Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V pražských Radlicích vznikne za 1,5 miliardy bydlení odkazující na legendární železniční trať

Vizualizace projekt s názvem Semerínka
Se svolením Crestyl

Do pěti let by mělo v pražských Radlicích vyrůst 170 nových bytů. Stavět se pod taktovkou společnosti Crestyl začne na přelomu roku. Celkově se investice vyšplhají až 1,5 miliardy korun, uvedla firma.

Reklama

Nový projekt dobře doplňuje naší současnou vlajkovou loď na opačné straně centra hlavního města, vinohradský Hagibor. Lokalitu Prahy 5 navíc dobře známe a jsme rádi, že zde můžeme představit náš další projekt,“ říká Simon Johnson, ředitel společnosti Crestyl.

Projekt v Radlicích má podle něj řadu výhod: snadnou dostupnost metrem a blízkost centra metropole s nedotčenou přírodou nadosah.

Muchova epopej bude 25 let vystavena v paláci Savarin.

Památkáři dali stopku návrhu vnitrobloku paláce Savarin. Investor žádá o přezkum

Část projektu na přeměnu barokního paláce Savarin v centru Prahy dostal stopku ministerských památkářů. Konkrétně jde o návrh vnitrobloku architekta Jakuba Ciglera. „Ministerstvo kultury má k projektu několik výhrad, které ale již byly do projektu zahrnuté. Proto jsme již požádali ministra kultury, aby rozhodnutí svého ministerstva přezkoumal. Na jeho výrok nyní čekáme,“ uvedl pro Newstream mluvčí společnosti Crestyl Ondřej Micka.

Přečíst článek

Semerínka, která se nachází nachází v pěší vzdálenosti od stanic metra Jinonice i Radlická, nabídne 170 bytů všech velikostí, většinu z nich s lodžiemi nebo předzahrádkami. Byt 1+kk velikosti 38,6 metru čtverečních stojí podle webu projektu 6,5 milionu korun a bytu 4+kk velikosti přes 117 metrů čtverečních vyjde na více než 22 milionů korun.

Projekt Semerínka vznikl na základech staršího projektu, který developerská a investiční společnost Crestyl koupila na přelomu roku od developera Red Group s již vydaným územním rozhodnutím.

Oaks Prague

Miliardář Pražák koupil projekt Oaks Prague, luxusní vesničky založené ruskými oligarchy

Investiční společnost Kaprain miliardáře Karla Pražáka získala většinový podíl v developerském projektu Oaks Prague v Nebřenicích u Prahy. Podíl získala od dosud jediného akcionáře, advokáta a investora Bohumila Koutníka, napsal server Hospodářských novin HN.cz. Cena transakce zůstala neveřejná.

Přečíst článek

Kromě Semerínky – název odkazuje na železniční legendu Pražský Semmering, jak je nazývána trať mezi Smíchovem a Jinonicemi – zahájil Crestyl na jaře výstavbu Na Hagiboru u stanice metra Želivského. Dokončení čtyř budov, dvou administrativních a dvou rezidenčních, je plánováno na rok 2024.

Ceny starších bytů letí vzhůru, nejdráž je v Praze

Realitní trh čeká ochlazení. Ale pět investičních jistot zůstane, míní experti

I když bude na realitním trhu hůř a ceny nemovitostí začnou klesat, investoři či majitelé nájemních činžovních domů či pozemků na krajích velkých měst se nemusí o zhodnocení obávat. Podle odborníků na realitní trh z poradenské sítě RSM, která působí ve 123 státech světa, existuje pět typů komerčních nemovitostí, na kterých budou investoři vydělávat i nadále. Které to jsou?

Přečíst článek

Rezidenční projekt Green - Michalovice

DRFG postaví u Mladé Boleslavi bytový komplex se stovkou apartmánů

V blízkosti golfového hřiště v Mladé Boleslavi v Michalovicích začala investiční skupina DRFG stavět nový bytový komplex. Do roku 2024 by zde měla vzniknout více jak stovka bytů od malometrážních až po velké apartmány. Projekt Green s celkovou rozlohou pozemku 11 tisíc metrů čtverečních má tržní hodnotu 634,6 milionů korun, uvedla pro newstream.cz mluvčí DRFG Monika Brichtová.

Přečíst článek

 

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Projekt Penty Nová Waltrovka v pražských Radlicích

Toužebné čekání na návrat levných hypoték. Realitní trh zamrznul a jeho oživení se zatím odkládá

Přečíst článek
V Modřanech vznikne nová rezidenční čtvrť.

Splachování dešťovou vodou, zelené střechy a soláry. V modřanském brownfieldu vznikne nová čtvrť

Přečíst článek
Vizualizace projektu UDI Group na Žizkově.

Developer UDI Group podal trestní oznámení na vedení Prahy 3. Žádá náhradu škody v řádech desítek milionů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme