Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

seriály - informace o tématu

Hollywoodští herci se přidali ke stávce scenáristů, studia jsou ochromená

Stanislav Šulc: Zmlsaní herci stávkují, reagují Češi na stávku v Hollywoodu. Realita je složitější

Hollywood jde do další stávky. Po scenáristech, kteří se bojí umělé inteligence, se rozhodli stávkovat také herci. Důvod? Nová realita Hollywoodu, kterou stávající kolektivní smlouva prostě nezohlednila. Nejde tedy o to, že by zmlsaní herci zvyklí na 20milionové honoráře (v dolarech) chtěli nově 30milionové honoráře, jak si představují mnozí Češi. Realita je barvitější a smutnější.

Přečíst článek
Seriál Boj o moc vrcholí čtvrtou sezonou.
video

Nejlepší seriál posledních let končí. Boj o moc ukázal krutost světa miliardářů

Přečíst článek

Oscary jsou tu. Filmem roku se stane bláznivá akční komedie. Už dnes ji uvidíte v televizi

Přečíst článek
Programový ředitel České televize Milan Fridrich

Šéf programu ČT Fridrich: Docent je hit, už chystáme druhou řadu. Maďaři natočili vlastní Most

Fenomén Případů 1. oddělení vynesl Českou televizi v roce 2022 k dalšímu titulu nejsledovanější tuzemské televizní skupiny. Podle ředitele programu ČT Milana Fridricha za tím stojí zejména správně nastavený systém kontroly, díky němuž dokáže veřejnoprávní stanice konkurovat komerčním televizím i nové konkurenci ze strany streamingových služeb. Ty podle Fridricha pak nejsou jen konkurencí, ale také partnery. Detaily ale zatím zveřejnit nesmí.

Přečíst článek
Seriál The Last of Us

HBO dělá radost fanouškům Last of Us a Boje o moc. Nové série se blíží

Streamovací služba HBO Max prožívá velmi dobré časy. Seriál Last of Us se stal jedním z největších hitů posledních let, ačkoli má za sebou teprve dvě odvysílané epizody. HBO již dalo zelenou natáčení druhé sezony seriálu natočeného podle kultovní počítačové hry. A novinky hlásí také mimořádný seriál Boj o moc, neboli Succession.

Přečíst článek
video

Stanislav Šulc: Avatar je kolosální pohádka s hrozivým záporákem. Člověkem

James Cameron konečně uvedl pokračování svého velkofilmu Avatar z roku 2009, který se tehdy stal nejvýnosnějším filmem všech dob. Dvojka je ve všem větší – v zápletce, emocích, invenčnosti a samozřejmě i v rozpočtu. Druhý Avatar totiž stál 350 milionů dolarů, tedy neuvěřitelných osm miliard korun. Ale skutečně stojí za to. Vidět druhý Avatar je nyní téměř povinnost. 

Přečíst článek

Zapomeňte na Stranger Things, nejsledovanějším hitem Netflixu je temná Wednesday

Seriál, který vychází ze světa Addamsovy rodiny, přilákal k obrazovkám Netflixu tolik lidí, že během pouhého týdne prosledovali rekordní počet hodin. Kolik? Neuvěřitelných 341 milionů. To se nepovedlo ani očekávané čtvrté sérii Stranger Things. 

Přečíst článek
Světová premiéra páté řady seriálu Koruna v Londýně.

Kolik vlastně stojí Koruna? Patří k nejdražším seriálům všech dob

Rodinné i dějinné anabáze Alžběty II., prince Charlese, princezny Diany a dalších členů nejprominentnější rodiny světa dospěly na Netflixu do páté série. Dostáváme se v ní do devadesátých let, pozorujeme rozpad manželství nástupníka trůnu a oslavy zlaté svatby populární královny. To vše v pečlivě stylizovaných kulisách, které z Koruny činí jeden z nejdražších seriálů všech dob.

Přečíst článek
Návštěvníci v kině, ilustrační foto

Řetězec kin Cineworld postihl long covid. Řítí se do bankrotu

Věřitelé britské společnosti Cineworld, která v Česku provozuje multiplexy pod značkou Cinema City, už jednou, před dvěma lety, od bankrotu firmy pomohli. Postcovidový syndrom, který zasáhl celý kinoprůmysl, ale trvá příliš dlouho. Cineworld se tak chystá v příštích týdnech vyhlásit bankrot, píše list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

Přečíst článek
Záběr z prequelu Hry o trůny nazvaný Rod draka (House of the Dragon), který měl na HBO Max premiéru 1. srpna 2022.

Co na srpen chystá Netflix, Disney+, HBO Max? Tady jsou tipy

Seriál z doby 300 let před dějem kultovní Hry o trůny (na snímku), další příběhy z velké televizní rodiny Star Wars, druhá řada hitu HBO z drsného světa investičního bankovnictví či příběhy Hulka v dámském vydání. I to jsou seriály, jejichž premiéry nabídnou v srpnu Netflix, HBO Max, Disney+ a Hulu. Tady je osm tipů podle serveru CNBC.

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Netflix propustí další stovky lidí, jedná o spolupráci s Googlem

Největší světová streamovací platforma Netflix se poprvé za dekádu potýká se závažnou ztrátou předplatitelů. Firma minulý měsíc oznámila propuštění 150 zaměstnanců, teď odejde dalších 300. Za pokles zájmu o streamovací služby může hlavně rostoucí konkurence a odeznívání pandemie covidu, která lidem opět otevřela i jiné možnosti trávení volného času. Mnozí spotřebitelé také kvůli vysoké inflaci ve světě na zábavě šetří, uvedl server CNN.

Přečíst článek

Bitva o českého diváka vrcholí. Disney+ nabídne stovky filmů a seriálů

Disney+ nabídne již od 14. června stovky filmů a seriálů v češtině či s titulky včetně kompletních Hvězdných válek či legendární Sněhurky a sedmi trpaslíků. Největší studio světa zároveň chystá masivní produkce mimo USA. Na česká díla z produkce Walta Disneyho si však zatím počkáme, prozradilo studio exkluzivně serveru newstream.cz. 

Přečíst článek
Hra na oliheň

Netflix reaguje na špatné výsledky a oprašuje Hru na oliheň

Největší hit americké videotéky posledního roku se dočká pokračování. Korejská seriálová senzace má přilákat další diváky a zabránit odlivu těch dosavadních. „Univerzum Hry na oliheň teprve startuje,“ potvrdil co-CEO Netflixu a jeho hlavní postava původního obsahu Ted Sarandos.

Přečíst článek
Reklama

News box

Skupina tuzemských nemovitostních fondů ZDR Investments vstoupila na slovinský trh, kde koupila tři maloobchodní parky za 6️⃣0️⃣0️⃣ milionů korun. Jde o více než 15 tisíc metrů čtverečních maloobchodní plochy ve městech Slovenj Gradec, Prevalje a Ravne v severní části Slovinska. Rakouská Raiffeisen banka na akvizici skupině půjčila 60 procent částky. 
Kurz japonského 💴 jenu se dnes propadá na několikaletá minima vůči americkému dolaru a euru. Investoři čekají na zasedání japonské centrální banky na konci týdne a podle agentury Reuters vyhodnocují, nakolik pravděpodobná je její intervence na podporu jenu.
Americká zbrojovka Lockheed Martin v prvním čtvrtletí meziročně 📈 zvýšila tržby o téměř 14 procent na 17,2 miliardy dolarů (přes 400 miliard korun). Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Lockheed Martin těží z geopolitického napětí, v jehož důsledku se zvyšují výdaje na zbrojení. Výsledky podniku jsou považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu, napsala agentura Reuters.
Americký výrobce elektrovozů Tesla  zruší v gigafactory u Berlína 400 pracovních míst. To odpovídá asi třem procentům tamní pracovní síly. Firma to podle agentury DPA uvedla v dnešním sdělení. Podnik propouští kvůli malému zájmu o elektromobily celosvětově.
Bývalý český ministr životního prostředí 👨 Jan Dusík se stal zástupcem generálního ředitele pro klimatickou politiku v Evropské komisi, potvrdila dnes unijní exekutiva. Stal se tak jedním z nejvýše postavených českých úředníků v unijních institucích. Výběrové řízení mělo několik kol a Dusík porazil množství uchazečů z několika států.
Evropská unie zvažuje uvalení sankcí na více než 🔟 firem, které dodávají do Ruska z členských zemí EU embargované zboží zahrnující zbrojní technologie. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na dokument, ke kterému získala přístup. Mluvčí Evropské komise se ke zprávě odmítl vyjádřit.
Největší ruská banka Sberbank vyplatí za loňský rok na dividendách rekordních 7️⃣5️⃣0️⃣ miliard rublů (191 miliard korun). Oznámil to generální ředitel banky German Gref. Většinovým vlastníkem Sberbank je stát, dividendy banky jsou tak významným příspěvkem do státního rozpočtu.
Ruská armáda 📈 zesílí útoky na ukrajinská skladiště, kde jsou uložené zbraně dodávané Západem. Uvedl to dnes podle agentury TASS ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého mají nyní ruské jednotky na ukrajinské frontě převahu.
Čistý zisk americké automobilky General Motors (GM) v prvním čtvrtletí letošního roku 📈 vzrostl o 2️⃣4️⃣,4️⃣ procenta na 2,97 miliardy dolarů (70,3 miliardy korun). Hospodaření podpořila poptávka po vozech se spalovacím motorem, zvláště pickupů a dalších modelů s vyšší ziskovostí. Automobilka současně ve svém dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý rok.
Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5️⃣,4️⃣ miliardy korun. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let. Schválila to dnes valná hromada banky. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme