Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kam na rodinný brunch? Hotel Hilton Prague Old Town zaujme pestrou nabídkou i dětským koutkem

Bufet v hotelu Hilton Old Town
Zdeněk Pečený/Newstream
Zdeněk Pečený

Přemýšlíte o brunchi s rodinnou? Možnou volbou pro vás by mohl být pražský hotel Hilton Prague Old Town. Kromě bohaté nabídky totiž poskytuje i velký dětský koutek pro ty nejmenší. A co vše je v nabídce? To se dozvíte níže - v novém seriálu serveru Newstream o tom, kam v Praze vyrazit s rodinou na brunch.

Reklama

Již při příchodu do hotelu Hilton Prague Old Town krátce před půl jednou o nedělním odpoledni je restaurace Zinc z poloviny zaplněná a další hosté čekají u vstupu. Je jasné, že tento brunch je populární. Koná se – na rozdíl od většiny ostatních – jen jednou za dva týdny. Také když jsem deset dní předem sháněl stůl pro šest, nebyl to vůbec snadný úkol, ale povedlo se. Brunch nezabírá pouze restarauci Zinc, ale i přilehlý lobby bar.

FOTOGALERIE: Pestrá nabídka i dětský koutek. Podívejte se do hotelu Hilton Old Town

Pestrá mezinárodní nabídka

Na začátek musím přiznat, že ze všech pražských hotelových bufetovým brunchů se mi ten v Hiltonu zatím nejvíce „trefil do noty“. Nabídka je velmi mezinárodní a asi nejvíce mi připomíná brunchovou nabídku v hotelích v Dubaji či Singapuru.

Reklama

Mezi předkrmy mě nejvíce zaujalo hovězí carpaccio a výběr sushi. Na carving station se nabízí steaky chuckroll a ribeye, šunka a husa. Husa poměrně brzy došla, protože podle kuchaře poptávka překonala očekávání. K ribeye mi byla doporučena holandská omáčka s čerstvým lanýžem a byla to úžasná kombinace.

Výhled z jídelny je přesně takový

Táckárna u Karlova mostu? Je to tak, obědové menu tam vyjde na méně než dvě stovky

Polévka, hlavní jídlo a pití za necelé dvě stovky u Karlova mostu? Není to nereálné, i v turisty nabitém místě se můžete chutně a výhodně najíst.

Přečíst článek

Na bufetu jsou dále v nabídce studené krevety a humří ocasy i klepeta. Vše bylo poctivě doplňováno po dvě a půl hodiny, které brunch trvá. Mezi teplými jídly v bufetové nabídce jsou nejpopulárnější krevety, které i přes usilovné doplňování neustále docházely. Super byl také losos se samphire, kterému se česky říká mořský fenykl. V nabídce bylo i vepřové.

Komu po takovém výběru ještě zbylo místo na dezert, má z čeho vybírat. Kremrole, crème brûlée či tartaletky a ještě více.

Hned po usazení dorazí welcome drink – sklenička prosecca. U toho je možné v rámci neomezené konzumace zůstat po celý brunch nebo přejít na víno či pivo. Samozřejmostí je výběr nealkoholických nápojů a kávy či čaje. Horké nápoje si hosté mohou u automatických kávovarů pořídit sami anebo si objednat u obsluhy.

Nintendo i zdobení sušenek

Velké plus je dětský koutek, který jsem takto dobře provedený v tuzemsku ještě neviděl. V těch nejlepších brunchových destinacích, kterými jsou za mě Dubaj či Singapur, je bohatý doprovodný program pro děti naprosto samozřejmý. V Česku tomu tak nebývá. Zde se však o děti hostů postarají dvě vychovatelky a k dispozici je televize s pohádkami či herní konzole Nintendo. Nejoblíbenější mezi malými návštěvníky je ale zdobení sušenek.

U Rozvařilů servírují svíčkovou za 135 korun

Levnější než McDonald´s. Našli jsme svíčkovou se čtyřma za 135 korun v centru Prahy

Páté patro obchodního dom Bílá labuť kolem poledního ožívá. Na smažák nebo svíčkovou za 135 korun sem míří všichni z okolí.

Přečíst článek

Co za to?

Vše výše popsané vyjde na 1750 korun za osobu, včetně neomezené konzumace alko a nealko nápojů. Děti do 6 let jsou zdarma, do 12 let za 700 korun.

V nabídce mi trochu chybí balíček bez alkoholu. Je to mezi pražskými brunchi ale běžná praxe. Vím, že Češi mají k alkoholu vřelý vztah, ale pořád to nechápu. Proč má dítě mezi 12. a 18. rokem platit stejnou cenu jako dospělý, který oběd zapije dvěma lahvemi vína? Stejné platí o dospělém, který si místo litru prosecca dá půl litr vody a dvě koly.

Konáním pouze každý druhý víkend je tento brunch poměrně vzácným a rozhodně stojí za vyzkoušení. Pro rodiny s menšími dětmi by to pak měla být jasná volba.

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Bagel s lososem a chléb se sušenou šunkou

Brunch v hotelu The Mozart. Skvělé jídlo a prostředí pro ty, kteří hledají klid

Přečíst článek
Bufet v hotelu Hilton Old Town

Pražské hotely lákají na Velikonoce. Kromě skvělého jídla mají i program pro děti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme