Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Macron zve zahraniční investory do Versailles. Někteří už Francii přislíbili velké peníze

Francouzský prezident Emmanuel Macron
ČTK
 ČTK

Americké firmy Amazon, Microsoft a Pfizer ve Francii chystají velké investice. Francouzský prezident Emmanuel Macron si korporátní manažery pozval do Versailles na investiční fórum Choose France, kde chce Francii představit jako atraktivní destinaci pro zahraniční investice.

Reklama

Americká internetová společnost Amazon plánuje investovat ve Francii přes 1,2 miliardy eur (téměř 30 miliard korun) a vytvořit více než 3000 pracovních míst. Podle agentury AFP to oznámila kancelář francouzského prezidenta. Microsoft pak avizoval investice do datových center za čtyři miliardy eur (téměř 100 miliard korun). Investice budou podrobně představeny v rámci investičního fóra Choose France, které v pondělí začíná ve Versailles u Paříže.

Amazon bude ve Francii investovat do generativní umělé inteligence (AI), rozvoje logistických center a rozvoje cloudové infrastruktury Amazon Web Services (AWS). Obdobné záměry má i Microsoft. Investice slíbilo také několik farmaceutických firem, včetně americké společnosti Pfizer a britské AstraZeneca.

Z průmyslových projektů by ve Versailles mohla být představena vize továrny na hnojiva, která by výrazně snížila emise oxidu uhličitého. Evropské konsorcium FertigHy oznámí záměr investovat 1,3 miliardy eur (přes 32 miliard korun), řekl serveru Tribune Dimanche náměstek pro průmysl Roland Lescure.

Elysejský palác pořádá setkání prezidenta Emmanuela Macrona se 180 manažery zahraničních firem ve snaze upevnit pozici Francie v oblasti investic.

Hlavními tématy bude na konferenci umělá inteligence, dekarbonizace a finance. Macron a vláda nabízejí firmám stabilní daňové prostředí, na oplátku očekávají prostředky pro oživení francouzského průmyslu, píše ekonomický server Les Échos. Podle AFP jsou přislíbené projekty nejčastěji rozšířením těch stávajících s plány na několik let dopředu.

Francouzský prezident Emmanuel Macron

Ničí mě evropský duch porážky, říká evropský jestřáb a pochmurný vizionář Emmanuel Macron

Emmanuel Macron pro magazín The Economist osvětlil svá nedávná slova o možné „smrti Evropy“. Snaží se francouzský prezident být silným lídrem, kterých se kontinentu zrovna nedostává, nebo chce jen odvrátit porážku v eurovolbách?

Přečíst článek

Salma Hayek s manželem Francoisem-Henri Pinaultem (vpravo)

Francouzští králové luxusu zestárli. Co čeká jejich impéria?

Arnault a Pinault, dva francouzští rivalové, vlastníci domů s nejvyšší módou. Jednomu patří Louis Vuitton a Dior, druhému Gucci a Balenciaga. Leckdo si je plete. Nápověda: Pinault mladší má za ženu Salmu Hayek. Arnault je ale větší a úspěšnější, zvlášť v posledních letech.

Přečíst článek

maratonská superstar Eliud Kipchoge

Podpora pro „chudé“ šampiony. Zlatí atleti v Paříži poprvé dostanou peníze za výkon

Vítězky a vítězové atletických disciplín na letošní olympiádě poprvé dostanou za své výkony finanční odměnu. I přesto však atletika zůstává chudým sportem. Kolik třeba dostává a jak žije nejlepší maratonec všech dob?

Přečíst článek

Badminton a gymnastika se bude konat v nové aréně na samém severním okraji v Porte de La Chapelle

Proměna kokainem prosáklé čtvrti. Olympiáda má nastartovat obnovu pařížské periferie

V Paříži mají ambiciózní plán. Moderní sportoviště pro tamější olympijské hry zasadili do deprivované periferie, aby pomohlo s její kompletní proměnou. Přístup je to dobrý, protože stavět haly jen kvůli pár týdnům sportování by bylo nehorázné plýtvání.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme