Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politika

Bývalý americký prezident Donald Trump

Trump povede kampaň z lavice obžalovaných. K soudu jde jeho „držhubné“ pro pornoherečku

Donald Trump je v dlouhé řadě amerických prezidentů prvním, který byl obviněn z trestného činu. Začal soud projednávající platby za mlčenlivost jeho údajné milenky. Proces může jeho kampaň citelně ochromit.

Přečíst článek

Nemůžeme připustit, aby ruská agresivní politika slavila úspěch, uvedl Fiala po setkání s Bidenem

Přečíst článek
Místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová

Česká eurokomisařka Jourová nenávidí slovenskou vládu, tvrdí Fico

Místopředsedkyně Evropské komise a komisařka pro hodnoty a transparentnost Věra Jourová, která přebírá i oblast justice za svého kolegu Didiera Reynderse, nynější slovenskou vládu podle jejího předsedy Roberta Fica nenávidí. „Měla veřejná prohlášení na moji adresu, na adresu vlády. Nenávidí nás. Ještě bude z politických důvodů veselo,” prohlásil Fico. 

Přečíst článek
Ženijní vojsko má starou, poruchovou techniku, varuje NKÚ

Ministerstvo škrtlo investice. Ženijní vojsko má starou, poruchovou techniku, varuje NKÚ

Část techniky ženijního vojska Armády ČR je zastaralá, dávno za dobou životnosti, poruchová nebo nemá požadované technické parametry. Vyplývá to z prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu. Přesto ministerstvo obrany většinu plánovaných investičních akcí odložilo nebo zrušilo, na obnovu a modernizaci techniky ženijního vojska mělo přitom v letech 2010 až 2022 ze státního rozpočtu k dispozici celkem 3,5 miliardy korun.

Přečíst článek
Letecký pohled na čistírnu odpadních vod.

EU chce lepší čištění a opětovné využívání městských odpadních vod

Poslanci Evropského parlamentu schválili nová pravidla Evropské unie pro odvádění, čištění a vypouštění městských odpadních vod.

Přečíst článek

Jaká bude reakce Izraele na útok Íránu? Válečný kabinet se zatím na postupu neshodl

Izraelský válečný kabinet v neděli několik hodin jednal o reakci na noční íránský dronový a raketový útok na Izrael, na postupu se však zatím neshodl, uvádějí s odvoláním na své zdroje izraelská i zahraniční média. Podle agentury Reuters se členové kabinetu přiklánějí k odvetě, na jejím rozsahu a načasování však shoda není.

Přečíst článek
Šéf ANO Andrej Babiš

Podpora ANO u voličů klesla, pohoršilo si i hnutí SPD

Volby do Sněmovny by nyní vyhrálo opoziční hnutí ANO, jeho podpora ale meziměsíčně klesla o čtyři procentní body na 34,5 procenta. Druhá by byla ODS s 16 procenty, třetí Piráti s 10,5 procenta.

Přečíst článek
premiér Fiala

Fiala bude v Bílém domě jednat nejen o Ukrajině, ale i Blízkém východu

Tématem rozhovorů českého premiéra s americkou stranou bude i poslední vývoj na Blízkém východě a rozsáhlý letecký útok Íránu na Izrael. Může to ovlivnit program návštěvy. Před odletem do USA to řekl premiér Petr Fiala (ODS), který se má v pondělí v Bílém domě setkat s americkým prezidentem Joem Bidenem. S představiteli Spojených států chce mluvit také o další vojenské podpoře Ukrajiny, bez níž by bylo podle Fialy velmi obtížné, ne-li nemožné, zastavit ruskou agresi, které Ukrajina už přes dva roky čelí.

Přečíst článek
dron šáhed

Íránský útok na Izrael: Vyletěly drony i rakety. Jsme si kvit, tvrdí režim

Íránské revoluční gardy vyslaly drony a rakety na cíle v Izraeli. Útok měl být reakcí na "zločiny" Izraele včetně nedávného útoku na íránský konzulát v Damašku. Věc prý lze podle Íránského vedení po této "dronové operaci" považovat za uzavřenou. Izraelská armáda v neděli ráno uvedla, že vzlétnout mělo na 300 dronů a raket, 99 procent z nich prý bylo sestřeleno.

Přečíst článek
Šéfka ECB Christine Lagardeová

Lukáš Kovanda: Evropští a američtí centrální bankéři se dostali do křížku. Kvůli klimatu

Američtí centrální bankéři se v těchto dnech dostali do křížku s těmi evropskými. Jde o zásadní střet. A poměrně nebývalý.

Přečíst článek
Premiér Petr Fiala

Fiala: Naše vláda zatím naplnila 60 procent úkolů, které jsme si stanovili

Vláda pětikoalice, tedy ODS, lidovců, TOP 09, Starostů a Pirátů, má podle premiéra Petra Fialy splněno 60 procent z úkolů, které si před více než dvěma lety zadala. Delegátům volebního kongresu ODS v Ostravě v kandidátském projevu řekl, že není pochyb o tom, že do konce mandátu splní vláda naprostou většinu toho, co si předsevzala.

Přečíst článek
Voják ukrajinské armády

Rusové buší do Ukrajinců. Situace na frontě se výrazně zhoršila, uvedl Syrskyj

Situace na ukrajinské východní frontě se v posledních dnech výrazně zhoršila. Rusko po březnových prezidentských volbách zesílilo ofenzivu, napsal vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil Oleksandr Syrskyj na platformě Telegram. Postup Rusům podle Syrského usnadňuje teplé a suché počasí, protože tanky mohou rychleji postupovat otevřenou krajinou.

Přečíst článek

News box

Banky a stavební spořitelny v ČR poskytly v dubnu hypoteční úvěry za 21,9 miliardy korun, což je proti březnu 📈 růst o pětinu a proti loňskému dubnu více než dvojnásobek. Úrokové sazby nových úvěrů klesly na 5,1 procenta z březnových 5,19 procenta. Je to nejnižší hodnota od června 2022. 
Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro Izrael za miliardu dolarů (asi zhruba 2️⃣3️⃣ miliard korun). Balík tankové munice či taktických vozidel přichází jen týden poté, co Spojené státy pozdržely jinou vojenskou pomoc Izraeli kvůli nesouhlasu s operací v Rafáhu v Pásmu Gazy. 
Americké akcie po zprávě o výrobní inflaci v USA za duben 📈 posílily. Trhy nyní čekají na středeční zprávu o vývoji spotřebitelských cen, která by měla vnést větší jasno do dalšího vývoje úrokových sazeb ve Spojených státech.
Reklama
Reklama
Doporučujeme