Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Konkurence pro JPMorgan? V USA vzniká nový bankovní gigant, prsty v tom má i Buffett

Banka Capital One kupuje vydavatele kreditních karet Discover za 35 miliard dolarů
ČTK
 ČTK

Americká banka Capital One se dohodla na převzetí amerického vydavatele kreditních karet Discover Financial Services za zhruba 35 miliard dolarů (přibližně 830 miliard korun). Transakce se má uskutečnit prostřednictvím výměny akcií, schválit ji ještě musí regulátoři a akcionáři.

Reklama

Spojením firem Capital One a Discover by vznikla šestá největší banka ve Spojených státech z hlediska objemu aktiv a velký hráč na americkém trhu s kreditními kartami, který by konkuroval rivalům JPMorgan Chase a Citigroup, napsala agentura Reuters.

Akcionáři společnosti Discover podle dohody za každou svou akcii obdrží 1,0192 akcie firmy Capital One. Kupní cena tak zahrnuje prémii téměř 27 procent k páteční závěrečné ceně akcií Discoveru na burze. V případě dokončení transakce budou akcionáři společnosti Capital One vlastnit 60 procent sloučeného podniku.

Rekordní rok pro evropské banky

Rekordní rok pro evropské banky. Některé loni překonaly svá historická maxima

Zisk největších evropských bank v loňském roce poprvé překročil 100 miliard eur (2,6 bilionu korun). Většina z nich dosáhla vlivem rostoucích úrokových sazeb rekordních zisků, napsala agentura Bloomberg. Její výběr nezahrnuje švýcarskou UBS Group, jejíž zisk se loni díky akvizici Credit Suisse vyšplhal na 29 miliard dolarů.

Přečíst článek

Podle analytické společnosti Baird by spojení mělo „významný strategický přínos“, protože by otevřelo prostor pro snížení nákladů a umožnilo kartám společnosti Capital One využívat síť firmy Discover.

Jedním z významných akcionářů společnosti Capital One je americký miliardář Warren Buffett, který patří mezi nejbohatší lidi světa a díky svým úspěšným investicím si vysloužil přezdívku Věštec z Omahy. Buffetova investiční společnost Berkshire Hathaway vlastní ve firmě Capital One podíl 3,28 procenta, takže je jejím sedmým největším akcionářem, píše Reuters.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme