Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zuckerberg prodal vilu. V San Francisku je z toho realitní deal roku

Mark Zuckerberg
ČTK
 ČTK

Spoluzakladatel internetové sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg prodal svůj dům v San Francisku. Cena? 31 milionů dolarů, v přepočtu asi 745 milionů korun. Jde o nejdražší prodej domu od začátku letošního roku v celé Bay Area. Informoval o tom realitní web The Real Deal.

Reklama

Podle realitní společnosti Redfin koupil Zuckerberg tento dům v listopadu 2012 za deset milionů dolarů. Dům byl postaven v roce 1928, má přes 650 metrů čtverečních a leží na pozemku o rozloze kolem 1000 metrů čtverečních. Zuckerberg a jeho žena Priscilla Chanová investovali miliony dolarů do jeho renovace, uvedla agentura Bloomberg.

Osmatřicetiletý Zuckerberg je generálním ředitelem společnosti Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp. Podle aktuálního žebříčku dolarových miliardářů, který sestavuje agentura Bloomberg, je Zuckerberg 17. nejbohatší člověk na světě s majetkem za 61,9 miliardy dolarů (zhruba 1,5 bilionu korun).

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg: Asociál, který propojil svět

Během jediného dne přišel Mark Zuckerberg o 29 miliard dolarů, když akcie jeho sociální sítě Facebook odepsaly 26 procent. Poprvé od vstupu Facebooku na burzu tak Zuckerberg opustil prestižní klub deseti nejbohatších lidí planety. Zvládne stále ještě mladý podnikatel ustát tlak, který na jeho osobu nyní začne nyní doléhat ještě více než doposud? 

Přečíst článek

Mark Zuckerberg

Američtí miliardáři letos chudnou. Nahoru se derou indičtí magnáti

Výsledková sezona dokonala dílo zkázy na majetku většiny nejbohatších lidí planety. Poraženým dosavadního roku je zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, jehož jmění kleslo o polovinu. Naopak neznámý indický miliardář Gautam Adani využívá komplikované situace na Ukrajině a v Číně a jeho přístavy mu vydělaly desítky miliard navíc za pár týdnů, vyplývá ze žebříčku miliardářů agentury Bloomberg.

Přečíst článek

Sheryl Sandberg

Sandbergová výhodně prodávala akcie Facebooku. Přišla si tím na 1,7 miliardy dolarů

Odcházející provozní ředitelka Mety (dříve Facebook) Sheryl Sandbergová si během své kariéry ve firmě přišla z prodeje zaměstnaneckých akcií na 1,7 miliardy dolarů (39 miliard korun). Zásadně prodávala, když byly ceny nahoře, píše CNBC.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Nové byty v Rezidenci u Šárky

Nové byty v Rezidenci u Šárky nabízí komorní bydlení v přírodě. A přímé tramvajové spojení do centra

Přečíst článek
V Revoluční ulici v Praze vznikne nový dům s pasáží

Praha získá novou dominantu. V Revoluční ulici vyroste levitující dům s pasáží

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme