Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zuckerberg jde tvrdě proti Muskovi. Spustil novou konkurenci pro Twitter

Americká internetová společnost Meta se chystá spustit textovou sociální síť Threads
Profimedia

Americká internetová společnost Meta, která vlastní sociální sítě Facebook a Instagram nově spustila textovou sociální síť Threads, která má konkurovat Twitteru Elona Muska. Šéf firmy Meta Mark Zuckerberg oznámil, že za prvních sedm hodin se do nové sítě zaregistrovalo deset milionů uživatelů.

Reklama

Threads měl úspěšný start

Uživatele nové platformy uvítal Zuckerberg, jehož první zpráva během pár minut získala několik tisíc „lajků“, což je podle agentury AFP znamením, že nováček na sociálních sítích má za sebou úspěšný start. „Měla by existovat aplikace pro veřejnou diskuzi, která by měla přes miliardu uživatelů. Twitter měl příležitost se jí stát, ale neuspěl. My snad uspějeme.” napsal Zuckerberg na Threads. 

Několik minut po spuštění si účty na nové sociální síti založily značky jako HBO a Netflix či celebrity jako Shakira a další známé osobnosti. Je mezi nimi i bývalá provozní ředitelka firmy Meta Sheryl Sandbergová. Aby si Meta vybudovala uživatelskou základnu, oslovuje influencery na sociálních sítích a láká je do nové aplikace. Vybízí je, aby zveřejňovali příspěvky alespoň dvakrát denně, řekl generální ředitel firmy Influential, která se zabývá marketingem influencerů, Ryan Detert. Někteří z influencerů ve svých prvních příspěvcích poděkovali za předčasný přístup do aplikace.

Musk omezil příspěvky na Twitteru. Bývalý šéf firmy miliardář Dorsey a jeho Bluesky hlásí rekordní návštěvnost

Musk nahrál konkurenci. Z omezení příspěvků na Twitteru těží exšéf firmy, miliardář Dorsey, a jeho Bluesky

Sociální síť Bluesky, za níž stojí miliardář a zakladatel Twitteru Jack Dorsey, zažila o víkendu rekordně vysoký provoz. Za ten mohl z velké části další miliardář a současný majitel Twitteru Elon Musk, který představil dočasné limity zobrazení příspěvků pro některé uživatele na této platformě.

Přečíst článek

Klon Twitteru

Aplikace je dostupná ve zhruba sto zemích světa, nikoliv ale ve státech Evropské unie kvůli nejasnostem, které se týkají využití osobních údajů. List Wall Street Journal Threads označuje za „klon“ Twitteru, poznamenává, že Meta má stejně jako další technologičtí giganti zkušenosti s kopírováním funkcí konkurenčních platforem. Očekává se, že společnost novou aplikaci postaví na uživatelské základně instagramu, „což je strategický manévr, který může aplikaci pomoci rychle získat popularitu".

Uživatelé ale mohou psát delší zprávy. Jejich maximální délka může být 500 znaků, zatímco na Twitteru je to pro většinu uživatelů 280. Publikovaná videa mohou mít na nové platformě délku až pět minut.

Zuckerberg vrací úder. V Kanadě zruší přístup ke zpravodajství na Facebooku a Instagramu

Zuckerberg vrací úder. V Kanadě zruší přístup ke zpravodajství na Facebooku a Instagramu

Americká firma Meta oznámila, že ukončí přístup ke zprávám na Facebooku a Instagramu pro všechny uživatele v Kanadě. Učinila tak poté, co kanadský parlament schválil zákon, jenž má přinutit internetové giganty k placení za zprávy jejich vydavatelům, informovala agentura Reuters.

Přečíst článek

Elon Musk

Musk utahuje šrouby pravidel Twitteru. Přichází limity zobrazení

Americká internetová společnost Twitter dočasně zavedla limit na počet zobrazených příspěvků na své stejnojmenné sociální síti. Ověření uživatelé si jich mohou zobrazit 6000 denně, neověření 600 a uživatelé s nově založeným neověřeným účtem pak 300 denně. Oznámil to šéf podniku Elon Musk. Důvodem je podle něj potřeba zamezit extrémnímu extrahování dat ze sítě a také manipulaci se systémem. Twitter kromě toho znemožnil čtení tweetů neregistrovaným uživatelům, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek



 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme