Reklama

Jana Havligerová: Politici se činí, vidět to ale není

Jana Havligerová: Politici se činí, vidět to ale není
ČTK
Jana Havligerová

Prezident Petr Pavel podepsal vládní novelu o snížení červnové valorizace důchodů. A hned vzápětí se pozastavil nad tím, že vládní koalice valorizaci penzí omezí, a platy politiků nechá růst. Dobrý manévr na odvedení pozornosti. Platy politiků jsou vděčný terč.

Reklama

Vládní politici po prezidentském „ty, ty, ty!“ okamžitě začali jednat. Slyšet už se nechali lídři všech koaličních stran, každý – jak jinak - s jiným námětem. Hlavně, aby to nebyl jen populistický výkřik do tmy, obává se například šéf STAN Rakušan. To ještě bude mela, až se o platech znovu začne jednat ve sněmovně.

Lidovecký ministr práce Jurečka otevřel diskusi o automatické valorizaci rodičovského příspěvku, životního minima či minimální mzdy.  Zvážit se má automat i u sociálních služeb nebo příspěvku na péči. Tak ona nestačila čerstvá zkušenost se zvyšováním důchodů?

Další politické komentáře Jany Havligerové čtěte zde:

Senioři (ilustrační foto)

Dopisy čtenářů: Proč stát šetří jenom na důchodcích?

Komentář Stanislava Šulce s titulkem Proč Fialova vláda za sebou nechává jen poražené? vyvolal sérii čtenářských reakcí. Vybíráme dvojici reprezentativních názorů čtenářů. Reakce zveřejňujeme bez redakčních zásahů jen po běžné jazykové korektuře. 

Přečíst článek

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) vystoupil na briefingu po jednání se zástupci Agrární komory, Potravinářské komory a Svazu obchodu a cestovního ruchu (SOCR), 27. února 2023, Praha.

Politický diář Jany Havligerové: Zlevníme potraviny, policistům přidáme. Slibuje se dobře, hůře plní

Lidovecký ministr zemědělství Zdeněk Nekula od podzimu loňského roku intenzivně řeší růst cen potravin. Po půl roce se dostavil výsledek. Vznikla mezirezortní skupina, která bude vysoké ceny potravin řešit. Bravo, glosuje s ironií komentátorka Newstream.cz Jana Havligerová. Co ji ještě zaujalo v uplynulém týdnu?

Přečíst článek

Reklama

Související

Sněmovna se po třiceti hodinách diskuzí dostala ke konsolidačnímu balíčku. Schvalování potrvá ještě déle

Sněmovna se po třiceti hodinách diskuzí dostala ke konsolidačnímu balíčku. Schvalování potrvá ještě déle

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme