vysílání kanálů TV Nova, včetně dvou sportovních stanic – Nova Sport 1 a Nova Sport 2, a kanálu Markíza International. Na Voyo diváci naleznou přes 700 českých filmů a více než 2000 dalších titulů.

Sázíme na příběhy, které český divák zná, na špičkové tvůrce a uživatelsky příjemné prostředí. Voyo teď překonalo velký milník půl milionu předplatitelů. Ti v průměru tráví na Voyo více než 12 hodin týdně. Během letošního roku připravujeme velké množství nových funkcí a produktových vylepšení,” uvedla ředitelka digitálních služeb Novy Lucie Oravčíková.

V blízké budoucnosti Voyo uvede například na akční špionážní thriller Extraktoři, komediální seriál Sex O'Clock či novinku žánru fantasy Vědma v hlavních rolích s Dagmar Havlovou a Jaroslavem Duškem. Neodmyslitelnou součástí Voyo jsou i příběhy podle skutečných událostí. V letošním roce Voyo v tomto žánru nabídne druhou řadu minisérie Iveta v režii Michala Samira nebo třídílnou Matematiku zločinu s Janem Nedbalem a Jiřím Bartoškou.

Programový ředitel České televize Milan Fridrich

Šéf programu ČT Fridrich: Docent je hit, už chystáme druhou řadu. Maďaři natočili vlastní Most

Fenomén Případů 1. oddělení vynesl Českou televizi v roce 2022 k dalšímu titulu nejsledovanější tuzemské televizní skupiny. Podle ředitele programu ČT Milana Fridricha za tím stojí zejména správně nastavený systém kontroly, díky němuž dokáže veřejnoprávní stanice konkurovat komerčním televizím i nové konkurenci ze strany streamingových služeb. Ty podle Fridricha pak nejsou jen konkurencí, ale také partnery. Detaily ale zatím zveřejnit nesmí.

Přečíst článek

Sdílíte v Česku Netflix s někým v zahraničí? Máte smůlu, televize spustila první zátah ve čtyřech zemích

Netflix spustí zátah proti sdílení účtů. Zatím jenom ve čtyřech zemích

Netflix představil již dříve oznámený zátah proti sdílení hesel k předplatitelským účtům, a to nejprve ve čtyřech zemích světa. Streamovací společnost tím otestuje zásah proti uživatelům mimo USA před spuštěním stejné akce na domácím trhu. Důvodem k poměrně tvrdému opatření je to, že na hlavním americko-kanadském trhu se Netflixu loni zastavil příliv nových uživatelů, napsal server CNBC.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Daniel Grunt - šéf nových médií skupiny CME

Nový šéf televize Nova Daniel Grunt: Zlomem pro Voyo byl přesun Ordinace za platební bránu

Přečíst článek
Digital Director CZ/SK Skupiny Nova Lucie Oravčíková

Šéfka digitálu Novy Oravčíková: Už se jasně ukazuje výhoda Voyo Originálů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme