Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Češi skupují luxusní apartmány v Thajsku. Stojí méně než garsonka v Ústí

Tuto vilu v turistické oblasti Phuket můžou vlastnit i Češi.
Luxent - použito se svolením
sta, pej

Sen o vlastním domě v Malaze, Chorvatsku nebo na Tenerife si již splnila spousta Čechů. Nyní jejich sny směřují o poznání dál. Díky přímým letům, ale také pro stabilní klima i bezpečnostní situaci stále více Evropanů touží po domě v Thajsku. A platí to i pro Čechy, ačkoli to je s vlastnictvím nemovitosti v Thajsku poněkud složitější.

Reklama

Bezpečnostní situace a vidina dalšího zhodnocení díky očekávání dalšího růstu cen nemovitostí žene čím dál víc klientů do Thajska. Tato destinace, která kromě kvalitního zázemí nabízí i mnohem nižší náklady na život a samozřejmě i mnohem levnější nemovitosti, jsou navíc populární turistickou destinací. Lze tedy předpokládat, že hlavní sezona, která je v Thajsku od listopadu do dubna, bude 100procentně obsazená. A nemovitost tak kromě budoucího zhodnocení poskytne majiteli i pravidelný měsíční výnos.

Podívejte se na nabídku luxusních nemovitosti v Thajsku pro české zájemce:

Byt 1 + 1 o velikosti 40 metrů čtverečních v Pattayi, letovisku asi 200 kilometrů jihohovýchodně od Bangkoku, se dá koupit už od jednoho milionu korun. Pro srovnání: garsonka v Ústí nad Labem v současnosti stojí zhruba 1,5 až dvojnásobek.

Těm, kteří vyhledávají klid a krásné pláže, doporučují znalci spíš ostrov Phuket, kde menší apartmán s výhledem na moře vyjde přibližně na čtyři miliony korun (za to koupíte v Ústí nad Labem stometrový byt v centru).

Stabilní výnos

Kromě Evropanů si Phuket oblíbili i asijští turisté. Při nákupu místní nemovitosti tak realitní kanceláře rovnou uvádějí i očekávatelný roční výnos. Podle kvality nemovitosti a oblíbenosti destinace se lze dostat i na desetiprocentní výnos z krátkodobých nájmů.

V Thajsku ale platí omezení pro cizince, co se týká nákupu nemovitosti. Vlastnit ji mohou jen ze 49 procent. Řešit to lze nákupem podílu ve společnosti, která danou nemovitost vlastní.

Podívejte se na nabídku nemovitostí na Bali

Luxusní vila v rezortu Neano na ostrově Bali

3+1 na Proseku, nebo luxusní vilu na Bali? Češi objevují bydlení v exotických končinách

Bali patří k nejkrásnějším místům na světě. A luxusní vila u moře tu stojí kolem 330 tisíc eur, tedy v přepočtu necelých osm milionů korun. Domy určené k rekonstrukci pak vyjdou ještě na výrazně méně.

Přečíst článek

PŘEHLEDNĚ: Co obsahuje konsolidační balíček vlády

PŘEHLEDNĚ: Co obsahuje konsolidační balíček vlády

Vláda zveřejnila soubor opatření, jimiž se chystá snížit schodek státního rozpočtu v příštím roce o 94,1 miliardy korun, v roce 2025 o dalších 54,4 miliardy korun. Zahrnuje zvýšení daní firmám i zaměstnancům, daně z tabáku, alkoholu a hazardu nebo daně z nemovitosti. Vzrostou také odvody živnostníků a stát opět zavede nemocenské pojištění pro zaměstnance. Snížené sazby daně z přidané hodnoty (DPH) se sloučí na 12 procentech, dosud byly deset a 15 procent. Díky tomu mají naopak zlevnit potraviny, bydlení a zdravotnické prostředky. Ostatní položky, které dosud byly v jedné ze snížených sazeb, se ale přesunou do základní 21procentní sazby.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Developerský projekt Al Hambra 1st Avenue v centru Hurghady.

Ještě levnější než ve Španělsku. Byt v Hurghadě se dá koupit i za půl milionu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme