Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Skupina Accolade dostavěla průmyslový areál v Nizozemsku, stál více než miliardu

Areál byl postaven ve městě Roermond, které stojí nedaleko statisícového města Venlo
Accolade
 ČTK

Česká investiční skupina Accolade zaměřující se na výstavbu průmyslových a logistických parků dokončila areál v Nizozemsku o rozloze 43 tisíc metrů čtverečních. Projekt bez vnitřních úprav stál více jak 1,3 miliardy korun. Jedná se o první projekt společnosti na území Nizozemska, celkově je jejím pátým v zahraničí. Nájemci budou lékařská firma CooperSurgical a logistická společnost GXO.

Reklama

Areál byl postaven ve městě Roermond, které stojí nedaleko statisícového města Venlo. To je považováno za vstupní bránu do mezinárodních přístavů Rotterdam a Antverpy a zároveň se nachází na významném západoevropském dálničním uzlu. Průmyslový park se nachází blízko německých hranic poblíž industriálních a obchodních center v Düsseldorfu a v Kolíně nad Rýnem.

„Tento region je považován za jednu z nejdůležitějších oblastí pro zásobování Nizozemska a západní Evropy, a to hlavně díky dopravní dostupnosti a samozřejmě také průmyslové tradici," řekl výkonný ředitel společnosti Accolade Milan Kratina.

Sídlo Finep v Praze

Pandemie a válka zaúřadovaly. Finepu loni meziročně klesl čistý zisk o polovinu

Přední české developerské společnosti Finep Holding SE v loňském roce klesl čistý zisk meziročně o polovinu na 504 milionů korun, výnosy se snížily o 6,5 procenta na 1,29 miliardy korun.

Přečíst článek

V budově o 18 tisících metrech čtverečních nyní začne sídlit společnosti CooperSurgical, která se zabývá vývojem v oblasti reprodukční medicíny. Konkrétně dodává technologie asistované reprodukce a geonomických řešení, která pomáhají odborníkům v umělém oplodňování. Společnost bude halu využívat jako distribuční centrum pro regiony Evropy, Blízkého východu a asijsko-pacifického regionu. Část budovy je vyčleněna pro kanceláře a školící místnosti.

Druhý objekt o 25 tisících metrech čtverečních si pronajala logistická společnost GXO a bude sloužit jako distribuční centrum pro internetový obchod s módou. Letos GXO plánuje do haly zavést řadu automatizačních prvků, které by měly zefektivnit procesy od příjmu zboží až po expedici a zároveň i vrácení reklamací.

Na kolik vyjde apartmán na Kapverdách.

Na chatu do Afriky? Na Kapverdách se dá koupit apartmán za milion

Kapverdy nejsou jen synonymem pro luxusní dovolenou, ceny tamních nemovitostí přináší i zajímavé investiční příležitosti. Apartmány nebo vily tam začali kupovat i Češi. Vyjde je to totiž levněji než v Česku.

Přečíst článek

Naplánovaná je také instalace fotovoltaických panelů, které nájemci mohou využívat pro vlastní potřebu. Součástí komplexu budou také nabíjecí stanice pro elektromobily a elektrokola, parkoviště pro jízdní kola a zelené plochy.

Accolade Holding, a.s. působí v šesti zemích Evropy, ve kterých investuje do infrastruktury pro podnikání světových značek především z oblastí e-commerce, zpracovatelského průmyslu a logistiky. V Česku, Polsku, Německu, Španělsku, Nizozemsku a na Slovensku vlastní síť více než 50 industriálních parků o celkové hodnotě 2,65 miliardy eur (63 miliard korun). Skupina v současnosti dokončila komerční nemovitosti o rozloze více než 2,8 milionu metrů čtverečních, které pronajímá téměř 300 nájemcům z celého světa. Momentálně připravuje dalších více než 7,7 milionu metrů čtverečních. Accolade investuje také do revitalizace brownfieldů. Jejich podíl v portfoliu aktuálně tvoří přibližně jednu třetinu.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Stavba Dvoreckého mostu

OBRAZEM: Jak se staví nový most v Praze? Je to komplikovaná stavba, tvrdí jeho stavbyvedoucí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme