Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kam na rodinný brunch? Hotel Hilton Prague Old Town zaujme pestrou nabídkou i dětským koutkem

Bufet v hotelu Hilton Old Town
Zdeněk Pečený/Newstream
Zdeněk Pečený

Přemýšlíte o brunchi s rodinnou? Možnou volbou pro vás by mohl být pražský hotel Hilton Prague Old Town. Kromě bohaté nabídky totiž poskytuje i velký dětský koutek pro ty nejmenší. A co vše je v nabídce? To se dozvíte níže - v novém seriálu serveru Newstream o tom, kam v Praze vyrazit s rodinou na brunch.

Reklama

Již při příchodu do hotelu Hilton Prague Old Town krátce před půl jednou o nedělním odpoledni je restaurace Zinc z poloviny zaplněná a další hosté čekají u vstupu. Je jasné, že tento brunch je populární. Koná se – na rozdíl od většiny ostatních – jen jednou za dva týdny. Také když jsem deset dní předem sháněl stůl pro šest, nebyl to vůbec snadný úkol, ale povedlo se. Brunch nezabírá pouze restarauci Zinc, ale i přilehlý lobby bar.

FOTOGALERIE: Pestrá nabídka i dětský koutek. Podívejte se do hotelu Hilton Old Town

Pestrá mezinárodní nabídka

Na začátek musím přiznat, že ze všech pražských hotelových bufetovým brunchů se mi ten v Hiltonu zatím nejvíce „trefil do noty“. Nabídka je velmi mezinárodní a asi nejvíce mi připomíná brunchovou nabídku v hotelích v Dubaji či Singapuru.

Mezi předkrmy mě nejvíce zaujalo hovězí carpaccio a výběr sushi. Na carving station se nabízí steaky chuckroll a ribeye, šunka a husa. Husa poměrně brzy došla, protože podle kuchaře poptávka překonala očekávání. K ribeye mi byla doporučena holandská omáčka s čerstvým lanýžem a byla to úžasná kombinace.

Výhled z jídelny je přesně takový

Táckárna u Karlova mostu? Je to tak, obědové menu tam vyjde na méně než dvě stovky

Polévka, hlavní jídlo a pití za necelé dvě stovky u Karlova mostu? Není to nereálné, i v turisty nabitém místě se můžete chutně a výhodně najíst.

Přečíst článek

Na bufetu jsou dále v nabídce studené krevety a humří ocasy i klepeta. Vše bylo poctivě doplňováno po dvě a půl hodiny, které brunch trvá. Mezi teplými jídly v bufetové nabídce jsou nejpopulárnější krevety, které i přes usilovné doplňování neustále docházely. Super byl také losos se samphire, kterému se česky říká mořský fenykl. V nabídce bylo i vepřové.

Komu po takovém výběru ještě zbylo místo na dezert, má z čeho vybírat. Kremrole, crème brûlée či tartaletky a ještě více.

Hned po usazení dorazí welcome drink – sklenička prosecca. U toho je možné v rámci neomezené konzumace zůstat po celý brunch nebo přejít na víno či pivo. Samozřejmostí je výběr nealkoholických nápojů a kávy či čaje. Horké nápoje si hosté mohou u automatických kávovarů pořídit sami anebo si objednat u obsluhy.

Nintendo i zdobení sušenek

Velké plus je dětský koutek, který jsem takto dobře provedený v tuzemsku ještě neviděl. V těch nejlepších brunchových destinacích, kterými jsou za mě Dubaj či Singapur, je bohatý doprovodný program pro děti naprosto samozřejmý. V Česku tomu tak nebývá. Zde se však o děti hostů postarají dvě vychovatelky a k dispozici je televize s pohádkami či herní konzole Nintendo. Nejoblíbenější mezi malými návštěvníky je ale zdobení sušenek.

U Rozvařilů servírují svíčkovou za 135 korun

Levnější než McDonald´s. Našli jsme svíčkovou se čtyřma za 135 korun v centru Prahy

Páté patro obchodního dom Bílá labuť kolem poledního ožívá. Na smažák nebo svíčkovou za 135 korun sem míří všichni z okolí.

Přečíst článek

Co za to?

Vše výše popsané vyjde na 1750 korun za osobu, včetně neomezené konzumace alko a nealko nápojů. Děti do 6 let jsou zdarma, do 12 let za 700 korun.

V nabídce mi trochu chybí balíček bez alkoholu. Je to mezi pražskými brunchi ale běžná praxe. Vím, že Češi mají k alkoholu vřelý vztah, ale pořád to nechápu. Proč má dítě mezi 12. a 18. rokem platit stejnou cenu jako dospělý, který oběd zapije dvěma lahvemi vína? Stejné platí o dospělém, který si místo litru prosecca dá půl litr vody a dvě koly.

Konáním pouze každý druhý víkend je tento brunch poměrně vzácným a rozhodně stojí za vyzkoušení. Pro rodiny s menšími dětmi by to pak měla být jasná volba.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Bufet v hotelu Hilton Old Town

Pražské hotely lákají na Velikonoce. Kromě skvělého jídla mají i program pro děti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme