Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zdeněk Pečený - informace o tématu

Adina suite

Jak si žila herečka Adina Mandlová? Za sto tisíc to může zjistit každý

V hotelu Andaz, který sídlí v bývalém Cukrovarnickém paláci v centru Prahy, na hosty dýchá historie na každém rohu. Ubytovat se tu mimo jiné mohou i v apartmá, kde kdysi bydlela herečka Adina Mandlová a kde zůstaly zachovány původní prvky. Jen tajné únikové dveře pro milence byly zazděny. Po stopách slavné herečky se za 100 tisíc na noc může vydat každý.

Přečíst článek
Bufet v hotelu Hilton Old Town

Kam na rodinný brunch? Hotel Hilton Prague Old Town zaujme pestrou nabídkou i dětským koutkem

Přečíst článek

Tak snad už letos. Analytici předpovídají dobrý rok drahým kovům, černým koněm je stříbro

Přečíst článek
Francouzský fotbalista Kylian Mbappé v dresu PSG

Investování do sportu je sexy. Bohatí rozšiřují svá portfolia o týmy z NHL či evropského fotbalu

Přečíst článek
Mešita šejka Zayeda

Bílé pláže i monumentální mešita. Zapomeňte na Dubaj, letos se létá do Abú Dhabí

Po několika letech se na pražské letiště vrací přímé spojení s hlavním městem Spojených arabských emirátů (SAE) Abú Dhabí. Jde o charterové spojení pro skupinu DER Touristik, která na českém trhu zastřešuje cestovní kanceláře Fischer a Exim Tours. Linku do hlavního města Spojených arabských emirátů bude skupina provozovat s dopravcem Smartwings jednou týdně, každý čtvrtek v 10:20, až do začátku května.

Přečíst článek
New York

Airbnb má další potíže. Tentokrát v New Yorku

New York se přidal na seznam měst, která chtějí krátkodobé pronájmy sevřít regulací.

Přečíst článek
ruský tanker, greenpeace

Putinovo Rusko opět našlo způsob, jak obejít cenový strop na svoji ropu

Rusko by mělo svoji ropu prodávat maximálně za 60 dolarů za barel. Zdá se ale, že tamní obchodníci našli způsob, jak tyto západní sankce dodržet, ale zároveň si ušlý zisk kompenzovat.

Přečíst článek

Éra levných fabrik v Asii končí. Západ bude platit vyšší ceny

Mladé Asiaty práce v továrnách neláká. Firmy tak musejí zlepšovat pracovní prostředí a nabídnout zaměstnancům více peněz. Zvýšené náklady nakonec zaplatí západní spotřebitel ve vyšších cenách asijského zboží. 

Přečíst článek
Zdeněk Pečený: Pláčete nad sedmiprocentní hypotékou? Můžete si za to sami

Zdeněk Pečený: Pláčete nad sedmiprocentní hypotékou? Můžete si za to sami

Kdo nyní musí refinancovat hypoteční úvěr za šest či sedm procent, si za to může sám. Lepší sazbu si totiž mohl zajistit s předstihem již předloni, v době před růstem úroků na aktuálně nejvyšší úrovně od 90. let, říká finanční expert Newstreamu Zdeněk Pečený.

Přečíst článek

Češi a Slováci prchají na Tenerife. Život je tam levnější než v Praze

Češi si Kanárské ostrovy oblíbili jako dovolenkovou destinaci již dávno, s postupující válkou na Ukrajině a jejími následky v podobě drahých energií, ale o nich začali uvažovat také jako o dlouhodobém útočišti. „Když začaly padat bomby i na západě Ukrajiny, tak lidi v Košicích začali řešit, kam utéct,“ říká v rozhovoru pro Newstream Vlastimil Hájek z realitky TenerifeReal.

Přečíst článek
Elon Musk

Zdeněk Pečený: Musk není žádný Superman. Koupě Twitteru mu láme vaz

Kdysi nejbohatší muž světa nezažívá nejlepší rok. Bohatství se mu smršťuje nejen kvůli klesajícím cenám akcií automobilky Tesla, ale také kvůli sociální síti Twitter, z jejíhož nákupu se mu nepodařilo vykroutit. Muskovo „cpaní se“ do Twitteru se ukazuje jako opravdu hodně špatný nápad, píše Zdeněk Pečený z Newstreamu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme