Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hornické byty po OKD se dočkají renovace. Heimstaden do nich letos investuje stamiliony

Foto ilustrační. Bytové domy projektu Unicity Living v Plzni. Byty, které postavila česká realitní a investiční společnost Daramis, koupila švédská společnost Heimstaden, třetí největší poskytovatel nájemního bydlení v Evropě.
ČTK
 ČTK

Společnost Heimstaden, která je největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v Česku, letos investuje do svého portfolia téměř dvě miliardy korun. Z toho více než třetina půjde na renovaci bytů a 330 milionů korun na zateplení domů. Uvedla to mluvčí Heimstadenu Kateřina Piechowicz. Loni firma investovala téměř 2,5 miliardy korun.

Reklama

„Největší tuzemský poskytovatel nájemního bydlení dál naplňuje cíl masivně investovat do svého portfolia. I přes obecně nepříznivou ekonomickou situaci investuje maximum prostředků na zkvalitnění bydlení pro své klienty a snižování energetické náročnosti budov,” uvedla mluvčí.

Zateplení se bude letos týkat zhruba 1100 bytů. „Pro další roky připravujeme projektové dokumentace pro dalších 3500 bytových jednotek,” uvedl generální ředitel české pobočky společnosti Heimstaden Jan Rafaj.

Téměř 90 milionů korun hodlá Heimstaden investovat do rozvodů vody a kanalizace, 60 milionů do oprav střech. „Investice budou směřovat i do oprav komerčních prostor, konkrétně 32 milionů korun,” uvedla mluvčí.

Heimstaden dokončil nájemní dům pro seniory na Karvinsku

Heimstaden na Karvinsku dokončil domy pro soběstačné seniory

Společnost Heimstaden, která je největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v Česku, vybudovala v Havířově-Šumbarku na Karvinsku první komunitní bydlení pro seniory. Ve dvou zrekonstruovaných domech je 66 bytů, nonstop recepce, společenská místnost či uzavřená zahrada. Přestavba domů přišla téměř na 70 milionů korun a její součásti byla také úprava okolí. Uvedl to generální ředitel české pobočky Heimstaden Jan Rafaj.

Přečíst článek

Za nejvýznamnější projekty letošního roku lze podle ní označit přestavbu vytápění u bytových domů v Havířově-Šumbarku na Karvinsku za více než 50 milionů korun a pokračování rozsáhlé revitalizace vilové čtvrti v Ostravě-Kunčičkách. „Tam bude letos v červnu k dispozici již 164 opravených bytů (z celkového počtu 320 bytů),” uvedla Piechowicz.

Velkým projektem bude také zateplení výškových domů v ulici Marie Majerové ve Frýdku-Místku, které začne v létě. Podobnou úpravu firma na následující rok plánuje u dvojvěžáku v ulici ČSA.

Heimstaden Czech vlastní téměř 43 tisíc bytů převážně v Moravskoslezském kraji, kde jde hlavně o bývalé hornické byty po OKD. Skandinávská nadnárodní skupina Heimstaden, která patří mezi největší poskytovatele nájemního bydlení v Evropě, je jejich majitelem od roku 2020.

Bytové domy projektu Unicity Living na Zeleném trojúhelníku vedle kampusu Západočeské univerzity v Plzni na snímku z 18. března 2021. Byty, které postavila česká realitní a investiční společnost Daramis, koupila švédská společnost Heimstaden, třetí největší poskytovatel nájemního bydlení v Evropě.

Heimstaden Czech loni zvýšil tržby z pronájmu na 3,89 miliardy

Společnost Heimstaden Czech, která je největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v Česku, zvýšila v loňském roce tržby z pronájmu a prodeje služeb nájemníkům o 245,3 milionu na 3,89 miliardy korun. Náklady na služby poskytované nájemníkům a provoz nemovitostí jí vzrostly o 153,4 milionu na 1,62 miliardy korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme