Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Na chatu do Afriky? Na Kapverdách se dá koupit apartmán za milion

Na kolik vyjde apartmán na Kapverdách.
Se svolením Capo Verde Real Estate
Petra Jansová

Kapverdy nejsou jen synonymem pro luxusní dovolenou, ceny tamních nemovitostí přináší i zajímavé investiční příležitosti. Apartmány nebo vily tam začali kupovat i Češi. Vyjde je to totiž levněji než v Česku.

Reklama

Češi čím dál častěji kupují nemovitosti v zahraničí. Kromě tradičních destinací jako je Španělsko či Balkán vyhledávají pro své investice kvůli nižším nákladům a 12 měsíců trvající sezóně i vzdálenější lokality, jako je Thajsko nebo Bali. Mnohem blíž, a to šest hodin letu, jsou však pro Čechy Kapverdy. Tam navíc, ač jde o africkou zemi, lze pořídit nemovitost velmi jednoduše, a to podobně jako ve státech Evropské unie. Cizinec si nemusí ani zakládat bankovní účet u tamních bank, i když realitní makléři to spíše doporučují kvůli jednodušší správě nemovitosti.

Koupit se dá apartmán už od 1,5 milionu korun, vila v první řadě u pláže za devět milionu, ale třeba i hotel za 15 milionů. „Poptávka po nemovitostech na Kapverdách stále roste, stejně jako ceny nemovitostí,“ přibližuje Mónica Sofia Duarte z Česko-Kapverdské obchodní komory s tím, že odhadovaný růst cen je dokonce o více než 70 procent do dvou let.

Češi kupují v Černé Hoře i luxus.

Byt v černohorském Monte Carlu vyjde o třetinu levněji než na Lipně

Češi dobývají Balkánský poloostrov. Do Chorvatska nebo Albánie už dávno nejezdí jen na dovolenou, ale i investovat do nemovitostí. A jejich pozornosti neunikla ani další balkánská země, Černá Hora. I pro ni totiž platí, že byt tam vyjde levněji než v tuzemsku.

Přečíst článek

Bez jakýchkoliv omezení, navíc s daňovou úlevou, lze na Kapverdách koupit i stavební pozemek a developovat na něm. Cestovní ruch se tam rychle rozvíjí a poptávka po ubytování roste, v roce 2020 Kapverdy vygenerovaly z cestovního ruchu kolem 169 milionů dolarů. Kromě tradičních turistů se ale ostrovy staly v posledních letech i vyhledávaným místem digitálních nomádů. Právě ti kromě Kapverďanů žijících v zahraničí jsou potenciálními pronajímateli. A nemovitost tak kromě budoucího zhodnocení poskytne majiteli i pravidelný měsíční výnos.

„Češi si nemovitosti kupují zčásti pro vlastní využití, zčásti jako investici,“ přibližuje Sofia Duarte. Nejčastěji podle ní do nemovitostí na Kapverdách investují Španělé, Portugalci a Italové. „Kapverdy jsou nové Kanáry," uzavírá.

Luxusní vila v rezortu Neano na ostrově Bali

3+1 na Proseku, nebo luxusní vilu na Bali? Češi objevují bydlení v exotických končinách

Bali patří k nejkrásnějším místům na světě. A luxusní vila u moře tu stojí kolem 330 tisíc eur, tedy v přepočtu necelých osm milionů korun. Domy určené k rekonstrukci pak vyjdou ještě na výrazně méně.

Přečíst článek

Albánie se chlubí celkem 362 kilometrů pobřeží. Jihozápadní část země leží u Jónského moře, západní na Jadranu.

Levná Albánie láká na byty u moře za dva miliony. Ještě atraktivnější ale budou tamní Alpy

Ceny nemovitostí v Česku sice mírně klesají, ale byt o velikosti 60 metrů čtverečních za dva miliony lze v tuzemsku pořídit spíš jen v okrajových lokalitách. V Albánii za tuto cenu koupíte apartmán s výhledem na moře. Investičně atraktivní mohou být i albánské hory. „Na hranicích s Černou Horou či Severní Makedonií jsou již teď lyžařská střediska, která byste nerozeznali od těch v Itálii. Podstatný rozdíl je v ceně pobytu. Za celou rodinu tady utratíte to, co v Itálii za jednu osobu,“ říká v rozhovoru pro Newstream Daniel Mikulka ze společnosti Myalbania.cz.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme