Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

DRFG postaví u Mladé Boleslavi bytový komplex se stovkou apartmánů

Rezidenční projekt Green - Michalovice
DRFG / se svolením
Věra Tůmová
tmv

V blízkosti golfového hřiště v Mladé Boleslavi v Michalovicích začala investiční skupina DRFG stavět nový bytový komplex. Do roku 2024 by zde měla vzniknout více jak stovka bytů od malometrážních až po velké apartmány. Projekt Green s celkovou rozlohou pozemku 11 tisíc metrů čtverečních má tržní hodnotu 634,6 milionů korun, uvedla pro newstream.cz mluvčí DRFG Monika Brichtová.

Reklama

Sto pět apartmánů se nyní začíná stavět u Mladé Boleslavi v části zvané Michalovice. Investor a současně také developer – investiční společnost DRFG – se zde pustil do výstavby rezidenčního projektu Green v těsné blízkosti místního golfového 18jamkového hřiště Sand Martin´s Holes. V rámci tohoto projektu vyroste v Michalovicích velký bytový dům se šesti nadzemními podlažími, ve kterém budou jak nejmenší 1+kk a 2+kk bytovky, tak i velké rodinné a luxusními apartmenty. 

Dobíjení elektromobilu i úsporný provoz

Při výstavbě se podle developera počítá, že každý z bytů bude mít také lodžii, terasu či předzahrádku. V domě mají být v jednom podzemním podlaží také nadstandardně velké garáže o velikosti zhruba 20 metrů čtverečních pro uskladnění sportovních a dalších potřeb a s možností dobíjení elektromobilů.

K bytovému domu bude náležet privátní zahrada s vodními prvky a místy pro grilování o celkové rozloze 2000 metrů čtverečních. Celý objekt bytového domu je pak stavebně navržen v energetickém standardu „A“, což podle investičního manažera projektu Ondřeje Kličky znamená, že není zelený jen svým názvem, ale i svou ekologičností a úsporností a díky tomu také výrazně snižuje i náklady na provoz. 

Společnost DRFG ve spolupráci se společností Portal Jungle již dala apartmenty z projektu Green do prodeje. Nejnižší cena na prodejním portále je avizována od 3,964 milionů korun za malometrážní byt 1+KK ve velikosti 35 metrů čtverečních. Cena bytu 3+KK přesahuje ale už 8,3 milionů korun. Developer očekává, že Green dokončí během prvního pololetí roku 2024, na prodejních stránkách Home Portal se ale avizuje až zářijový termín dokončení.

Skupina DRFG působí na trhu od roku 2012 a podílí se jak na developerských projektech a rezidenční výstavbě, tak i na stavbě logistických parků u nás i v sousedním Polsku.

Výstavba bytů v České republice - ilustrační foto

DRFG investuje miliardy v Olomouci. Postaví tu byty a kanceláře

Investiční skupina DRFG koupila letos v březnu pozemky v blízkosti olomouckého hlavního nádraží a do roku 2025 zde postaví vícefunkční areál složený z bytů, maloobchodních prostor a kanceláří. Projekt má hodnotu 2,6 miliardy korun.

Přečíst článek

DRFG staví v Polsku.

DRFG staví další sklady v Polsku, má nového partnera

DRFG s Frontier staví několik skladových hal v celkové hodnotě 90 milionů eur.

Přečíst článek

David Rusňák, DRFG

Rusňák a spol. vsadili na nájemní byty. A nevypadá to špatně

Skupina Czech Home Capital vlastní přes tisícovku nájemních bytů, další tisíce spravuje. Co se týče rizika, je na sebe celkem přísná.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

V Revoluční ulici v Praze vznikne nový dům s pasáží

Praha získá novou dominantu. V Revoluční ulici vyroste levitující dům s pasáží

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme