Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Amazon - informace o tématu

Amazon zkouší ve skladech humanoidní roboty, zaměstnanci se bojí o práci

Přestaňte lidi strašit, že jim roboti kradou práci. Není to pravda, říká topmanažer Amazonu

To, že roboti a další technologie připravují lidi práci, je mýtus. Pokročilá robotika, umělá inteligence (AI) a další technologie, spíše než aby nahrazovaly pracovní místa, zvyšují význam úlohy lidí. V rozhovoru poskytnutém televizi CNBC to řekl ředitel globální robotiky, mechatroniky a udržitelného balení společnosti Amazon Stefano La Rovere.

Přečíst článek
Americký miliardář Jeff Bezos

Bezos prodal akcie Amazonu za 200 miliard korun

Jeff Bezos dokončil prodej obřího balíku akcií firmy, která z něj udělala třetího nejbohatšího muže planety.

Přečíst článek
aMAZON

Amazon se stane součástí akciového indexu Dow Jones

Americký internetový prodejce Amazon se stane součástí akciového Dow Jonesova indexu, kde nahradí řetězec drogerií a lékáren Walgreens Boots Alliance. Změna proběhne v pondělí 26. února, uvedl poskytovatel indexu S&P Dow Jones Indices.

Přečíst článek
Bezos prodal obří balík akcií Amazonu. Na snímku se svojí snoubenkou Lauren Sánchezovou.

Bezos prodal obří balík akcií Amazonu. A ušetřil na daních

Zakladatel Amazonu Jeff Bezos prodal obří balík akcií podniku. A přesunem z Washingtonu na Floridu ušetřil na dani z prodeje víc než čtvrt miliardy dolarů.

Přečíst článek
Americký miliardář Jeff Bezos

Bezos prodal akcie Amazonu za miliardy dolarů a opět pokukuje po postu nejbohatšího člověka

Americký miliardář Jeff Bezos tento týden prodal 12 milionů akcií internetového obchodu Amazon za více než dvě miliardy dolarů (zhruba 47 miliard korun).

Přečíst článek
Akcie Nvidie mohou díky silnému růstu překonat tržní hodnotu Amazonu

Raketový začátek roku pro Nvidii. Firma hodnotou vyrovnala Teslu a dotírá na Amazon

Akcie čipové společnosti Nvidia by mohly díky silnému růstu z posledních měsíců překonat tržní hodnotu internetového prodejce Amazon. Nvidia by se tak stala čtvrtou nejhodnotnější americkou firmou obchodovanou na burze, píše agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku, teď Meta

Elon pláče a Mark se směje. A slíbená rvačka ani nemusela být

Elon Musk už není nejbohatším mužem planety, ale ještě se zuby nehty drží druhé příčky. Jeff Bezos i Mark Zuckerberg jsou však nebezpečně blízko, jak se dočtete v dalším dílu seriálu Psychologie trhu.

Přečíst článek
Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Amazonu se dařilo, zisk prudce rostl. I díky cloudu

Vánoční sezona se v Amazonu povedla. V předešlém čtvrtletí internetovému prodejci prudce vzrostl zisk. Dařilo se i jeho cloudové divizi.

Přečíst článek

Amazon možná bude muset vycouvat z akvizice iRobotu

Amazon narazil v Bruselu. Evropská komise (EK) plánuje zablokovat plán americké technologické společnosti převzít za 1,4 miliardy dolarů (téměř 32 miliard korun) firmu iRobot, která je výrobcem vysavače Roomba. S odvoláním na své zdroje o tom ve čtvrtek informoval deník The Wall Street Journal (WSJ). Akcie firmy iRobot na zprávu zareagovaly propadem téměř o 40 procent.

Přečíst článek
Temu, Shein

Rok 2024: Temu a Shein útočí. Konkurenční boj v rychlé módě přitvrdí

Jak ustát útok asijských predátorů? Tak zní klíčová otázka obchodníků s rychlou módou pro rok 2024. Jejich obor navíc ještě zrychluje. Zatímco poptávka spotřebitelů zaznamenává od pandemie covidu výkyvy, na tradiční západní hegemony - řetězce Zara a H&M - se valí konkurence z Číny, která už zapustila kořeny v Evropě i ve Spojených státech. Elektronické obchodování boří estetická pravidla a generace Z si na kolotočové nákupní šílenství s nízkými cenovkami rychle zvyká.

Přečíst článek
Amazon, ilustrační foto

To bude ještě masakr. Sociální nákupy z Číny válcují západní internetové obchody

Temu, Shein, Aliexpress a spol. Levné čínské e-shopy vtrhly na západní trhy. Akcie Pinduoduo vzrostly letos o dvě třetiny.

Přečíst článek
Reklama

News box

USA udělí jihokorejské společnosti Samsung dotace až 6,4 miliardy dolarů 💰 (152,2 miliardy Kč) na rozšíření výroby čipů v Texasu. Samsung by měl do konce desetiletí investovat do výstavby a rozšiřování svého komplexu v Texasu zhruba 45 miliard dolarů.
Čínskému internetovému obchodu Temu  🛒, který patří skupině PDD Group, hrozí, že se na něj budou vztahovat přísnější pravidla Evropské unie pro internetový obsah, protože jeho průměrný počet měsíčních uživatelů v Evropě vzrostl nad stanovenou. Tato pravidla se nyní vztahují na firmy jako Meta Platforms, Google, X či TikTok, uvedla agentura Reuters. Číst více
O bezpečnostní situaci ve světě jednal premiér Petr Fiala v sídle americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) s jejím ředitelem Williamem Burnsem 🤝. Schůzky, která zahájila Fialovu návštěvu v USA, se zúčastnili i šéfové všech tří českých tajných služeb. 
Hutní společnost 🏭 Liberty Ostrava musí ministerstvu životního prostředí doložit, že obnoví výrobuJinak nedostane bezplatné emisní povolenky, napsal server Seznam Zprávy. Liberty s povolenkami počítá ve svém restrukturalizačním plánu, o němž nyní hlasují její věřitelé.
Japonský jen poprvé za 34 let klesl ⬇ na úroveň 154 jenů za dolar. Americká měna💲vystoupala po zprávě o vývoji maloobchodních tržeb v USA nejvýše od loňského listopadu.
Izraelská odpověď na víkendový dronový a raketový 🛩  útok Íránu by mohla přijít už dnes , napsal list The Wall Street Journal s odvoláním na nejmenované americké a další západní činitele. Podle serveru The Times of Israel skončilo dnešní zasedání izraelského válečného kabinetu, na kterém se projednávaly možnosti izraelské reakce. 
Bývalý americký prezident Donald Trump se dostavil k soudu na Manhattanu, kde výběrem poroty začíná proces s ním v kauze údajného falšování finančních záznamů ve snaze zakrýt platbu 💰 pornoherečce Stephanie Cliffordové. 
Skupina Cyrrus dostala od České národní banky licenci pro investiční společnost. 💸 Měla by začít fungovat letos na podzim. V Česku má licenci ČNB 48 investičních společnosti a poboček zahraničních investičních společností.
Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) se rozhodl předvolat 📜 íránského velvyslance Sajjeda Madžída Ghafelího Bašíma kvůli útoku na Izrael. Uvedl to na sociální síti X. Česká diplomacie podle ministra jasně tlumočila íránskému vedení, že útokem na Izrael překročilo veškeré hranice.
Společnost Avast Software dostala od Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu 351 milionů korun za neoprávněné ⛔ zpracování údajů o uživatelích jejího antivirového programu. Podle úřadu firma po část roku 2019 předávala společnosti Jumpshot některé údaje o přibližně 100 milionech uživatelů , které nebyly anonymizované.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme