Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dopisy čtenářů: Proč stát šetří jenom na důchodcích?

Senioři (ilustrační foto)
profimedia.cz

Komentář Stanislava Šulce s titulkem Proč Fialova vláda za sebou nechává jen poražené? vyvolal sérii čtenářských reakcí. Vybíráme dvojici reprezentativních názorů čtenářů. Reakce zveřejňujeme bez redakčních zásahů jen po běžné jazykové korektuře. 

Reklama

Dobrý den, 

proč se ale veškeré šetření na výdajích státu točí jenom kolem důchodů? Když se podíváte na výdajovou stránku státního rozpočtu, tak důchody představují dlouhodobě cca 31 až 32 procent z celkových výdajů, což není špatné.  

Premiér České republiky Petr Fiala (ODS)

Stanislav Šulc: Proč Fialova vláda za sebou nechává jen poražené?

Jak výrazně se vládnutí Andreje Babiše podepsalo na České republice, posoudí až historie. Totéž ostatně platí i pro současný kabinet Petra Fialy. Jednu věc lze ale soudit již nyní. A to jsou dojmy běžných lidí. A tady je jeden obří rozdíl, který nyní se změnou valorizačního vzorce opět nabyl obřích rozměrů. Zatímco za Babiše nebylo sice líp, většina lidí se přesto cítila jako vítězi. To Fialův kabinet za sebou nechává jen poražené. 

Přečíst článek

Samozřejmě rostou i další výdaje státu, nová ministerstva, zvyšování platů poslanců, senátorů, soudců, učitelů atd. atd. Na to nikdo nepoukazuje. K tomu všemu zvyšování výdajů na řečeno ústy klasika „na krysy a fedrpuše“. Stačí malinko ubrat všem, a je to v pohodě. No, a to nemluvím o tom, jak se stát zbavil 100 miliard příjmů zrušením superhrubé mzdy?!? 

S pozdravem,

Vnislav Chatrný 


Dobrý den, 

je zvláštní, že všechno zadlužení státu způsobil Babiš. A nemohli bychom to třeba zaplácnout těmi výnosy z privatizace? Vždyť Klaus říkal, že se zprivatizuje majetek za tři čtvrtě bilionu. A kde ty prachy skončily? No přece ve stoupě. Takže tím začalo zadlužování.  

Důchodci se podle všeho v červnu nakonec dočkají citelně nižší valorizace, než na jakou by měli nárok.

Vládní počty: stát ušetří 20 miliard, ale průměrný důchodce jen letos přijde o 7100 korun

Důchodci se podle všeho v červnu nakonec dočkají citelně nižší valorizace, než na jakou by měli nárok, pokud by vláda v únoru nepřišla s novým ad hoc způsobem jejího výpočtu, který v sobotu posvětila také Poslanecká sněmovna, po několika dnech razantních opozičních obstrukcí.

Přečíst článek

Pak si vzpomínám na nejlepšího ministra financí EU, plastikáře Kalouska. Ten enormně zvedl daně a jeho dluh se drží na bronzové příčce. A to v jeho éře nešlo o život. Zlatou medaili drží Schillerová z doby pandemie. No a stříbro patří šetřílkovi Stanjurovi. Ten měl štěstí, že Putin porazil covid.  

Tato vláda nám ukazuje, že rozhodně populistická nebude. Je to vláda signalizujících hrabošů. Hlavně, aby si oni nahrabali, než je lidi spláchnou. Vypadá to tak, že kdyby žil Hus a kritizoval jejich chování, tak ho taky upálí. A vo tom to je. 

Jaroslav Hrabě 

Demonstrace v Lyonu proti důchodové reformě francouzské vlády posouvající věk pro odchod do důchodu o dva roky na 64 let 16. února 2023.

Francie má problém jako Česko. Kvůli důchodové reformě ochromíme zemi, slibují demonstranti

Francii dnes čeká šestá generální stávka proti plánované důchodové reformě, která zahrnuje zvýšení hranice pro odchod do penze o dva roky. Očekává se hromadné narušení dopravy, zrušena bude většina vlakových spojů a protest zasáhne i provoz pařížského metra. Odbory ohlásily, že jejich cílem je na 24 hodin zastavit chod země. Úřady podle francouzských médií očekávají, že do ulic vyjde přes milion lidí.

Přečíst článek

Reklama

Související

Senioři - ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Jak reformovat důchody? Dát do systému více peněz a ne stále jen „bičovat“ občany

Přečíst článek
Energetickou krizi už ustojíme. Letos nastane čas na změnu sazeb DPH, dotáhnutí důchodové reformy a snížení deficitu, míní premiér Fiala

Premiér Fiala: Energetickou krizi už ustojíme. Nastal čas na změnu DPH, finiš důchodové reformy a snížení deficitu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme