Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další krok ke koupi Twitteru. Musk nebude ve sporu vypovídat před soudem

Elon Musk
Daniel Oberhaus / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Miliardář Elon Musk a americká internetová společnost Twitter se dohodli, že odloží Muskovu na dnes plánovanou výpověď u soudu. V příštích dnech by mohli dosáhnout dohody o ukončení svého soudního sporu, uvádějí zdroje agentury Reuters. To by nejbohatšímu muži na světě umožnilo odkoupit provozovatele sociální sítě, za kterého v pondělí nabídl původně dohodnou cenu 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu korun), pokud Twitter upustí od soudního sporu.

Reklama

Na odložení Muskovy výpovědi u soudu ve Wilmingtonu v americkém státě Delaware plánované na dnešek se obe strany domluvily ve snaze ukončit soudní spor. Podle zdroje Reuters pokračují ve vyjednávání, konečné řešení si ale vyžádá více času.

Právní tým Twitteru zatím žádnou dohodu neodsouhlasil. Soudkyně Kathaleen McCormicková ve středu uvedla, že se připravuje na blížící se proces, který má začít 17. října.

Elon Musk

Stanislav Šulc: I mistr Musk se někdy utne. Koupě Twitteru je jeho největší prohra

Elon Musk s velkou pompou ohlásil, že sociální síť Twitter nakonec přeci jen koupí, a dokonce za původní cenu 44 miliard dolarů. A už i přišel s plánem, že síť přetvoří ve vysněnou „everything app“. Tedy aplikací pro všechny na všechno. Tak to možná nakonec i dopadne, ale pravda je, že se Musk jen snaží zastřít jednu z největších a nejdražších proher své dosavadní kariéry.

Přečíst článek

Musk se na koupi Twitteru dohodl letos v dubnu. V červenci však oznámil ukončení dohody, což zdůvodnil tím, že mu firma neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti. Společnost Twitter následně Muska zažalovala. Obvinila jej z porušení podmínek dohody a požádala soud, aby nařídil dokončení transakce za sjednanou cenu.

Firma označuje Muskovy předchozí důvody zrušení dohody za pouhé záminky; podnikatelův postup podle ní souvisí spíše s poklesem cen akcií na burze.

Musk opět otočil, už zase chce koupit Twitter. A za původně dohodnutou cenu

Miliardář a nejbohatší člověk planety Elon Musk mění názor asi tak často jako ponožky. Další obrat o 180 stupňů předvedl ještě před zahájením soudního sporu s vedením Twitteru, které ho žaluje za odstoupení od dohody na koupi sociální sítě. Musk už ji zase chce. A za původně dohodnutou cenu 44 miliard dolarů.

Přečíst článek

Elon Musk

Muskův návrh na „mír” pobouřil Ukrajinu. Jdi do..., vzkázal mu zástupce Ukrajiny při OSN

Vlnu pobouření vyvolal na Ukrajině "mírový plán", který představil na Twitteru americký podnikatel Elon Musk. Kyjev by se podle něj měl vzdát Krymu a přijmout skutečnost, že válku s Ruskem pravděpodobně nevyhraje. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj o návrhu uspořádal vlastní anketu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme