Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Pražák koupil projekt Oaks Prague, luxusní vesničky založené ruskými oligarchy

Oaks Prague
MCGARRY-MOON ARCHITECTS / užito se svolením
 ČTK

Investiční společnost Kaprain miliardáře Karla Pražáka získala většinový podíl v developerském projektu Oaks Prague v Nebřenicích u Prahy. Podíl získala od dosud jediného akcionáře, advokáta a investora Bohumila Koutníka, napsal server Hospodářských novin HN.cz. Cena transakce zůstala neveřejná.

Reklama

Peníze na nákup projektu poskytla Koutníkovi společnost Kaprain. Půjčka po splatnosti se v polovině prázdnin proměnila na akciový podíl, uvádí web HN.cz. Koutník zůstává minoritním akcionářem.

„Do projektu Oaks Prague vstupujeme s jednoduchým cílem - maximálně využít a dále rozvíjet jeho potenciál,” uvedl ředitel developmentu skupiny Kaprain Jan Kozler. Podle něj projekt obohatí život nejen rezidentům, ale i lidem v okolí.

Podle Hospodářských novin původní ruští vlastníci investovali do projektu zhruba čtyři miliardy korun. Do českých rukou se dostal za ani ne polovinu této částky, uvádí server.

Luxusní vesničku v blízkosti hlavního města začali před šesti lety stavět ruští podnikatelé Alexander Abramov a Alexander Frolov. Po vypuknutí války na Ukrajině letos v únoru projekt prodali Koutníkově firmě Eurocapital SE. Z rozsáhlého komplexu stojí zatím necelá čtvrtina. Postupně má ve vilách a apartmánech bydlet téměř 500 rodin. Ty mají mít k dispozici novou školku, obchody i zázemí pro volnočasové vyžití, včetně golfového hřiště.

Nový většinový majitel projektu Oaks Prague Pražák je bývalým spolupracovník zakladatele finanční skupiny PPF Petra Kellnera. Patří mu ústecká chemička Spolchemie, pražské outletové centrum Pop, obchodní projekt Pařížská 25, kancelářský komplex Harfa a také hokejový klub Sparta Praha.

Vítězné náměstí Praha 6

Na Vítězném náměstí v Praze zmizí proluka. Univerzita prodala pozemky miliardářům

V západní části Vítězného náměstí v Praze 6 mezi ulicemi Evropská a Jugoslávských partyzánů zmizí nezastavěná plocha. Pozemky od Vysoké školy chemicko – technologické (VŠCHT) koupilo za částku těsně převyšující jednu miliardu korun konsorcium developerů. Penta Real Estate, Kaprain Group a Sekyra Group tam postaví kanceláře, obchody i byty.

Přečíst článek

Puky Rubena, ilustrační foto

Finančník Pražák může převzít výrobce puků Rubena

Investiční skupina Kaprain finančníka Karla Pražáka může ovládnout náchodskou gumárnu Rubena. Antimonopolní úřad k tomu dal souhlas.

Přečíst článek

Budova Wall Street 1 se mění v luxusní byty

Prestižní adresa Wall Street 1 se mění na byty. Stojí o fous víc než v Praze

Ikonická budova na adrese Wall Street 1, New York se proměňuje v luxusní rezidenční dům. Nabídne výhledy na New York Stock Exchange, Sochu svobody, obří bazén, fitness a wellness i unikátní soukromý klub. Ceny bytů startují na 1,3 milionu dolarů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

bytové domy, byty, ilustrační foto

Malí developeři nezvládají, nabízejí své projekty velkým hráčům. Ti se do nich ale nehrnou

Přečíst článek
Finep, byty z projektu Nad Krocínkou na Praze 9

Speciálních akcí developerů bude přibývat. Kupující chtějí o ceně bytu vyjednávat

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme