Reklama

Penthouse pro Wolverina. Jackman za byt s výhledem na řeku Hudson dal půl miliardy

Herec Hugh Jackman zaplatil 21,125 milionu dolarů za penthouse ve věži kondominia v New Yorku, kterou navrhl Jean Nouvel
Jean Nouvel Architects, s laskavým svolením
Dušan Kütner
duk

Herec Hugh Jackman proslulý rolí Wolverina v sérii X-Men si pořídil nové, velice luxusní bydlení. Za více než 21 milionů dolarů koupil penthouse v newyorské čtvrti Chelsea v domě, který navrhl proslulý architekt Jean Nouvel, mimo jiné autor návrhu budovy Zlatý Anděl na pražském Smíchově, uvedl deník The Wall Street Journal.

Reklama

Jackman podle veřejných záznamů a osoby obeznámené s transakcí zaplatil 21,125 milionu dolarů (asi 509 milionů korun). Záznamy ukazují, že bytová jednotka se naposledy obchodovala v roce 2012 za 19,4 milionu dolarů. Penthouse byl v nabídce od října 2021, původně za 25 milionů dolarů, napsal The Wall Street Journal.

Mark Zuckerberg

Zuckerberg prodal vilu. V San Francisku je z toho realitní deal roku

Spoluzakladatel internetové sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg prodal svůj dům v San Francisku. Cena? 31 milionů dolarů, v přepočtu asi 745 milionů korun. Jde o nejdražší prodej domu od začátku letošního roku v celé Bay Area. Informoval o tom realitní web The Real Deal.

Přečíst článek

Byt o výměře zhruba 437 metrů čtverečních se čtyřmi ložnicemi se nachází v kondominiu navrženém francouzským architektem Jeanem Nouvelem. Ten se do podoby Prahy zapsal jako autor dominanty pražského Smíchova Zlatý Anděl, který byl postaven v letech 1994 až 2000.

Výhled na řeku Hudson

Newyorský penthouse má přes čtyři metry vysoká okna od podlahy ke stropu a asi 343 čtverečních metrů venkovního prostoru, včetně velké střešní terasy rozdělené na jídelní a odpočinkovou část. Byt má výhled na řeku Hudson, stejně jako na panorama centra a Midtown. K vybavení budovy s 57 jednotkami patří plavecký bazén, fitness centrum a promítací místnost. 

Španělský miliardář Amancio Ortega

Miliardář Ortega kupuje mrakodrap na Manhattanu za půl miliardy dolarů

Amancio Ortego patří k nejbohatším mužům planety díky své firmě Inditex. Pod tu spadají slavné řetězce s rychlou módou, jako je Zara, Bershka nebo Stradivarius. V posledních letech se Ortega zaměřuje na investice do reality a nyní kupuje luxusní mrakodrap v srdci New Yorku.

Přečíst článek

Prodejci jsou Daniel Fischel a Sylvia Neil. Fischel je prezidentem globální ekonomické poradenské společnosti Compass Lexecon se sídlem v Chicagu a bývalým děkanem právnické fakulty University of Chicago. Neilová byla proděkankou na této škole. Ani jedna ze stran transakci nekomentovala.

Australský rodák, třiapadesátiletý Jackman získal mezinárodní uznání za své role zejména v akčních, historických a romantických filmech. Proslul svojí rolí Wolverina v sérii X-Men, stejně jako hlavními rolemi ve filmech Kate a Leopold, Van Helsing, Dokonalý trik, Austrálie a Ocelová pěst. Již třikrát moderoval předávání cen Tony a v roce 2009 také moderoval předávání Oscarů.

zdroj: Noble Black, s laskavým svolením realitní kanceláře

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Quentin Tarantino slaví šedesátku. A slibuje už jen poslední film

Quentin Tarantino slaví šedesátku. A vyhrožuje, že natočí už jen poslední film

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme