Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk opět otočil, už zase chce koupit Twitter. A za původně dohodnutou cenu

Musk opět otočil, už zase chce koupit Twitter. A za původně dohodnutou cenu
Adrien Fillon / Zuma Press / Profimedia
 ČTK

Miliardář a nejbohatší člověk planety Elon Musk mění názor asi tak často jako ponožky. Další obrat o 180 stupňů předvedl ještě před zahájením soudního sporu s vedením Twitteru, které ho žaluje za odstoupení od dohody na koupi sociální sítě. Musk už ji zase chce. A za původně dohodnutou cenu 44 miliard dolarů.

Reklama

Americký miliardář Elon Musk navrhl, že koupí internetovou společnost Twitter za původně dohodnutou cenu 54,20 dolaru za akcii, která celý podnik ohodnocuje na 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu korun), píše agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Akcie Twitteru po zprávě prudce posílily a obchodování s nimi bylo přerušeno.

Musk se na koupi Twitteru dohodl letos v dubnu. V červenci však oznámil ukončení dohody, které zdůvodnil tím, že mu firma neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti. Společnost Twitter následně Muska zažalovala. Obvinila jej z porušení podmínek dohody a požádala soud, aby nařídil dokončení transakce za sjednanou cenu.

Lepší vrabec v hrsti...? 

Firma označuje Muskovy důvody pro zrušení dohody za pouhé záminky a jeho postup podle ní souvisí spíše s poklesem cen akcií na burze. V úterý cena akcií Twitteru před pozastavením obchodování stoupla o téměř 13 procent na 47,95 dolaru.

Podle zdrojů navrhl Musk dokončení transakce za původní cenu v dopisu zaslaném společnosti Twitter. „Je to jasná známka toho, že Musk poznal, že vítězství nad vedením Twitteru u soudu je velmi nepravděpodobné a že tato transakce v hodnotě 44 miliard dolarů se tím či oním způsobem uskuteční,” uvedl analytik Dan Ives ze společnosti Wedbush.

Akcionáři Twitteru jsou pro převzetí Muskem, který už ale nemá zájem. O transakci rozhodne soud

Akcionáři americké internetové společnosti Twitter v úterý schválili převzetí firmy miliardářem Elonem Muskem za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu Kč), píše agentura Reuters. Musk se však v létě rozhodl od dohody o převzetí odstoupit, takže o osudu transakce bude muset rozhodnout soud.

Přečíst článek

Elon Musk

Odstupné, či úplatek kritikovi Twitteru? Musk našel třetí důvod pro zrušení akvizice

Nejbohatší muž planety Elon Musk si našel třetí důvod, kvůli kterého označil dřívější dohodu o převzetí sociální sítě Twitter za nemožnou. Vedení firmy na dodržení dohody stále trvá a zítra by měla být potvrzena i hlasováním akcionářů Twitteru, napsal server CNBC.

Přečíst článek

Mladý Elon Musk

Jak se stát milionářkou snadno a rychle. Muskova expřítelkyně prodala společné fotky

Například fotografie ze školní slavnosti se na aukci memorabilií spojených s Elonem Muskem prodala za 41 tisíc dolarů, tedy více než za milion korun. Jennifer Gwynneová, která věci prodávala, chce výtěžek použít na vzdělání svého syna.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Elon Musk

Musk má v kauze Twitter opět nabito. Díky výpovědi bývalého šéfa bezpečnosti sociální sítě

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme