Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Majitel Facebooku, Twitter – a nyní Amazon. Chystá největší propouštění v historii

Amazon chystá největší propouštění v historii
ČTK

Americký internetový obchod Amazon hodlá zrušit kolem 10 tisíc pracovních míst, což by představovalo největší propouštění v historii tohoto podniku. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací o tom dnes informoval deník The New York Times (NYT). Amazon po celém světě zaměstnává přes 1,5 milionu lidí. Působí také v České republice, kde zaměstnává několik tisíc lidí.

Reklama

Rušení pracovních míst by mohlo začít už tento týden, jeho konečný rozsah se však ještě může změnit. Týkat se bude korporátních a technologických aktivit, včetně hlasové asistenční služby Alexa, uvedly zdroje.

Amazon by se tak stal další technologickou společností, která v poslední době přikročila k redukci počtu zaměstnanců. Americká internetová společnost Meta Platforms minulý týden oznámila, že propustí více než 11 tisíc lidí, což je zhruba 13 procent její pracovní síly. Meta je vlastníkem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp. Americká internetová společnost Twitter, kterou na konci října za 44 miliard dolarů převzal nejbohatší muž planety Elon Musk, už dříve ohlásila redukci počtu pracovních míst zhruba o polovinu.

Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Bezos jde ve stopách Gatese i Buffetta. Rozdá většinu svého majetku

Zakladatel Amazonu a miliardář Jeff Bezos řekl CNN, že chce většinu svého jmění do konce života rozdat na boj s klimatickou změnou a podporu lidí, kteří mohou „sjednotit lidstvo v hlubokém sociálním a politickém rozkolu”. Agentura Bloomberg Bezosovo jmění nyní odhaduje na 124 miliard dolarů (asi 2,92 bilionu korun).

Přečíst článek

Amazon v době pandemie nemoci covid-19 zažíval silný růst, který však začátkem letošního roku výrazně zpomalil. Firma navíc čelí vysokým nákladům v důsledku nadměrných investic a rychlého rozšiřování aktivit. Na její tržby mají v poslední době negativní vliv změny v nákupních zvyklostech spotřebitelů a vysoká inflace, píše The New York Times. Akcie podniku od začátku letošního roku přišly o 40 procent své hodnoty a hodnota firmy opět klesla pod bilion dolarů.

Amazon v České republice působí od roku 2013. O dva roky později otevřel distribuční centrum v Dobrovízi, které nyní zaměstnává přes 3000 stálých pracovníků. V korporátních kancelářích v centru Prahy má společnost dalších více než 1000 specializovaných pracovníků.

Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Amazon snížil výhled na Vánoce, Bezosovi hrozí pátý největší propad majetku mezi miliardáři

Internetový gigant Amazon očekává nižší tržby o nadcházejících Vánocích. Akcie firmy ve čtvrtek po uzavření burzy klesly o více než pětinu, což znamená, že její majitel, miliardář Jeff Bezos přijde o 23 miliard dolarů. Pokud dnes akcie nevzrostou, bude to pátý největší jednodenní pokles mezi miliardáři, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Amazon snížil výhled na Vánoce, Bezosovi hrozí pátý největší propad majetku mezi miliardáři

Přečíst článek
Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Bezos se opět opřel do Bidena. Viní ho z vysoké inflace, která „ožebračí“ nejchudší Američany

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme