Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nové byty v Rezidenci u Šárky nabízí komorní bydlení v přírodě. A přímé tramvajové spojení do centra

Nové byty v Rezidenci u Šárky
Finep
 nst
nst

Kousek od ruchu velkoměsta, přesto v přírodě. V Praze 6, v docházkové vzdálenosti od Divoké Šárky, vyrostou nové byty v projektu Rezidence u Šárky developerské společnosti Finep.

Reklama

Dvě nové budovy se od předchozích etap liší jak velikostí, tak pojetím. Menší domy s fasádami pokrytými dřevem nabízejí komornější bydlení a kontrapunkt k okolním objektům stavěným v minimalistickém stylu. Celkem 38 bytů se zde bude prodávat do soukromého vlastnictví, v nabídce jsou dispozice od 1+kk po 4+kk. Ceny začínají na 5,3 milionu korun. V celé Rezidenci u Šárky dohromady vznikne více než 460 bytů.

Co se týče energetické náročnosti, budou budovy velmi úsporné a spadají do třídy energetické náročnosti B. Od října loňského roku do lokality vede nová tramvajová trať přispívající ke snižování dopadů individuální automobilové dopravy. Z Rezidence u Šárky je také jednoduše dostupná cyklotrasa A33, která je páteřní spojnicí cyklistické dopravy v západní části Prahy.

Německo, Sasko

V Německu zuří realitní krize. Ceny bytů nacházejí nové dno, developeři krachují

Ceny bytových nemovitostí v Německu loni meziročně klesly o 8,4 procenta, oznámil německý statistický úřad. Je to nejhlubší propad od roku 2000, kam až sahají jeho záznamy, a zároveň jde o první meziroční pokles od roku 2007.

Přečíst článek

Finep zde nabízí bydlení všech typů vlastnictví. Kromě individuálně vlastněných bytů tu budou i družstevní domy a také stále vyhledávanější nájemní bydlení. Nájemní dům s 57 byty zde bude provozovat platforma Arcibiskupství pražského XPlace. 

„Po bytech v Rezidenci u Šárky je velká poptávka, jsme proto rádi, že je můžeme nabídnout dalším zájemcům. Nové domy jsou navíc o něco menší, než ty, které jsme postavili dříve, a to může některým našim zákazníkům přesně zapadat do představy o ideálním bydlení,“ uvedl generální ředitel společnosti Finep Tomáš Pardubický.

Vizualizace projektu Stromovka vycházející z návrhu skupiny EBM

Natland postaví v Kladně 600 bytů. Miliardový projekt koupil od developera EBM

Investiční skupina Natland, kterou většinově vlastní podnikatel Tomáš Raška, koupila od společnosti EBM Group Ľubomíra Vaise a jeho syna Jakuba developerský projekt Stromovka v Kladně. Jde o první projekt skupiny mimo Prahu a doposud zřejmě druhý největší. Uvedl to server e15.cz. Cenu transakce ani termín zahájení výstavby firmy nekomentovaly.

Přečíst článek

„Rezidence u Šárky je jedinečný projekt v našem portfoliu, který úspěšně kombinuje družstevní i osobní vlastnictví, stejně jako nájemní bydlení,“ doplnil Jakub Mikulášek, asset manažer investiční skupiny RSJ, která se na projektu finančně podílí. 

Rezidence U Šárky vzniká v Praze 6, která je v současné době jednou z nejžádanějších městských částí. Šárecké údolí pak spojuje moderní městské bydlení, dobrou dopravní dostupnost a občanskou vybavenost s malebným okolím, které nabízí množství příležitostí pro aktivní životní styl a sportovní vyžití. 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Central Group vystaví na Žižkově 370 nových bytů

Nákladové nádraží na Žižkově se rychle mění. Central Group zde postaví stovky nových bytů

Přečíst článek
Ministerstvo pro místní rozvoj spustí na podzim program Dostupné bydlení, čeká na potvrzení Evropské komise

Snadněji k vlastnímu domovu. Ministerstvo spustí program Dostupné bydlení, čeká se jen na eurokomisaře

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme