Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ceny nemovitostí - informace o tématu

O něco přístupnější hypotéky rezidenčnímu trhu nepomohou

Dotované hypotéky pro mladé. Budou i v Česku?

Získat dotovanou slevu na hypoteční sazbu je lákavé a řada lidí by o to rozhodně stála. Tuzemští realitní experti se ale přou, zda to má či nemá smysl. Zeptali jsme se proto hlavních aktérů od ministerstva pro místní rozvoj přes banky až po developery a makléře, jak situaci vidí a zda mají být hypotéky v Česku dotované či nikoli.

Přečíst článek
Dušan Kunovský, Central Group

Modleme se, aby nedošlo ke kolapsu schvalování nových bytů, říká Dušan Kunovský

Přečíst článek

Ceny nemovitostí v Česku se začínají stabilizovat. To si v Německu říci nemohou

Přečíst článek
Krkonošská chalupa

Chalupaření v Česku se mění: místo roubenky ve Špindlu, apartmán v Krušných horách nebo na Kapverdách

Přečíst článek
Palác Broadway

Palác Broadway je opět na prodej. A se slevou. Najde konečně kupce?

Už pošesté se pokouší stát prodat funkcionalistický palác Broadway v centru Prahy. Oproti poslední, nezdařené aukci zlevnil o 19 milionů korun, nabízen je za 911 milionů.

Přečíst článek
O tom, jaký bude rok 2024, diskutovali členové a přátelé Realitního Clubu newstream.cz v hotelu Falkensteiner.
video

Zase se začne stavět. A ceny bytů letos opět porostou, shodují se experti

Nejistota ohledně stavebního zákona, růst cen nemovitostí a mírné oživení na realitním trhu. První letošní setkání Realitního Clubu Newstreamu se neslo v duchu predikcí. Na to jaký bude realitní trh v roce 2024 odpovídali zástupci soukromé i veřejné sféry, například Jan Kasl, předseda České komory architektů, Klára Dostálová, bývalá ministryně nebo Jiří Ochetz z J&T Real Estate.

Přečíst článek
Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích se prodal v aukci. Nový majitel za něj dal přes 106 milionů korun

Chátrající barokní zámek v Kunraticích se prodal. V elektronické aukci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) za něj nový majitel zaplatil částku 106 260 000 korun.

Přečíst článek
Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích jde do dražby s cenovkou 106 milionů. Prodej přitáhne spekulanty, bouří se místní

Už za pár dní se koná aukce výjimečné nemovitosti. Za barokní zámek v Kunraticích a přilehlý hektarový park chce stát 106 milionů korun. Dražbu ale provází řada kontroverzí.

Přečíst článek
Sídliště, panelové domy

Českému realitnímu trhu letos vládnou kupující. Jaká je prognóza pro rok 2024?

Vysoké úrokové sazby úvěrů na bydlení, stále drahé nemovitosti, a tedy i horší koupěschopnost nakonec vedla v roce 2023 k utlumení trhu. Na něm navíc nyní vládnou hlavně kupující. Tak by se v kostce dal podle odborníků na nemovitosti shrnout realitní rok 2023 v Česku. Na koupi nemovitosti je i přesto teď podle nich ideální doba a nemělo by se s ní otálet. Rok 2024 totiž určitě nebude podle expertů ve znamení levných hypoték a všude dostupných skvělých a levných nemovitostí. Čeká se naopak růst cen nemovitostí i změna chování různých hráčů na rezidenčním trhu. Optimismus je tedy nutné brzdit.

Přečíst článek
Menší ostrovy u Kanady mohou stát stejně jako garsonka v Praze.

Vlastní ostrov není jen pro miliardáře. Stát může i tolik co garsonka na Proseku

Ostrovů je na celém světě několik stovek tisíc. Někde jde jen o výběžky, jinde o desítky tisíc metrů čtverečních. Stát mohou od 500 tisíc až po několik milionů. Závisí to na rozloze, poloze i vybavenosti. Vliv hrají i trendy.

Přečíst článek

Vánoční dárek v podobě snížení úroků nečekejme, říká „táta hypoték“ Jan Sadil

Dva roky se v Česku vede debata, jestli ceny nemovitostí klesnou, nebo budou dál růst. Vše se odvíjí od úrokových sazeb České národní banky. Spousta ekonomů se domnívá, že sazby při letošním posledním měnovém zasedání České národní banky, které se koná 21. prosince, klesnou. Aspoň o čtvrt procentního bodu. To je všeobecné očekávání. Jan Sadil, dlouholetý šéf Hypoteční banky, nyní šéf developerské společnosti JRD, tyto předpoklady nesdílí. Domnívá se, že národní banka posune úrokovou sazbu níže až v příštím roce.

Přečíst článek
Lyžařské středisko Gstaad ve Švýcarsku

Kam se hrabou chalupy v Krkonoších. V Alpách metr čtvereční vyjde na milion

Realitní trhy se otřásají víceméně na celém světě. Tak trochu stranou propadu cen a významnému ochlazení poptávky stojí luxusní nemovitosti v Alpách.

Přečíst článek
Bluewaters Island v Dubaji

Ruské realitní šílenství v Dubaji opadá. Někteří už na nákup nemají

Chuť Rusů nakupovat nemovitosti v Dubaji opadá a propisuje se to především v segmentu luxusních nemovitostí. Jejich slábnoucího zájmu již začali využívat zájemci z jiných zemí.

Přečíst článek
Další várka řopíků na prodej.

Další várka „řopíků“ na prodej. Stát za ně chce pár tisíc

Malé betonové „pevnůstky“ jsou rozesety po celém Česku. A ten, kdo si je chce koupit, nemusí ani sahat hluboko do kapsy. Stejně jako u běžných nemovitostí se i u takzvaných řopíku odvíjí cena od lokality a velikosti pozemku. Setkat se tak můžeme s objekty i za stovky tisíc.

Přečíst článek
Reklama

News box

ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Francie a Německo dnes podepsaly memorandum o 🤝 společném vývoji a výrobě tanku budoucnosti, který má nahradit současné válečné stroje obou zemí. Miistři zahraničí Sébastien Lecornu a Boris Pistorius to během schůzky v Paříži označili za významný milník, od něhož však k hotovému tanku zbývá podle nich ještě dlouhá cesta, informovaly tiskové agentury.
Soud na ruském Dálném východě odsoudil podnikatele 👨 Olega Kana, známého jako krabí král, k 17letému vězení za objednání vraždy konkurenta. Informovala o tom list Kommersant, podle kterého byl Kan souzen v nepřítomnosti. Před ruskou spravedlností se skrývá na neznámém místě v cizině, přičemž kolují zvěsti, že zemřel v Británii.
Britská těžební společnost Anglo American  odmítla nabídku na převzetí, kterou jí předložil australský rival BHP Group. Firma uvedla, že částka 31,1 miliardy liber (zhruba 912 miliard korun), kterou BHP nabízí, ji výrazně podhodnocuje. Nebere ani v potaz potenciál, který má podnikání firmy do budoucna, uvedl podnik ve zprávě určeném regulačním orgánům. Spojením by vznikl největší producent mědi na světě.
Největší ruská banka Sberbank v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 11,3 procenta na 397,4 miliardy rublů (téměř 101 miliard korun). Banka současně v dnešním oznámení výrazně zvýšila prognózu růstu úvěrů pro drobné zákazníky na letošní rok.

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Čínská společnost ByteDance navzdory tlaku ze Spojených států nemá v úmyslu prodat svoji videoaplikaci TikTok. Spojené státy přijaly zákon, který firmu k takovému postupu nutí, jinak bude v Americe TikTok zakázán. Uvedl to server zpravodajské televize BBC. Odvolává se na oznámení firmy na jejím oficiálním účtu na sociální síti Toutiao, kterou ByteDance vlastní. Číst více
Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme