Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Facebook - informace o tématu

Primární emise akcií ohodnotila firmu Reddit na zhruba 6,4 miliardy dolarů

Reddit vstupuje na burzu. Akcionáři v rámci IPO prodali 22 milionů akcií

Americká společnost Reddit, která provozuje stejnojmennou sociální síť, stanovila emisní cenu svých akcií na 34 dolarů za kus. To celý podnik ohodnocuje na zhruba 6,4 miliardy dolarů (téměř 148 miliard korun).

Přečíst článek

Z britského vicepremiéra „ministrem zahraničí“ Facebooku. Jak vypadá neveřejná tvář Mety?

Přečíst článek
Bývalá provozní ředitelka americké internetové společnosti Meta Platforms Sheryl Sandbergová (54)

Konec jednoho z šéfů. Sandbergová po dvanácti letech odchází ze správní rady firmy Meta

Bývalá provozní ředitelka americké internetové společnosti Meta Platforms Sheryl Sandbergová (54) v květnu skončí na pozici členky správní rady, ve které působila 12 let.

Přečíst článek
Generální ředitel americké internetové společnosti Meta Platforms Mark Zuckerberg

Zuckerberg výhodně prodal. Za akcie Mety inkasoval více než 400 milionů dolarů

Generální ředitel americké internetové společnosti Meta Platforms Mark Zuckerberg odprodal v posledních dvou měsících loňského roku akcie firmy za 428 milionů dolarů (9,65 miliardy korun). Podle webu Business insider to vyplývá z údajů pro regulační úřady. Zuckerberg se akcií Mety zbavoval poprvé po dvou letech, a těžil tak z jejich růstu. Loni tyto akcie zpevnily o 194 procent a obchodují se poblíž svých maxim.

Přečíst článek
Ministr financí ČR Zbyněk Stanjura (ODS)

Radost ministra Stanjury. Facebook či Google pošlou Česku více peněz

V neděli vstoupi v platnost nový zákon, který zamezuje velkým firmám optimalizovat daně v takzvaných daňových rájích. Česko by si tak mohlo přijít na dvě miliardy korun ročně. Zaplatí je největší firmy světa včetně technologických gigantů.

Přečíst článek
Šéf americké internetové společnosti Meta Mark Zuckerberg

Z Facebooku i Instagramu má pod výhružkou pokut zmizet cílená reklama

Americké společnosti Meta Platforms, která vlastní mimo jiné sociální sítě Facebook a Instagram, hrozí v Evropské unii pokuta za cílenou reklamu. Činit by mohla až čtyři procenta jejího celosvětového obratu. Podle agentury Reuters to vyplývá z dnešního rozhodnutí evropského úřadu pro ochranu osobních údajů. Ten souhlasil s tím, aby se zákaz, který dříve zavedlo Norsko, jež není členem Evropské unie, rozšířil na všech 30 zemí Evropské unie a Evropského hospodářského prostoru (EHP). Meta ujišťuje, že s evropskými úřady spolupracuje.

Přečíst článek

Meta v Evropě nabídne placené verze sítí Facebook a Instagram bez reklam

Americká internetová společnost Meta Platforms nabídne uživatelům v Evropě v souladu s regulací Evropské unie placené verze sociálních sítí Facebook a Instagram bez zobrazování reklam. Firma o tom informovala na svém blogu. Agentura Reuters uvedla, že Meta se pomocí tohoto záměru pokouší obejít unijní předpisy, které by mohly omezit její schopnost přizpůsobovat reklamy uživatelům bez jejich souhlasu a poškodit její hlavní zdroj tržeb.

Přečíst článek
Šéf americké internetové společnosti Meta Mark Zuckerberg

Meta se dostala z potíží a roste. Zuckerbergovu impériu vzrostly tržby o 23 procent

Americká internetová společnost Meta Platforms zvýšila ve třetím čtvrtletí tržby o 23 procent na 34,15 miliardy dolarů (zhruba 798 miliard korun) a překonala odhady analytiků. Mateřská firma sociální sítě Facebook a Instagram přilákala inzerenty, kteří chtějí využít rostoucí ochoty spotřebitelů utrácet.

Přečíst článek
Americká FTC příští týden podá žalobu na Amazon

Spojené státy vyráží do boje proti technologickým gigantům. Komise FTC podá žalobu na Amazon

Americká Federální obchodní komise (FTC) podá v úterý dlouho očekávanou žalobu na internetového prodejce Amazon. Zahájí tak nejnovější fázi snahy Spojených států omezit tržní sílu velkých technologických společností.

Přečíst článek
Meta uvažuje o placených verzích sítí Facebook a Instagram pro EU

Placený Facebook a Instagram pro EU? Meta přemýšlí o sociálních sítích bez reklam

Americká internetová společnost Meta Platforms zvažuje, že nabídne uživatelům v Evropské unii placené verze svých sociálních sítí Facebook a Instagram, které nebudou obsahovat reklamu. Informoval o tom list The New York Times s odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku. Firma tak podle zdrojů reaguje na regulační politiku EU omezující její praktiky při sběru osobních údajů.

Přečíst článek
Alespoň jednu z aplikací Mety používají čtyři miliardy lidí. Zisk Zuckerbergova impéria utěšeně stoupá

Alespoň jednu z aplikací Mety používají čtyři miliardy lidí. Zisk Zuckerbergova impéria utěšeně stoupá

Čistý zisk americké internetové společnosti Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook, Instagram a Threads či komunikační služby WhatsApp, se v druhém čtvrtletí meziročně zvýšil o 16 procent na 7,79 miliard dolarů (168,9 miliardy korun). Výsledky předčily odhady analytiků. Pomohlo tomu oživení internetové reklamy po pandemickém propadu. Firma o tom informovala ve zprávě o výsledcích hospodaření.

Přečíst článek
Americká internetová společnost Meta se chystá spustit textovou sociální síť Threads

Zuckerberg chystá úder proti Muskovi. Spustí novou konkurenci pro Twitter

Americká internetová společnost Meta, která vlastní facebook či instagram, se ve čtvrtek chystá spustit textovou sociální síť Threads, která má konkurovat twitteru, uvádí list Wall Street Journal.

Přečíst článek
Reklama

News box

Politická vězeňkyně v Bělorusku fungování brutálního vězeňského systému v zemi popsala na kouscích 📜 toaletního papíru, které se jí podařilo propašovat z věznice. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na nezávislá běloruská média.
Čínský hrubý domácí produkt (HDP) v letošním prvním čtvrtletí meziročně stoupl o 5️⃣,3️⃣ procenta a předčil tak očekávání. S odvoláním na čínské statistiky to dnes uvedla agentura AFP. Analytici agentury Reuters očekávali růst 4,6 procenta. Ve srovnání se čtvrtým čtvrtletím HDP vzrostl o 1,6 procenta.
Pondělní útok 🔪 nožem v kostele poblíž Sydney policie vyšetřuje jako teroristický čin, oznámily dnes australské úřady. Podle dosavadních zjištění byl útok nábožensky motivován, informoval server The Sydney Morning Herald. 
Evropa i Spojené státy musejí aktivně pomáhat Ukrajině a nemohou připustit, aby ruská agresivní politika zvítězila. Uvedl to český premiér Petr Fiala po dnešním 🤝 setkání s americkým prezidentem Joem Bidenem, které označil za velmi přátelské.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme