Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Walmart se chystá propouštět, nepotřebuje přes 2000 lidí ve skladech pro internetový prodej

Walmart se chystá propouštět.
ČTK
 ČTK

Americká maloobchodní společnost Walmart propustí přes dva tisíce lidí v pěti amerických skladech se zbožím určeným pro internetový prodej. S odkazem na zprávu podniku pro regulační orgány o tom informovala agentura Bloomberg. Propuštění ale podle ní mohou najít práci jinde ve firmě.

Reklama

Rušení pracovních míst zahrne více než 1000 pracovních pozic ve skladu ve městě Fort Worth v Texasu, dále 600 pracovních míst v centru pro plnění zboží v Pensylvánii, 400 míst na Floridě a 200 míst v New Jersey. Další snižování počtu zaměstnanců se plánuje v Kalifornii.

Dalších 10 tisíc nepotřebných. Zuckerberg ohlásil druhé kolo propouštění v Metě

Mark Zuckerberg, šéf společnosti Meta, která mimo jiné provozuje sociální sítě Facebook a Instagram, oznámil druhou vlnu propouštění. Ze společnosti má odejít dalších 10 tisíc zaměstnanců.

Přečíst článek

Walmart podle mluvčího společnosti v některých jiných oblastech ale vykazuje růst. Firma totiž upravuje prodejny a distribuční centra pro plnění objednávek tak, aby bylo možné vyřizovat více internetových objednávek. To může společnosti umožnit, aby některé pracovníky přesunula na jiné pozice, místo aby je propustila.

aMAZON

Po Metě oznámil druhé kolo propouštění také Amazon. O práci přijde dalších 9 tisíc lidí

Americký internetový obchod Amazon hodlá zrušit dalších 9000 pracovních míst. Šéf podniku Andy Jassy to uvedl ve sdělení zaměstnancům. Firma už začátkem ledna oznámila, že zruší zhruba 18 tisíc míst. 

Přečíst článek

Čistý dopad na celkovou zaměstnanost ve Walmartu, který je s počtem 2,3 milionu pracovníků ve Spojených státech největším zaměstnavatelem v soukromém sektoru, tak zůstává nejistý. Společnost se vyhnula masovému propouštění, jaké teď provádí internetový prodejce Amazon. Ten v březnu uvedl, že propustí dalších 9000 lidí nad už oznámené rušení 18.000 pracovních míst.

Bob Iger v roli staronového šéfa Disney se rozhodl zrušit plány na využití značek firmy ve virtuálním světě metaverse.

Proti trendu. Disney v rámci úspor odpískal plány na využití kačera Donalda a dalších v metaversu

Myšlenka virtuálního světa zvaného metaverse má mnohé vlivné zastánce ze světa byznysu a technologií v čele se zakladatelem Facebooku Markem Zuckerbergem. V zábavním konglomerátu Disney ale dospěli k opačnému názoru. V rámci chystaných úspor znamenajících mimo jiné propuštění tisíců lidí zruší Disney celou divizi metaverse o desítkách lidí a s nimi i plány na využití širokého duševního vlastnictví Disneyho ve virtuální realitě, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme