Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

soud - informace o tématu

Gazprom

Rusové žalují ČEZ. Arbitráž míří i na firmy ze Slovenska a Rakouska

Ruská plynárenská společnost Gazprom u ruského soudu zažalovala tři středoevropské podniky, vedle české energetické firmy ČEZ také Západoslovenskou energetiku (ZSE) a rakouskou OMV, uvedla to agentura TASS, podle které to vyplývá ze soudních spisů.

Přečíst článek
Vězení

Feminismus i Islámský stát. Vězněnou ruskou režisérku tamní úřady zařadily na seznam teroristů

Přečíst článek

Trump povede kampaň z lavice obžalovaných. K soudu jde jeho „držhubné“ pro pornoherečku

Přečíst článek

Stanislav Šulc: Existuje už jen jeden důvod, proč se máme dál šťourat v Čapím hnízdě. Ten ale stojí za to

Přečíst článek
Švýcaři hrozí Česku miliardovou arbitráží

Švýcaři hrozí Česku miliardovou arbitráží. V kauze figuruje i obviněný podnikatel Světlík

Přečíst článek
Kníže Hans-Adam II. z Lichtenštejna

Lichtenštejnové versus Česko. Ústavní soud zamítl jejich stížnost ohledně pozemků u Prahy

Ústavní soud zamítl stížnost Nadace knížete z Lichtenštejna a vládnoucího knížete Hanse-Adama II. z Lichtenštejna v jednom z mnoha sporů o někdejší rodový majetek v Česku, který nyní náleží státu.

Přečíst článek
Bayer, RoundUp

Úleva pro německý Bayer. Americký soud o stovky milionů snížil odškodné, které musí zaplatit

Soudce v americkém státě Missouri snížil částku, kterou má německá skupina Bayer vyplatit v rámci odškodnění třem lidem za zdravotní problémy související s používáním přípravku na hubení plevele RoundUp, na 611 milionů dolarů (14,3 miliardy korun) z předchozích 1,56 miliardy dolarů. Částka je nižší kvůli snížení výše trestního odškodnění, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Lobbista Ivo Rittig

Potvrzeno. Lobbista Rittig dostane odškodné 649 tisíc, chtěl ještě víc

Odvolací pražský městský soud dnes potvrdil lobbistovi Ivo Rittigovi odškodnění 649 tisíc korun za stíhání v kauze tunelování petrochemické firmy Oleo Chemical. Muži částku přiznal jako náhradu nákladů za obhájce. Podnikatel původně žádal o 29 tisíc korun více, některé porady s advokáty ale byly podle soudu zbytečné. Rozhodnutí je pravomocné.

Přečíst článek
Prezidentský kandidát Donald Trump

Trump začal splácet svůj trest. Soudům podal ručení za 175 milionů dolarů

Uchazeč o křeslo v Bílém domě a exprezident Donald Trump poskytl newyorským soudům ručení za 175 milionů dolarů (přes čtyři miliardy korun), část vyměřeného trestu v případu systematického zveličování majetku ve snaze podvádět banky a pojišťovny, uvedl server CNN. Pokud by tak Trump neučinil, newyorské úřady by mohly začít zabavovat jeho majetek a žádat banky o zmrazení jeho účtů.

Přečíst článek
Moskevský soud poslal na dva měsíce do vazby novinářku zpravodajského portálu SOTAvision Antoninu Favorskou

Poslední video s Navalným. Ruský soud poslal za mříže novinářku, která ho natočila

Moskevský soud poslal na dva měsíce do vazby novinářku zpravodajského portálu SOTAvision Antoninu Favorskou, kterou vyšetřovatelé viní z účasti v extremistické organizaci.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, někdejší miliardář a zakladatel kryptoměnové FTX

Sam Bankman-Fried si může oddechnout. Do vězení jde „jen“ na 25 let

Americký soud odsoudil zakladatele a bývalého šéfa zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sama Bankmana-Frieda k 25 letům vězení, uvedly agentury. Porota už loni v listopadu uznala dvaatřicetiletého Bankmana-Frieda vinným ze zpronevěry, kterou úřady označily za jeden z největších podvodů v americké historii.

Přečíst článek
Zakladatel zkrachovalé burzy FTX Sam Bankman-Fried

Rozhodující den pro Sama Bankmana-Frieda. Soud určí, jestli ve vězení stráví zbytek života

Zakladatel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried si u soudu na newyorském Manhattanu vyslechne výši trestu v případě mnohamiliardové zpronevěry. Za mřížemi by v krajním případě mohl strávit příštích 50 let.

Přečíst článek
Moskevský soud obvinil čtyři podezřelé z útoku v koncertní síni z terorismu

Střelci z moskevské koncertní síně u soudu. Ten obvinil čtyři z nich z terorismu

Soud v Moskvě obvinil čtyři lidi podezřelé z pátečního útoku v koncertní síni ve městě Krasnogorsk na západním okraji ruské metropole z teroristického činu spáchaného ve skupině. Hrozí jim doživotí, uvedla agentura TASS. Na všechny čtyři soud uvalil vazbu na dobu nejméně dvou měsíců nebo než se uskuteční soudní proces. Při útoku zahynulo nejméně 137 lidí, dalších více než 180 je jich zraněno, uvedly v aktualizované bilanci moskevské úřady.

Přečíst článek
Zleva právník Tomáš Sokol a obžalovaný moravskoslezský hejtman Jan Krkoška u soudu

David Ondráčka: Případ hejtmana Krkošky poukázal na korupci ve zdravotnictví. Změnilo se něco?

Hejtman v Ostravě Krkoška za ANO stanul před soudem za uplácení českých lékařů a jejich „motivování“ za preskripci léků. Politická rovina je jasná, hejtman okamžitě skončí, o tom není sporu. I když se u soudu nakonec přiznal a asi vyvázne bez podmínky, jen s pokutou, jako odsouzený politik nemůže dál reprezentovat kraj.

Přečíst článek
Moravskoslezský hejtman Jan Krkoška (ANO)

Hejtman za ANO Krkoška rezignoval na funkci, u soudu se přiznal k uplácení lékařů

Soud uložil moravskoslezskému hejtmanovi Janu Krkoškovi (ANO) ve 12 let starém případu uplácení lékařů farmaceutickými firmami peněžitý trest 200 tisíc korun. Uznal ho vinným z účasti na organizované zločinecké skupině, za který lze pachatele potrestat až desetiletým vězením. Soud vzal ale v potaz dobu, která uplynula od trestné činnosti, Krkoškovo doznání i jeho současný způsob života. Rozsudek není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu pro podání odvolání. Krkoška po vyhlášení rozsudku rezignoval na svou funkci, oznámila mluvčí kraje.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme