Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zahraniční nemovitosti - informace o tématu

Lyžařské středisko Gstaad ve Švýcarsku

Kam se hrabou chalupy v Krkonoších. V Alpách metr čtvereční vyjde na milion

Realitní trhy se otřásají víceméně na celém světě. Tak trochu stranou propadu cen a významnému ochlazení poptávky stojí luxusní nemovitosti v Alpách.

Přečíst článek

Za vily v Dubaji platí kupci absurdní ceny. Je to otázka času, kdy se trh zhroutí

Přečíst článek

Ještě levnější než ve Španělsku. Byt v Hurghadě se dá koupit i za půl milionu

Přečíst článek

Zakladatel Amazing Places: Hledáme českou stopu v cizině. Chtěli bychom i Šmejcův ostrov

Přečíst článek
Spojené státy ztrácejí lesk. Cizinci přestali kupovat tamní nemovitosti

Spojené státy ztrácejí realitní lesk. Cizinci přestali kupovat tamní nemovitosti

Zahraniční kupce od pořízení nemovitosti odrazují především vysoké ceny, nejen samotných domů, ale i všeho ostatního.

Přečíst článek
Na kolik vyjde apartmán na Kapverdách.

Na chatu do Afriky? Na Kapverdách se dá koupit apartmán za milion

Kapverdy nejsou jen synonymem pro luxusní dovolenou, ceny tamních nemovitostí přináší i zajímavé investiční příležitosti. Apartmány nebo vily tam začali kupovat i Češi. Vyjde je to totiž levněji než v Česku.

Přečíst článek
Češi kupují v Černé Hoře i luxus.

Byt v černohorském Monte Carlu vyjde o třetinu levněji než na Lipně

Češi dobývají Balkánský poloostrov. Do Chorvatska nebo Albánie už dávno nejezdí jen na dovolenou, ale i investovat do nemovitostí. A jejich pozornosti neunikla ani další balkánská země, Černá Hora. I pro ni totiž platí, že byt tam vyjde levněji než v tuzemsku.

Přečíst článek
Mick Jagger prodává floridskou rezidenci. Žádnou okázalost nečekejte

Mick Jagger a jeho o 43 let mladší partnerka prodávají floridskou rezidenci. Je docela skromná

Téměř osmdesátiletý rock'n'rolový veterán Mick Jagger a jeho o více než polovinu mladší partnerka se zbavují rezidence na Floridě. Za dům u jezera požadují „přátelských" 3,5 milionu dolarů (76,1 milionu korun).

Přečíst článek

Kapverdy se otevírají investorům. Akce Choose Cabo Verde ukáže byznys potenciál ostrovů

Ostrovy zeleného mysu, jak se Kapverdám přezdívá, nejsou jen turisty vyhledávanou destinací. Skýtají v sobě také velký byznysový potenciál. O jaké příležitosti jde, ukáže konference s hlavním mottem „Choose Cabo Verde“. Uskuteční se v Praze ve čtvrtek 29. června 2023 od 9 do 17 hodin v Hotelu Ambassador v Praze. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Americké líbánky s portugalskými zlatými vízy končí. Digitální nomádi se houfně vracejí do Států

Zlatá víza skončila, Američané jdou z Portugalska domů

V posledních třech letech bylo Portugalsko zemí zaslíbenou pro americké expaty. Romanci je však konec, napsala agentura Bloomberg. Důvodem je únorové zrušení udělování zlatých víz pro zahraniční experty i prudký růst cen nemovitostí a nájmů.

Přečíst článek
Vila v Chorvatsku

Domek na pláži není jen pro bohaté, když se o něj umíte podělit

Apartmán u moře či v Alpách už není jen pro bohaté. Pro ty, kteří zrovna nedisponují volnými desítkami milionů, je tu podílové spoluvlastnictví. Do Česka tento model nově přináší platforma Tuseca.

Přečíst článek

Češi a Slováci prchají na Tenerife. Život je tam levnější než v Praze

Češi si Kanárské ostrovy oblíbili jako dovolenkovou destinaci již dávno, s postupující válkou na Ukrajině a jejími následky v podobě drahých energií, ale o nich začali uvažovat také jako o dlouhodobém útočišti. „Když začaly padat bomby i na západě Ukrajiny, tak lidi v Košicích začali řešit, kam utéct,“ říká v rozhovoru pro Newstream Vlastimil Hájek z realitky TenerifeReal.

Přečíst článek
Vídeň, ilustrační foto

Ve Vídni byty zlevňují o 13 procent, nejvíc z Evropy. Ani tak je Rakušané nechtějí

Byty ve Vídni razantně zlevňují. Téměř 13procentní propad cen ale ještě nenarazil na své dno. Stále ještě vysoké ceny, metr čtvereční vyjde na více než 160 tisíc korun, žene Rakušany do nájmu.

Přečíst článek
Tuto vilu v turistické oblasti Phuket můžou vlastnit i Češi.

Češi skupují luxusní apartmány v Thajsku. Stojí méně než garsonka v Ústí

Sen o vlastním domě v Malaze, Chorvatsku nebo na Tenerife si již splnila spousta Čechů. Nyní jejich sny směřují o poznání dál. Díky přímým letům, ale také pro stabilní klima i bezpečnostní situaci stále více Evropanů touží po domě v Thajsku. A platí to i pro Čechy, ačkoli to je s vlastnictvím nemovitosti v Thajsku poněkud složitější.

Přečíst článek
Reklama

News box

Návrh rozpočtu vysokých škol pro příští rok počítá s navýšením o šest miliard korun. Na sociální síti to dnes uvedl ministr školství Mikuláš Bek (STAN). Na vzdělávání na veřejných vysokých školách je nyní určeno 30,9 miliardy korun. Navýšení peněz pro vysoké školství potvrdila také předsedkyně České konference rektorů Milena Králíčková. 
Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil 🔥požár, se  zřítila, uvedl mluvčí 🚒 dánských hasičů. I přes zpevnění a pokus o stabilizaci ohořelých nosných stěn, se jich polovina propadla. Požár těžce poničil renesanční budovu ze 17. století, která přišla o svou vysokou věž i velkou část střechy. Při dnešním zřícení fasády nebyl nikdo zraněn, uvádějí dánské noviny Jyllands-Posten.
Pražský dopravní podnik 🚌obdržel předžalobní výzvu od společnosti Nové Holešovice, kterou založil spolu s firmami Karlín Group a CPI Property Group k rozvoji stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí, vedení metropole chce ze společnosti vystoupit. Ve výzvě vyčíslil advokát případnou škodu na 1,31 miliardy korun a vyzval k dodržení původní dohody
Spojené státy i po obnovení ropných sankcí vůči Venezuele 👍 umožní některým americkým a evropským ropným firmám pokračovat v obchodování se státní venezuelskou ropnou společností PDVSA. Udělování povolení budou vyhodnocovat případ od případu, napsal americký deník The Wall Street Journal (WSJ).
Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 🔟 ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, citovaný médii. Houfnice Bohdana se podle dostupných informací montují na podvozky české automobilky Tatra.
Pražský magistrát koupí budovu v Holešovicích a přestaví ji na 🏫 střední školu, zřejmě gymnázium. Objekt v ulici U Pergamenky nabídne zhruba 520 míst pro žáky, a navýší se tak kapacita středních škol v Praze. Schválili to dnes pražští zastupitelé. 
Spojené státy a Británie dnes rozšířily své protiíránské 📜 sankce v reakci na víkendový vzdušný útok Teheránu na Izrael. Americké ministerstvo financí novými postihy míří na 16 jednotlivců a dva subjekty napojené na výrobu dronů, které byly při útoku použité. Londýn cílí na několik vojenských organizací a osob s vazbami na výrobu bezpilotních letounů i raket, napsala agentura AP.
Průměrné nájemné v České republice v prvním čtvrtletí 📈 vzrostlo mezičtvrtletně o procento na 295 korun za metr čtvereční. Nejvýznamněji vzrostlo nájemné v Olomouci o 4,3 procenta a o 3,1 procenta v Hradci Králové. Naopak propad cen pronájmů byl zaznamenán v Karlových Varech o 1,8 procenta, v Liberci o 1,2 procenta a v Jihlavě o necelé procento.
Zájem o obnovitelné zdroje energie v Česku dál 📈 roste, což se projevilo i v počtu žádostí o dotace. Počet žádostí o dotaci na fotovoltaiku stoupl v prvních třech měsících letošního roku meziročně téměř dvojnásobně, o desítky procent vzrostl i počet žádostí u tepelných čerpadel. Celkově bylo zatím podáno téměř 47 tisíc žádostí. 
Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr s předpokládanou hodnotou zhruba 8️⃣6️⃣ miliard korun bez DPH na nákup automatizovaných vlakových souprav určených pro linky metra C a D. Součástí zakázky budou také další potřebné technologie a úpravy stanic a dep. ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělil vedoucí komunikačního odboru DPP Daniel Šabík.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme