Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Amazon chce ovládnout americký telekomunikační trh. Nabídne volání zdarma

Amazon chce ovládnout americký telekomunikační trh. Nabídne volání zdarma
iStock

Americká společnost Amazon jedná s telekomunikačními firmami o levném či bezplatném volání ve Spojených státech pro předplatitele své služby Prime. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg. Akcie velkých telefonních operátorů v USA i Německu na zprávu reagovaly silným propadem kvůli možnému odlivu klientů.

Reklama

Internetový prodejce Amazon podle zdrojů vede jednání se společnostmi Verizon Communications, T-Mobile US a Dish Network s cílem získat co nejnižší velkoobchodní ceny. Předplatitelům služby Prime chce nabídnout tarif za deset dolarů (asi 220 korun) měsíčně, případně i volání zdarma, a posílit tím loajalitu zákazníků, kteří nejvíce utrácejí.

Koncept raket Ariane 6, New Glenn a Vulcan Centaur, které má používat projekt Kuiper společnosti Amazon pro vynesení satelitů pro satelitní internet.

Amazon se chystá do vesmíru. Příští rok spustí satelitní internet

Malý krok pro lidstvo, ale velký pro Amazon. Internetový gigant chce v následujících měsících vypustit do vesmíru tisíce satelitů. Do konce příštího roku přes ně začne nabízet internetové připojení. Investice do služby, která bude konkurovat například Starlinku Elona Muska, bude stát zhruba deset miliard dolarů. A ani sám Jeff Bezos si není jistý návratností této investice. Je dost možné, že k tomu nikdy nedojde, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Jednání podle jednoho ze zdrojů trvají už šest až osm týdnů a občas se jich účastní i společnost AT&T. Realizace plánu může trvat ještě několik měsíců, ale může z něj i sejít, dodal zdroj.

Akcie operátorů se propadly až o osm procent

Akcie T-Mobile US v pátek odpoledne odepisovaly na burze téměř sedm procent, akcie AT&T více než čtyři procenta, zatímco akcie Verizonu ztrácely kolem tří procent. Po uzavření trhu akcie T-Mobile US odepsaly 5,6 procenta, akcie AT&T ztratily 3,8 procenta, zatímco akcie Verizonu klesly o 3,2 procenta.

Šampiony akciových trhů jsou letos technologické firmy. Japonsko a Německo trhly rekord

Šampiony akciových trhů jsou letos technologické firmy s AI. Japonsko a Německo trhly rekord

Světové akcie letos do konce května převážně rostly, nejvíce se dařilo technologickým společnostem. Německé a japonské indexy se dostaly na rekordní hodnoty. Naopak pokles zaznamenaly britské a čínské akcie. Vyplývá to z analýzy společnosti Portu.

Přečíst článek

Tito tři velcí operátoři by mohli zaznamenat odliv zákazníků k levnější nabídce volání u Amazonu. Akcie podniku Deutsche Telekom, který drží většinový podíl v T-Mobile US, páteční obchodování na burze ve Frankfurtu uzavřely propadem o více než osm procent.

Náplast pro akciového losera

Akcie společnosti Dish naopak výrazně zpevnily, na burze v USA odpoledne přidávaly bezmála 19 procent. Dohoda s Amazonem by této satelitní televizi, která se potýká s problémy, mohla pomoci při její přeměně na velkého mobilního operátora.

Akcie Dish, která začíná doplácet na postupné snižování útrat za prémiové služby, ztratily od začátku roku 54,4 procenta, a jde tak o nejztrátovější akcii indexu S&P 500. 

Amazon Web Services

Amazon bude vyrábět diamanty. Umožní mu to revoluci v cloudu

Společnost Amazon bude společně s divizí podniku De Beers vyrábět průmyslové diamanty. Největší internetový prodejce světa, který se angažuje také v oblasti cloudových služeb, sází na to, že drahokamy vyrobené na míru by mohly přinést revoluci v počítačových sítích, píše agentura Bloomberg. Na projektu bude pracovat společnost Element Six, divize De Beers, a Centrum pro kvantové sítě (Center for Quantum Networking) firmy Amazon Web Services (AWS), tedy cloudové divize internetového prodejce.

Přečíst článek

Předplatitelé služby Amazon Prime v USA platí 139 dolarů ročně za výhody, jako je rychlé doručení zdarma, streamování a přístup ke 100 milionům skladeb. Od zvýšení ročního poplatku z původních 119 dolarů počet předplatitelů služby Prime v USA podle analytiků stagnuje.

V březnu službu podle společnosti Consumer Intelligence Research Partners využívalo 167 milionů zákazníků Amazonu, což zhruba odpovídá stavu před rokem. Amazon ve Spojených státech konkuruje společnosti Walmart, jejíž služba Walmart+ za 98 dolarů ročně se stává levnější alternativou nabízející mnoho stejných výhod.

Walmart se chystá propouštět.

Walmart se chystá propouštět, nepotřebuje přes 2000 lidí ve skladech pro internetový prodej

Americká maloobchodní společnost Walmart propustí přes dva tisíce lidí v pěti amerických skladech se zbožím určeným pro internetový prodej. S odkazem na zprávu podniku pro regulační orgány o tom informovala agentura Bloomberg. Propuštění ale podle ní mohou najít práci jinde ve firmě.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme