Reklama
Zdeněk  Pečený

Zdeněk Pečený

V médiích pracuje přes 10 let, naposledy v deníku E15. Mezi jeho koníčky patří cestování (nejlépe v byznys třídě za cenu ekonomické), investování a nemovitosti. O těchto tématech také nejčastěji píše. 

články autora

The Monkey Bar

Brunch s živou hudbou: The Monkey Bar

V dalším dílu brunchového seriálu se vydáváme do Monkey Baru v hotelu Falkensteiner na tamní Jungle Brunch.

Přečíst článek

Pavel Doležal: Kdo chce zbohatnout, ať podniká. Investování na zbohatnutí není

V České republice je nyní aktivních 350 investičních fondů kvalifikovaných investorů (FKI). Pavel Doležal jich za 20 let aktivní kariéry založil přes 160. Před třemi lety prodal investiční společnosti Avant. Do čeho investovat ale klientům radí dál. Proč jsou nemovitosti pořád dobrou investicí? A jakým směrem se vydají ceny bytů, skladů a hal, prozrazuje Doležal v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek
Prezidentské apartmá hotelu Four Seasons

Jen pro vyvolené. Luxusní apartmány mají perfektní výhled na pražské dominanty

Unikátní výhledy, které ale stojí balík. Prezidentské apartmány pražského hotelu Four Seasons s výhledem na Karlův most či Pražský hrad začínají na 100 tisících korunách za noc.

Přečíst článek
Bufet v hotelu Hilton Old Town

Kam na rodinný brunch? Hotel Hilton Prague Old Town zaujme pestrou nabídkou i dětským koutkem

Přemýšlíte o brunchi s rodinnou? Možnou volbou pro vás by mohl být pražský hotel Hilton Prague Old Town. Kromě bohaté nabídky totiž poskytuje i velký dětský koutek pro ty nejmenší. A co vše je v nabídce? To se dozvíte níže - v novém seriálu serveru Newstream o tom, kam v Praze vyrazit s rodinou na brunch.

Přečíst článek

Velikonoce zhořknou, čokoláda zdraží. Ceny kakaa se vyhouply na násobky

Kakaové boby se v Londýně prodávají za trojnásobek toho, co před rokem. Úrodu v Ghaně a na Pobřeží slonoviny decimují efekty El Niña.

Přečíst článek
Mandarin Oriental Singapur

Zrenovovaný Mandarin Oriental v Singapuru odráží ambice celého městského státu

Loňská rekonstrukce za 2,3 miliardy vdechla do singapurského Mandarin Oriental nové barvy a život. Také připomněla, jak moc se malý stát za poslední dvě dekády rozvinul.

Přečíst článek
Na palubu bez víza. Zaměstnanec British Airways pomáhal pašovat uprchlíky

Na palubu bez víza. Zaměstnanec British Airways pomáhal pašovat uprchlíky

Manažer britské aerolinky bral úplatky za to, že cestujícím povolil cestovat z londýnského letiště Heathrow do zemí, kam jim chyběla potřebná víza. Ti pak na místě žádali o azyl. Měl si tak přijít v přepočtu na 89 milionů korun.

Přečíst článek
Jak jsem v Lipně nakupoval po zavíračce

Reportáž: Jak jsem v Lipně nakupoval po zavíračce

Skupina COOP otevírá 30. samoobslužnou nonstop prodejnu. Do konce letošního roku jich chce mít sto. Do jedné z nich, v Lipně nad Vltavou, jsme vyrazili nakupovat „po zavíračce“. Verdikt? Koncept je to fajn, hlavně pro menší města.

Přečíst článek
Rivian R1T

Akciová bublina elektromobility splaskla, hodnota automobilek padá strmě dolů

Zdá se, že auto budoucnosti sjelo do příkopu. Akciová bublina elektromobility totiž splaskla. Dolu míří hodnota mnoha společností vyrábějících elektromobily, kterým se před lety věštila velká budoucnost.

Přečíst článek
Jan Jančar, šéfbarman pražského hotelu Marriott,

Bar manager z Marriottu: Bary se stále potýkají s následky pandemie

Jan Jančar, šéfbarman pražského hotelu Marriott, se od loňského roku snaží sladit koncept baru Artisan se stejnojmennou restaurací. V rozhovoru pro Newstream.cz mluví o dalších plánech i o problémech, se kterými se tuzemské bary potýkají čtyři roky po začátku covidové pandemie.

Přečíst článek
Stříbro by letos mohlo zastínit i zlato, tvrdí analytici

Tak snad už letos. Analytici předpovídají dobrý rok drahým kovům, černým koněm je stříbro

Drahé kovy si loňský rok za rámeček nedají, ale analytici věří, že letos už by opravdu mohla přijít jejich chvíle. Stříbro by navíc mohlo zastínit i zlato.

Přečíst článek
lyžování na Lipně

Lyžování na Lipně je ideální nejen pro rodiny s dětmi

Areál na jihu Čech nabízí vše blízko u sebe. Skipasy od loňska nepodražily.

Přečíst článek
Francouzský fotbalista Kylian Mbappé v dresu PSG

Investování do sportu je sexy. Bohatí rozšiřují svá portfolia o týmy z NHL či evropského fotbalu

Bohatí jedinci i vládní suverénní fondy se začínají se svými investicemi tlačit do sportovních klubů. „Fondů investujících do sportovních týmů nyní vzniká hodně,“ řekl v rozhovoru pro newstream.cz Mason Parker, bývalý bankéř Deutsche Bank a nový majitel týmu amerického fotbalu Prague Lions. „Jeden takový fond bude možná jednou investovat do nás,“ doplnil.

Přečíst článek
Růže pro americký trh z Kolumbie

Valentýn, první povánoční boost maloobchodních tržeb, je za rohem

Takzvaný svátek zamilovaných, Valentýn, je tu již tento týden. Jde o první povánoční vzpruhu jak pro obchody, tak pro hotely a restaurace. Vyhlášené pražské hotelové restaurace nezůstávají pozadu a na 14. února připravily speciální menu. Ceny jsou v tento den povětšinou o něco vyšší než jindy, ale romantika není zdarma. Newstream.cz přináší výběr, kam příští týden vyrazit.

Přečíst článek
Filip Rusňák, hypoteční makléř

Hypoteční makléř: Neexistuje nic jako právo bydlet ve vlastním

Na vlastnické bydlení není žádný nárok, myslí si hypoteční makléř Tomáš Rusňák. „Stejně tak každý nebude jezdit v Porsche nebo ve Ferrari,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz. Neexistuje nic jako právo bydlet ve vlastním, dodává Rusňák s tím, že s hypotečním makléřem mají lidé větší šanci dostat se ke své vysněné nemovitosti.

Přečíst článek

News box

Odměny obchodníků na Wall Street za loňský rok v průměru klesly o dvě procenta na 176 500 dolarů (4️⃣,1️⃣ milionu korun). Vyplývá to z odhadu, který v pondělí zveřejnil hlavní finanční kontrolor státu New York Thomas DiNapoli. Za poklesem odměn je snaha finančních společností přistupovat k vynakládání peněz obezřetněji.
Pokud Arménie nepřistoupí na 🤝 kompromis s Ázerbájdžánem ohledně navrácení některých území, která Jerevan kontroluje od 90. let minulého století, mohla by vypuknout válka. Podle agentur Reuters a TASS to prohlásil arménský premiér Nikol Pašinjan při setkání s obyvateli příhraničních obcí v regionu Tavuš, který se nachází na severovýchodě země u hranic s Ázerbájdžánem. Číst více
Žalobce končícího 👨‍⚖️ elitního útvaru prokuratury na Slovensku podle médií obvinil spoluzakladatele finanční skupiny Penta Investments Jaroslava Haščáka a další čtyři osoby z korupce a z dalších trestných činů. Prokuratura, která o obvinění pěti lidí informovala, zveřejnila jen iniciály stíhaných.
Evropský výrobce letadel Airbus  ukončil jednání o převzetí kybernetické divize BDS francouzské společnosti Atos. Bez dalších podrobností to oznámil v dnešní tiskové zprávě. O jinou část Atosu měl ještě donedávna zájem český podnikatel Daniel Křetínský, nakonec se ale s Atosem také nedohodli.
Čínský prezident Si Ťin-pching přijede na začátku květnu jednat do Paříže s francouzským protějškem 👨 Emmanuelem Macronem. Návštěvu serveru Politico potvrdilo několik zdrojů z Paříže a Bruselu. Pro čínskou hlavu státu to bude první cesta do Evropy od pandemie covidu-19.
Japonská centrální banka (BOJ) dnes dle očekávání jako poslední na světě upustila od záporných úroků. Základní sazbu 📈 zvýšila poprvé po 17 letech z minus 0,1 procenta na interval nula až 0,1 procenta, informoval Bloomberg. 
V brazilských městech je už několik dní nesnesitelné horko, v Riu de Janeiro v neděli naměřili 4️⃣2️⃣ stupňů Celsia. V šestimilionové megapoli panovala o víkendu pocitová teplota 62,3 stupně Celsia, což je nejvíce za deset let měření tohoto ukazatele. Situace je nejhorší v chudinských čtvrtích, kde není žádná zeleň. 
Evropa musí v  reakci na hrozbu ze strany Ruska posílit své obranné schopnosti a přejít do režimu válečné ekonomiky. Šéf Evropské rady Charles Michel to napsal v článku, který dnes zveřejnil server Euractiv.
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan 🤝 poblahopřál svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi ke znovuzvolení. V telefonického hovoru ruskému vůdci, který si ve víkendovém hlasování zajistil další šestiletý mandát, Erdogan nabídl zprostředkování jednání s Ukrajinou, uvedla turecká prezidentská kancelář.
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme