Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

telekomunikace - informace o tématu

T-Mobile, ilustrační foto

T-Mobile zlevnil roaming mimo EU. Gigabajt dat začíná na dvou stovkách

Mobilní operátor T-Mobile zlevnil pro české zákazníky roaming v zemích mimo EU. Ceny datových balíčků pro některé destinace klesly až pětinásobně. Roaming za výhodnější ceny umožnilo nastavení nových podmínek s lokálními partnery, uvedl operátor v tiskové zprávě. Konkurence zatím s podobným snížením nepřišla, data v roamingu nedávno nabídla bankovní aplikace Revolut prostřednictvím eSIM.

Přečíst článek
Nová BT bude štíhlý podnik s lepšími vyhlídkami, slibuje šéf telekomunikačního giganta. A propustí 50 tisíc lidí

Nová BT bude štíhlý podnik s lepšími vyhlídkami, slibuje šéf telekomunikačního giganta. A propustí 50 tisíc lidí

Největší poskytovatel širokopásmových a mobilních služeb ve Velké Británii, společnost BT Group, chystá radikální propouštění. Ze současných 130 tisíc zaměstnanců jejich počet klesne na 75 tisíc až 90 tisíc. Oznámil to šéf firmy Philip Jansen, jako důvod uvedl chystanou restrukturalizaci společnosti.

Přečíst článek
Náš výkon nebyl dobrý, prohlásila šéfka Vodafonu. Propustí desetinu lidí

Náš výkon nebyl dobrý, prohlásila šéfka Vodafonu. Propustí desetinu lidí

Britská telekomunikační společnost Vodafone v následujících třech letech zrušit  11 tisíc pracovních míst. Firma, která působí i v České republice, to oznámila v tiskové zprávě. Vodafone po celém světě zaměstnává kolem 100 tisíc lidí. Plánované snižování počtu zaměstnanců je nejrozsáhlejší v historii podniku, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Telekomunikační firma O2 loni zvýšila konsolidovaný zisk před zdaněním o 19,6 procenta na 7,6 miliardy korun.

Nejvíc letí data. O2 loni zvýšila zisk před zdaněním o pětinu

Telekomunikační firma O2 loni zvýšila konsolidovaný zisk před zdaněním o 19,6 procenta na 7,6 miliardy korun. Výnosy operátora vzrostly o tři procenta na 34,22 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Přečíst článek
T-Mobile prodejna

Provozní zisk českého T-Mobilu mírně klesl. Zákazníci jsou hladoví po datech, sms naopak upadají

Operátor T-Mobile ČR vykázal v prvním čtvrtletí provozní zisk 3,069 miliardy korun, což je o 0,3 procenta meziročně méně. Tržby mu naopak stouply o 6,7 procenta na 7,6 miliardy korun. Celkový počet zákazníků meziročně také mírně vzrostl o 1,6 procenta na 6,44 milionu.

Přečíst článek
Mobilní sítě a internet zvedly čistý zisk CETINu ze skupiny PPF v roce 2022 na téměř tři miliardy.

Mobilní sítě a internet zvedly čistý zisk CETINu ze skupiny PPF na téměř tři miliardy

Největší tuzemský provozovatel telekomunikační infrastruktury CETIN ze skupiny PPF loni zvýšil čistý zisk o téměř 12 procent na 2,88 miliardy korun. Konsolidované výnosy vzrostly o 2,5 procenta na 18,9 miliardy korun. CETIN rostl díky rozvoji služeb mobilních sítí, růstu počtu služeb fixního přístupu k internetu na zmodernizované přístupové síti a poptávce po službách konektivity. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Přečíst článek
Telekomunikační divize skupiny PPF, kam patří i operátor O2, loni zvýšila provozní zisk EBITDA po započtení nákladů na pronájmy o tři procenta na 1,5 miliardy eur, tedy v přepočtu na přibližně 36 miliard korun.

PPF Telecom Group se loni dařilo, zvýšila zisk o tři procenta na 36 miliard korun

Telekomunikační divize skupiny PPF loni zvýšila provozní zisk EBITDA po započtení nákladů na pronájmy o tři procenta na 1,5 miliardy eur, tedy v přepočtu na přibližně 36 miliard korun. Konsolidované výnosy skupiny PPF Telecom Group, která zahrnuje operátory O2, CETIN či Yettel, meziročně vzrostly o 5,1 procenta na 3,5 miliardy eur, tedy asi 84 miliard korun.

Přečíst článek
Khalid Husseini, nový šéf obchodní strategie v Cetinu

Obchodní strategii CETINu bude řídit Khalid Husseini

Obchodní strategii v CETIN Group bude od letošního dubna řídit Khalid Husseini, uvedla to skupina, která patří PPF.

Přečíst článek
Premiér Petr Fiala (ODS) poskytl rozhovor redaktorům České tiskové kanceláře (ČTK),10. ledna 2023, Praha.

Opatření proti spamu se blíží. Chce zrušit dvě licence digitálního vysílání

Novela zákona o elektronických komunikacích, která upravuje nárok na levnější volání pro sociálně slabé občany, by mohla proti původní podobě nově zpřesnit některé povinnosti operátorů týkající se bezpečnosti. Mohla by také zpřísnit zákaz rozesílání nevyžádané elektronické pošty, takzvaného spamu. Novelu by měla Sněmovna v příštím týdnu projednávat ve druhém čtení, kdy poslanci mají šanci předkládat své pozměňovací návrhy.

Přečíst článek
Vodafone od února zdraží mobilní paušální tarif o devět procent

Máte mobilní paušál od Vodafonu? Od února si připlatíte devět procent

Operátor Vodafone od konce února zvýší ceny paušálních mobilních tarifů pro domácnosti i firmy o devět procent. Důvodem jsou rostoucí ceny energií a dalších výdajů, například na údržbu sítě. Ceník se nezmění u předplacených karet, stávajících tarifů pevného internetu ani u služby Vodafone TV, uvedla firma.

Přečíst článek
Vodafone

Orbán opanuje i telekomunikace, díky kšeftu s Vodafone

Britská telekomunikační společnost Vodafone Group prodá svou maďarskou součást za 660 miliard forintů (zhruba 40 miliard korun) tamní firmě 4iG a maďarskému státnímu holdingu Corvinus. Firma, která působí i v České republice, to oznámila v tiskové zprávě.

Přečíst článek
Reklama

News box

Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme