Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

konference - informace o tématu

Jak se v nejisté době starat o své finanční a duševní zdraví?

Jak se v nejisté době starat o své finanční a duševní zdraví?

Živnostníci, finanční a duševní zdraví, to byly tematické bloky odborné debaty, kterou uspořádala ve čtvrtek 18. dubna BNP Paribas Cardif Pojišťovna. Přítomní se shodli, že lidé by neměli situaci podceňovat a měli by se pojistit proti případné neschopnosti splácet své závazky.

Přečíst článek

V Praze se uskuteční mezinárodní konference Equal Pay Day. Představí rovné příležitosti pro ženy a muže

Přečíst článek
Jak správně investovat v roce 2024?

Jak správně investovat v roce 2024? Poradí odborníci z ČNB i globálních investičních titánů

Přečíst článek
video

Živě z Mezinárodní konference Asociace samostatných odborů

Nové trendy v působení odborových organizací a v kolektivním vyjednávání. To je podtitul mezinárodní odborné konference, kterou pořádá Asociace samostatných odborů (ASO). Živý stream z akce začne 27. prosince v 9:30. Na konferenci vystoupí mimo jiné předseda ASO Bohumír Dufek, předseda OS KOVO Roman Ďurča a europoslanec Ivan David (SPD).

Přečíst článek
video

POPAI DAY ukázal nové trendy v retailu. Podívejte se na sestřih z akce

POPAI DAY 2023 přinesl zásadní trendy, změny a perspektivy v retailu.

Přečíst článek
Konference remspace

Nájemní bydlení začíná být ekonomickou nutností, shodli se realitní profesionálové

Začátek platnosti nového stavebního zákona se blíží. Nefunguje nám dluhopisový trh. Rostou stavební náklady. Klesla poptávka a motivace stavět je omezená. Zmenšují se byty a inklinace k nájemnímu bydlení začíná být ekonomickou nutností. Nicméně stále ještě nejsme na dně trhu, od kterého bychom se mohli odrazit. Takto vnímají současnou situaci speakeři, kteří vystoupili na podzimní konferenci Real Estate Market. Newstream byl mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Konference Život90

Zelené investice na rozcestí. Odborníci poradí, jak vydělat na ESG

Nová pravidla udržitelnosti mění svět podnikání. Velcí investoři řeší, kam vloží peníze svých klientů a zda se takové investice dlouhodobě vyplatí. Pravidla ESG se stávají čím dál vlivnějšími ve světě velkých peněz. Jak se v těchto pravidlech zorientovat? Jaký podíl by firmy orientované na udržitelný byznys měly zastávat v ideálním portfoliu? Nejen o tom budou mluvit odborníci z řad investorů i zástupce burzy na summitu udržitelného rozvoje Good Company Circle 2023, která se uskuteční v Křižíkových pavilonech na Výstavišti v pražských Holešovicích 23. listopadu. Byznysový portál je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Future of Export Summit 2023

Na Future of Export Summit 2023 dorazilo přes 400 zástupců firem

Agentura CzechTrade uspořádala 31. října druhý ročník proexportní konference Future of Export Summit 2023. Na 400 zástupců českých firem poslouchalo diskuze s odborníky z úspěšných exportně orientovaných společností, jako jsou The Mama AI, Vizard, Compelson, T-Mobile nebo Škoda Auto.

Přečíst článek
Real Estate Market Autumn 2023

Konference Real Estate Market Autumn probere investice do nemovitostí či co zlepší stavební zákon

V rámci 22. ročníku konference remspace Real Estate Market Autumn 8.11. ve Spojka Events v Praze budou přední čeští odborníci na real estate, development, investice a územní plánování diskutovat o aktuální situaci a vývoji na realitním trhu, strategickém rozvoji měst a o změnách, které přináší nový stavební zákon. Na konferenci vystoupí například Jan Sedláček z Ewing, Lenka Kostrounová z ČSOB, bývalá náměstkyně pro místní rozvoj Marcela Pavlová, Eduard Forejt z Passerinvest Group, Martin Kodeš z J&T Real Estate či Karel Týc z Natlandu.

Přečíst článek
Českou ekonomiku budou dál stahovat evropské experimenty, shodli se ekonomické špičky na konferenci GIS

Českou ekonomiku budou dál stahovat evropské experimenty, shodli se ekonomické špičky na konferenci GIS

Přehnaná regulace, problémy v energetickém sektoru, dopady deglobalizace. Hlavní negativní faktory, které budou v nadcházejících letech ovlivňovat evropskou ekonomiku a také ekonomiku českou. Výhodou by mohla být relativně levná pracovní síla, kterou Česko umí nabídnout globálním hráčům. Shodli se na tom špičkoví ekonomové, kteří v panelové diskusi na Global Investment Summitu odhadovali vývoj klíčových ukazatelů ekonomiky.

Přečíst článek
Joe Navarro na konferenci vyjednavačů "Klíč komunikace" na Pražském hradě. (12.10.2023)

Agenta odhalíte třeba podle toho, jak drží kytku, říká známý americký vyjednavač

Pro úspěch ve vyjednávání musíte zvládat vlastní ego a současně empaticky vnímat a respektovat protistranu. Zásadní také je rozumět řeči těla, abyste věděli, zda to, co vám protistrana říká, je v souladu s tím, jak to ve skutečnosti opravdu myslí a jak se nakonec rozhodne.  To a mnohé další zaznělo na konferenci „Klíč komunikace“ Asociace vyjednavačů, která se letos poprvé uskutečnila na Pražském hradě. Mezi řečníky i lektory tréninků byl prezident asociace Radim Pařík, nizozemská expertka na řešení konfliktů Anne-Martje Oud či patrně nejslavnější agent FBI a světově uznávaný specialista na řeč těla Joe Navarro. Newstream.cz byl mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Radim Pařík, profesionální vyjednavač

Navarro, Pařík, Vohralíková. Experti na komunikaci představí své umění vyjednávat

Komunikační dovednosti ovlivňují každodenní život lidí, přesto jsou významně podceňovány, a to v soukromém i v byznysovém světě. Nad tím, jak zlepšit lidské životy zvládnutou komunikací a vzájemnou interakcí budou diskutovat špičky komunikace, diplomacie a vyjednávání na Pražském hradě ve čtvrtek 12. října. Konference s názvem „Klíč komunikace“ má podtitul „Tajemství naděje, které odemyká lepší výsledky, emoce i byznys“. Pořadateli netradičního C-level setkání jsou Asociace vyjednavačů, Expertní Board 21 a Agentura Bubnovi.

Přečíst článek
Legendy, Mark Mobius i Cathie Wood, vystoupí na investiční akci roku na Pražském hradě

Legendy, Mark Mobius i Cathie Wood, vystoupí na investiční akci roku na Pražském hradě

Přednášky více než pěti desítek předních českých i zahraničních investorů, investiční tipy, panelové diskuse s osobnostmi finanční scény i networking – to vše nabídne investiční summit, který se uskuteční 2. listopadu v Martinickém paláci na Pražském hradě.

Přečíst článek
Reklama

News box

Obraz 🎨🖌 Podobizna slečny Lieserové od Gustava Klimta, který byl dlouhou dobu považován za ztracený, se ve Vídni vydražil za 30 milionů eur 💶 (758 milionů korun). Informuje o tom agentura APA, podle níž se odhadní cena pohybovala mezi 30 a 50 miliony eur (až 1,26 miliardy korun). I tak dnes aukce jasně překonala dosavadní rakouský rekord.

Ceny ropy 🛢 klesají 📉 kvůli zmírnění napětí na Blízkém východě a slabší aktivitě amerických podniků. Větším ztrátám brání pokles zásob ropy ve Spojených státech. Severomořská ropa Brent ztrácí o 0,5 procenta na 87,96 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) odpisuje 0,7 procenta a prodává se lehce nad 82,80 dolaru za barel.

Česká skupina lékáren Pilulka 💊 loni podle předběžných čísel utržila 2,1 miliardy korun, což představuje meziroční pokles o 13 procent. Spolu s franšízovými lékárnami v Pilulce zákazníci loni utratili okolo tří miliard. Důvodem poklesu je uzavření rumunské pobočky v polovině roku 2023 a výrazné omezení prodejů prostřednictvím benefitních zaměstnaneckých programů.

Číst více
Pražská burza po dvou růstových dnech nepatrně oslabila. Index PX poklesl o 0,08 procenta na 1563,57 bodu. I tak ale zůstává na nejvyšších hodnotách od léta 2008. Dnes se dařilo akciím pojišťovny VIG i skupiny Erste, naopak v oslabování pokračovaly cenné papíry energetické společnosti ČEZ. 
Americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon 📝 uvolňující dodatečných 61 miliard dolarů (přes 1,4 bilionu korun) na vojenskou a ekonomickou podporu Ukrajiny a zemí v regionu. Souběžně uzákonil další výdaje ve výši přes 30 miliard dolarů na podporu Izraele, asijských partnerů či na humanitární pomoc ve světě a potvrdil přijetí opatření, které by teoreticky mohlo příští rok vést k zákazu sociální sítě TikTok ve Spojených státech.
Akcionáři Komerční banky schválili návrh představenstva vyplatit z loňského zisku dividendu 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Uvedla to mluvčí banky Šárka Nevoralová. Většinovým akcionářem KB je s podílem 60,4 procenta francouzská banka Société Générale. Komerční banka má přes 69 tisíc akcionářů, většina z nich jsou lidé z Česka. Číst více
Tržby amerického výrobce letadel Boeing ✈ se v prvním čtvrtletí meziročně snížily o osm procent na 16,57 miliardy dolarů (391 miliard korun). Je to však lepší výsledek, než firma čekala. Boeing ve svém dnešním sdělení také uvedl, že krize kolem výroby jeho letadla 737 MAX polevuje. Boeing je hlavním rivalem evropského výrobce letadel Airbus.
Německá ekonomika letos podle aktualizovaného odhadu vlády vykáže růst 📈 o 0,3 procenta, což je o 0,1 procentního bodu více než předpokládala únorová prognóza. Spolkový ministr hospodářství Robert Habeck k tomu uvedl, že aktualizovaný výhled vývoje hrubého domácího produktu (HDP) je stále příliš nízký, přesto jsou už podle něj patrné známky zlepšení. Číst více
Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda dnes schválila jeho jmenování. Bartovský nahradí Jana Berouna, který VZ řídí od roku 2014 a jemuž v říjnu zanikne služební poměr vojáka z povolání. Šéfa VZ jmenuje ministryně obrany se souhlasem vlády a po projednání ve sněmovním výboru, kde kandidáta ministryně obrany Jana Černochová (ODS) představila v úterý.
Lepší pracovní podmínky pro pracovníky digitálních platforem, jako je Uber, schválili poslanci Evropského parlamentu ve Štrasburku. Cílem směrnice je větší ochrana a posílení postavení lidí, kteří pracují například jako kurýři nebo řidiči na objednávku pomocí aplikací, a obecně větší transparentnost zaměstnání v nových formách práce.
Reklama
Reklama
Doporučujeme