Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ojetiny z ciziny už nejsou v kurzu. Zájem o dovoz aut padá

Škoda Auto, ilustrační foto
Škoda Auto
 ČTK

Dovoz ojetých osobních aut od ledna do konce dubna letošního roku meziročně klesl o desetinu na 51 912 vozů. V samotném dubnu činil pokles 8,5 procenta. Průměrné stáří dovážených ojetin se zvýšilo o půl roku na 11 let, téměř čtvrtina aut byla starší 15 let. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů.

Reklama

Pozici značky, která se do Česka dováží nejčastěji, si drží domácí Škoda Auto s importem celkem 11 285 vozů, následuje Volkswagen s 9898 dovezenými ojetinami a třetí je Ford s 3762 vozy. Na dalších místech se umístila prémiová německá trojice značek BMW, Mercedes-Benz a Audi.

Škoda jede. Čtvrtletní zisk narostl o desítky procent

Škoda jede. Za první čtvrtletí hlásí kvůli oživení trhů nárůst zisku, tržeb i odbytu

Škodě Auto se v prvním čtvrtletí dařilo. Stouply jí provozní zisk, tržby i odbyt. Mladoboleslavské automobilce stoupl zisk na rozdíl od mateřského koncernu Volkswagen, vyplývá z výsledkové zprávy Volkswagenu.

Přečíst článek

Češi si za čtyři měsíce rovněž dovezli 48 Ferrari, 19 Lamborghini, 13 vozů Aston Martin, deset Rolls-Royce, ale i 42 trabantů nebo jednu Volhu.

Český autopark omládne

Dubnový meziměsíční pokles objemu dovezených ojetin o 16,9 procenta je podle generální ředitelky skupiny Aures Holdings Karolíny Topolové dobrou zprávou pro kvalitu českého autoparku, protože znamená také pokles objemu v tuzemsku nově zaregistrovaných starších a méně kvalitních aut.

Reklama

Prodej sportovních a luxusních aut v Česku vzrostl o víc než třetinu. Propadu maloobchodu navzdory

Prodej sportovních a luxusních aut v Česku vzrostl o více než třetinu. Propadu maloobchodu navzdory

Prodej nových sportovních a luxusních aut v Česku letos za čtyři měsíce vzrostl o 37 procent na 787 vozů. Dařilo se mu lépe než celému trhu, který ve stejném období zaznamenal zvýšení o pětinu. Sportovní a luxusní auta ale tvoří jen procento celkových prodejů nových vozů v tuzemsku, jak vyplývá z údajů Svazu dovozců automobilů.

Přečíst článek

„Zároveň se o téměř 6000 vozů meziročně snížil i celkový dovoz za první čtyři měsíce roku. Tato čísla vypovídají o poklesu zájmu zákazníků o ojetiny z dovozu a také o jejich větší informovanosti o tom, jaká rizika jsou s nákupem těchto vozů spojena,” dodala Topolová.

Prodej nových osobních aut ve stejném období naopak vzrostl o pětinu na 74 770 vozů.

Elektromobil, ilustační foto

Prodej e-aut v Česku roste. V provozu jich je již téměř 14 tisíc

Prodej osobních elektromobilů v Česku za letošní tři čtvrtletí meziročně vzrostl o 89 procent na 3887. Zhruba tři čtvrtiny z nich tvořila nová vozidla, zbytek připadl na ojetá. Podíl prodejů nových osobních elektromobilů na registracích všech osobních aut v Česku činil dvě procenta, což Česko řadí na předposlední místo v EU. Poslední je Slovensko. Uvedlo to Centrum dopravního výzkumu (CDV).

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

„Reglobalizace" začala. Vietnam, Mexiko a Indie posilují ve světovém obchodu na úkor Číny

„Reglobalizace" začala. Vietnam, Mexiko a Indie posilují ve světovém obchodu na úkor Číny

Přečíst článek
Ruskou ropou proudící do Česka může být i ropa ázerbájdžánská

„Ruskou“ ropou proudící do Česka může být i ropa ázerbájdžánská. Proč roste její dovoz?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme