Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vychází nové číslo exkluzivního magazínu Realitní Club s Evou Le Peutrec a Josefem Pleskotem

Dalibor Martínek

Podstatou luxusu je pro mě kvalitní prostor, a ten se dá ovlivnit architektonickými prostředky, proporcemi, světlem, barevností, vnesenou náladou, pečlivostí provedení… A až na posledním místě drahými materiály a komponenty, říká architekt Josef Pleskot, který by se nyní s novým prezidentem republiky měl podílet na rozvoji areálu Pražského hradu. Exkluzivně se o své myšlenky podělil s newstream.cz, rozhovor s guru české architektury přinášíme v novém čísle prestižního magazínu Realitní Club, který právě vydáváme.

Reklama

Josef Pleskot není jedinou celebritou českého realitního trhu, s nímž jsme mluvili. V rozsáhlé analýze, vytvořené na základě debat s klíčovými hráči trhu, přinášíme jedinečný pohled na vývoj rezidenčního trhu v letošním roce. Budou ceny nových bytů dál klesat? A o kolik? Nebo se naopak vývoj obrátí a ceny půjdou zase nahoru? A kdy? S každým, kdo tomuto segmentu rozumí, jsme mluvili. A máme odpovědi.

Ve dobré společnosti velikánů architektury...

A nejen to. Světoznámá česká architektka Eva Le Peutrec vysvětluje, jak je možné, aby se někdo ze střední Evropy dostal k možnosti stavět nejvyšší budovy světa na druhé straně zeměkoule, nebo se třeba podílet na rekonstrukci vyhořelé katedrály Notre-Dame v Paříži. Což je unikátní projekt určený jen pro ty nejlepší z nejlepších. Eva taková je.

Architekta Eva Le Peutrec

V Číně se prostavěli do kvality, tvrdí architektka mrakodrapů Eva Le Peutrec

Navrhla desítky mrakodrapů, velké multifunkční komplexy i město pro milion lidí. Ke všem svým projektům ale architektka Eva Le Peutrec přistupuje stejně. „Na většině zakázek platí, že už dnes je pozdě,“ popisuje stavění v Číně, kde chvíli žila, aby mohla projektovat mrakodrapy.

Přečíst článek

Majitel největší české realitní kanceláře Re/Max David Krajný se s názory na dění na realitním trhu nemaže. Ani nemusí. Vytvořil největšího prodejce nemovitostí na našem trhu a nemusí si brát servítky. „Slabí obchodníci letos zaniknou. Přichází druhá fáze konsolidace českého trhu obchodníků s nemovitostmi,“ říká muž, který v Česku nastavil profesionální úroveň nemovitostního byznysu.

... a klíčových hráčů nemovitostního trhu

Kdo by chtěl investovat do nemovitostí a hledal ideální příležitosti letošního roku, máme jeden horký tip. Ten bohužel nemohu sdělovat jen tak bokem, více vysvětlujeme v našem magazínu. A mimo jiné také přinášíme jedinečný pohled lídrů trhu na dění, na budoucí vývoj rezidenčního trhu. Jejich názory na to, jak se připravit na dobu, kdy se bydlení stalo nedostupným, nájemní bydlení stojí uprostřed pozornosti klíčových hráčů a vyhlídky kolem vývoje úrokových sazeb jsou nejisté. Ehm, nejisté. Jak pro koho. Něco kolem toho víme.

Byty a domy v Česku zlevňují už víc než rok. Ale pozor, velcí developeři se dosud tvářili, že se jich tento vývoj netýká.

Dalibor Martínek: Bod zlomu. Velcí developeři udělali, co nikdo nečekal. Začali zlevňovat, ale snaží se to maskovat

Byty a domy v Česku zlevňují už víc než rok. Všude se o tom píše. Ale pozor, velcí developeři se dosud tvářili, že se jich tento vývoj netýká. Že jde jen o nějaké staré byty někde na okraji měst nebo v divočině. Neustále dokola nám klíčoví stavitelé omílali písničku, že nové bydlení prostě musí zdražovat, drahé materiály, dlouhé povolovací řízení a tak dále. Oblíbené pohádky developerů.

Přečíst článek

Čtěte nový magazín Realitní Club. Píšou ho profíci s přehledem o celém oboru, žádní PR „experti“ najatí marketingovými odděleními velkých hráčů. Jsme nezávislí, a víme, co se bude dít.

Více z obsahu magazínu prozrazují jeho autoři Dalibor Martínek a Petra Jansová v nejnovějším dílu podcastu Realitní Club. Epizodu se poslechněte v úvodu tohoto článku nebo na vaší oblíbené podcastové platformě. Magazín najdete u všech dobrých prodejců v síti PNS nebo na Send.cz.

Praha chce financovat výstavbu bytů skrze nové evropské fondy

Praha chce financovat výstavbu bytů skrze úplně nové evropské fondy

Kdo a hlavně za co postaví tisícovky městských bytů, jejichž projekty už třetím rokem chystá Pražská developerská společnost (PDS)? Praha nyní přišla s nápadem na financování skrze Evropské fondy dlouhodobých investic (ELTIF).

Přečíst článek

Poslechněte si i další epizody našeho realitního podcastu:

Jiří Kučera - Luxent

Jiří Kučera: V Česku kupují luxusní bydlení téměř výhradně Češi. V Dubaji Rusové likvidují trh

Český trh s luxusním bydlením je klidný investiční přístav, kterému dominují Češi, říká Jiří Kučera, šéf realitní kanceláře Luxent. Ta se specializuje na luxusní nemovitosti. Většina běžných lidí, kteří přemýšlejí o nákupu bydlení, se zhrozí při první návštěvě banky, kam si jdou pro hypotéku. Měsíční splátka u bytu sedmdesát metrů na okraji Prahy nyní dělá kolem padesáti tisíc korun. Hypoteční trh je kvůli tomu mrtvý.

Přečíst článek

Martin Krupauer

Architekt Krupauer: Revitalizujeme brownfield v Kanadě. Je to podobné jako v severních Čechách

Ještě v 90. letech nevěděli, co vlastně slovo brownfield znamená. O tři dekády později na svém kontě mají desítky projektů na revitalizaci těch největších. Nejenom v Česku, ateliér A8000 zamířil i do Kanady.

Přečíst článek

Realitní trh přeje kupujícím. Můžou vyjednávat o ceně, říká šéf skupiny EHS

Hendrik Meyer: Nájemné poroste. Nejrychleji zřejmě v Brně

Zatímco v Česku je nájemní bydlení vnímáno jako nouzová varianta, když není na vlastní, v Německu je zcela běžné. Němci se nechtějí k nemovitosti vázat. Zároveň ale mají striktně nastavené vztahy mezi nájemcem a pronajímatelem, neriskují tolik jako Češi. Nejen o tom byla řeč v dalším dílu podcastu Realitní Club, tentokrát s ředitelem realitní skupiny EHS Hendrikem Mayerem.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Natáčení podcastu s Evou Le Peutrec

Lhala jsem o tom, že jsem žena, říká architektka mrakodrapů Eva Le Peutrec o práci v Číně

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Evou Le Peutrec

Eva Le Peutrec: V Číně panuje kapitalismus, který jsem nezažila ani ve Spojených státech

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme