Skvělé jídlo i pití. Restaurace Seasons sází na cenově dostupný fine dining
Sezona brunchů pomalu spěje do své letní přestávky a přichází čas zjistit, co pražské hotelové restaurace nabízejí mimo víkendové pozdní obědy. Volba tento víkend padla na nedávno otevřenou restauraci Seasons v hotelu Hilton Prague.
Pražský Hilton, který se 791 pokoji patří k největším hotelům v Evropě, je pražskou ikonou. Začínal se stavět ještě před změnou režimu v roce 1989 a v roce 1991 otevřel pod vlajkou Hiltonu.
Na sklonku loňského roku v prostorách hned u vstupu do hotelu, kde donedávna „vařil“ Le Petit Chef, otevřela restaurace Seasons. Jak název napovídá, podnik se snaží upravovat menu podle ročních období. Podle šéfkuchaře Pavla Brože bylo cílem vytvořit fine dining bez zbytečných příkras a za přijatelné ceny. Podařilo se jim to?
FOTOGALERIE: Degustační menu v restauraci Seasons
K jídlu
Menu se mění podle ročního období, aktuálně v nabídce jarní menu, takže nechybí třeba jehněčí na několik způsobů, chřest nebo jarní zelenina. Abychom zvládli ochutnat co nejvíce výtvorů místních kuchařů, volíme degustační menu. A stálo to za to.
Pro začátek na stole ve slušivé ošatce připomínající bochník chleba přistává máslo a domácí kváskový chléb. Ten je vyráběný z kvásku, který Brož vyrobil již před deseti lety a od té doby ho neustále dokrmuje a využívá.
Za chvíli už je na stole první chod – humr s chřestem a gelem z rebarbory a grepu. Právě grep se nádherně snoubí s korýšem. Dalším chodem jsou těstoviny – raviola se sýrem Taleggio. Tučný sýr si s těstovinami a artyčokem rozumí. Pak už následuje čerstvý halibut s mušlemi, okurkou a mořskou řasou. Následuje masový vrchol večera – jehněcí kýta. Ta je ideálně propečená a nechybí k ní nezbytnosti v podobě česneku – v podobě pyré – a máty. Komu jehněčí nechutná, může si vybrat cokoliv jiného. Například steak ze svíčkové. Sladkou tečku obstará mandlové suflé se zmrzlinou.
Hotel Andaz teprve minulý měsíc představil nový koncept svého brunche. Newstream.cz se hned vydal ho otestovat.
Za stylovým brunchem s DJem do hotelu Andaz
Enjoy
K pití
Koktejlové menu i vinný lístek jsou poměrně rozsáhlé. Na rozjezd zkouším Absolut Prague, což je vlastně Negroni jen s vodkou namísto ginu a jako aperitiv je to super volba. Nejlepší volbou k degustačnímu menu je pak párování s víny. Ke každému chodu vybrané víno, ale vinná degustace není pevně daná. Milá obsluha je flexibilní a pokud by snad někdo chtěl pít jen červená vína, ráda mu vyhoví.
Nová restaurace zapadá do plánů pražských hotelů přilákat do nich místní. Marketingovým claimem je dostupná gastronomie a myslím, že to se podniku daří. 1800 korun za degustační menu z vysoké gastronomie není vůbec špatné. Ještě „levnější“ je zmíněné párování s víny. Pět skleniček vhodných vín ke každému chodu vyjde na 650 a nejedná se o degustační porce, ale poctivých 1,5 deci – opět tedy nic předraženého.
V dalším dílu brunchového seriálu se vydáváme do hotelu The Mozart v blízkosti Karlova mostu. Místo ocení především milovníci klidné konverzace s přáteli a rodinou.
Brunch v hotelu The Mozart. Skvělé jídlo a prostředí pro ty, kteří hledají klid
Enjoy
Na cestě po pražských brunchích se tentokrát zastavíme v hotelu Augustine na zabíjačkovém speciálu.
Elegantní brunch ve starém klášteře. To je hotel Augustine
Enjoy
Přemýšlíte o brunchi s rodinnou? Možnou volbou pro vás by mohl být pražský hotel Hilton Prague Old Town. Kromě bohaté nabídky totiž poskytuje i velký dětský koutek pro ty nejmenší. A co vše je v nabídce? To se dozvíte níže - v novém seriálu serveru Newstream o tom, kam v Praze vyrazit s rodinou na brunch.
Kam na rodinný brunch? Hotel Hilton Prague Old Town zaujme pestrou nabídkou i dětským koutkem
Enjoy
ZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Myslet na budoucnost. To je hlavní téma zimního vydání magazínu Newstream CLUB. Hvězdou magazínu je Rony Plesl, který v rozhovoru poodkrývá velké plány pro další roky, které chce strávit v novém ateliéru za Prahou. Dále si můžete přečíst rozhovor s miliardářem a investorem Michalem Zahradníčkem, který před rokem otevřel fond Life BioCEEd a hledá skryté poklady ve vědeckých laboratořích.
Se svými vizemi budoucnosti se podělí i další výrazné figury českého veřejného dění včetně technologického evangelisty Petra Máry nebo ekonoma a filozofaTomáše Sedláčka.
O zachování hodnot, tradic a budování odkazu hovoří Štěpán Laichter, který opravuje rodový dům na pražských Vinohradech od architekta Kotěry.
Čeští a slovenští dolaroví milionáři prožívají dobré časy. A to nikoli jen kvůli úspěchům v podnikání, ale také díky situaci na trzích, ukazuje nejnovější vydání Wealth Reportu, který ve spolupráci s agenturou Perfect Crowd připravila J&T Banka. Výnosy z akcií se vůbec poprvé staly hlavním zdrojem příjmů, když překonaly i výnosy z podnikání. A co je neméně podstatné: většina respondentů očekává, že dobře bude i nadále, třeba kvůli investicím do private equity. Kam dále tuzemští milionáři investují? I to zjistíte v novém vydání magazínu Newstream CLUB.
Desáté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo magazínu se můžete těšit opět na jaře.