Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kdo bude šéfem České televize? Tady je přehled pěti finalistů

Do užšího výběru kandidátů na místo generálního ředitele České televize postoupil její stávající šéf Petr Dvořák, ředitel brněnského studia ČT Jan Souček a bývalý šéf televize Prima Martin Konrád. Ve druhém kole pak radní ČT mezi pětici uchazečů zvolili ještě kreativního producenta v ČT Jana Šterna a krizového manažera Pavla Hřídela.
profimedia.cz

O post šéfa veřejnoprávní a vlivné České televize se ucházelo osm zájemců z řad mediální scény i mimo ni. Rada České televize vybrala do užšího finále pět z nich. Tady je jejich přehled. Volba generálního ředitele se uskuteční 7. června po osobních prezentacích kandidátských projektů před radními.

Reklama

Petr Dvořák (58)

Jako jediný v Česku šéfoval veřejnoprávní i plnoformátové komerční televizi. V letech 2003 až 2010 vedl největší tuzemskou soukromou televizi Nova, o rok později byl zvolen Radou ČT generálním ředitelem České televize, kterou ve druhém funkčním období vede dosud. Mandát mu končí v září, což je důvodem nové volby.

Petr Dvořák, dosavadní šéf ČT, jeho mandát končí letos v září.

Česká televize hledá v tendru nástupce Dvořáka

Rada ČT vyhlásila výběrové řízení na nového generálního ředitele České televize pro dalších šest let. Uzávěrka přihlášek je 17. dubna. Současnému generálnímu řediteli Petru Dvořákovi vyprší mandát letos na konci září. Vyplývá to z hlasování rady.

Přečíst článek

Dvořák vystudoval technickou kybernetiku na Elektrotechnické fakultě ČVUT v Praze, v roce 1999 získal titul MBA na univerzitě v Chicagu. Začátkem devadesátých let 20. století byl jedním ze zakladatelů PR agentury B.I.G. Od roku 1993 spolupracoval se společností PPF zesnulého miliardáře Petra Kellnera, za níž byl předsedou dozorčí rady eBanky a v představenstvu Slavie. V roce 2002 po vstupu PPF do Novy se stal jednatelem televize a v květnu 2003 pak generálním ředitelem. Na funkci kandiduje potřetí.


Martin Konrád (52)

Od roku 2008 působil v komerční televizi Prima jako obchodní ředitel, od ledna 2013 do dubna 2014 jako generální ředitel. Nyní od loňského srpna působí jako ředitel mmb media agency Czech. Po odchodu z Primy byl externím poradcem a senior konzultantem ve společnosti Globtime consulting, v roce 2017 na čtyři roky převzal vedení Asociace krajských televizí. 

Programový ředitel České televize Milan Fridrich

Šéf programu ČT Fridrich: Docent je hit, už chystáme druhou řadu. Maďaři natočili vlastní Most

Fenomén Případů 1. oddělení vynesl Českou televizi v roce 2022 k dalšímu titulu nejsledovanější tuzemské televizní skupiny. Podle ředitele programu ČT Milana Fridricha za tím stojí zejména správně nastavený systém kontroly, díky němuž dokáže veřejnoprávní stanice konkurovat komerčním televizím i nové konkurenci ze strany streamingových služeb. Ty podle Fridricha pak nejsou jen konkurencí, ale také partnery. Detaily ale zatím zveřejnit nesmí.

Přečíst článek

Vystudoval Fakultu mezinárodních vztahů VŠE v Praze, obor Mezinárodní obchod. V roce 2005 získal titul MBA na University of New York in Prague.


Jan Souček (48)

Od roku 2014 ředitel brněnského studia České televize, v němž působil i v letech 2005 až 2014 jako moderátor Dobrého rána a mezi roky 2007 až 2012 jako šéfdramaturg Centra zábavné tvorby. Profesní dráhu spojil i s Českým rozhlasem Brno – v letech 1999 až 2002 byl vedoucím Redakce zpravodajství a publicistiky, mezi lety 2012 a 2014 pak editorem Centra zpravodajství ČRo Brno.

Daniel Grunt - šéf nových médií skupiny CME

Nový šéf televize Nova Daniel Grunt: Zlomem pro Voyo byl přesun Ordinace za platební bránu

Daniel Grunt se stal generálním ředitelem televize Nova. Byznysový portál newstream.cz s ním přinesl poslední rozhovor v jeho předchozí roli, kdy vedl digitální aktivity skupiny CME a měl na starosti rozjezd videotéky Voyo. Přečtěte si, jak vidí budoucnost televizního vysílání.

Přečíst článek

V minulosti působil i jako manažer společnosti New Deal Communications a Transparent Communications. Je absolventem Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně.


Jan Štern (69)

S Českou televizí je spojen téměř třicet let, nyní jako kreativní producent. Od roku 1994 s dvouletou přestávkou do roku 2018 byl producentem televizních pořadů a seriálů. Mezi projekty, které přivedl na svět nebo jim na svět pomáhal, patří kromě jiných, Nadoraz, Další prosím, Největší Čech, Uvolněte se, prosím, Všechnopárty nebo seriál Čtvrtá hvězda. V letech 1999 a 2000 pracoval v televizi Prima jako šéf programu.

Nový šéf ČTK Jaroslav Kábele: Budeme víc oslovovat firmy a instituce

Nový šéf ČTK Kábele: Budeme víc oslovovat firmy a instituce. A lépe využívat nemovitosti

Česká tisková kancelář je popelkou mezi veřejnoprávními českými médii. Ví to i Jaroslav Kábele, který v červnu usedne do křesla ředitele. Pozornost politiků je upřena na Českou televizi nebo na Český rozhlas. To Kábeleho trochu mrzí. Agentura, která zásobuje celý český mediální svět novými zprávami, nemá ani koncesionářské poplatky, ani žádné dotace. Musí se živit vlastní ekonomickou aktivitou. Uživit tiskovou kancelář si bere nastupující šéf jako svůj hlavní úkol.

Přečíst článek

Původně vystudoval VŠE a po jejím absolvování pracoval jako programátor. Před rokem 1989 s přáteli vydával samizdatový časopis Prostor a působil v domácí redakci exilových Listů. V průběhu sametové revoluce se angažoval v Občanském fóru, byl předsedou jeho organizační komise, členem Rady OF a v lednu 1990 byl za Občanské fórum kooptován jako poslanec do Federálního shromáždění. Za OF také kandidoval a byl zvolen poslancem Federálního shromáždění ve volebním období 1990–1992. Politiku poté opustil a začal pracovat v médiích.


Pavel Hřídel (53)

Od ledna letošního roku působí jako krizový manažer výrobce roušek a dalšího zdravotnického materiálu Batist Medical. Zastával manažerské pozice ve vícero firmách, mimo jiné byl v letech 2019 až 2022 šéfem Teplárny Strakonice. 

Aleš Zavoral a Eva Stejskalová A11

Zavoralova A11 startuje celoplošnou televizi

A11, všude doma. Tak se bude jmenovat nová celoplošná televize stejnojmenného mediálního domu.

Přečíst článek

Absolvent Vysoké vojenské letecké školy v Košicích (1994), dva roky poté působil jako vojenský pilot.


Volba generálního ředitele se uskuteční 7. června po osobních prezentacích kandidátských projektů před radními. V tajném hlasování musí budoucí generální ředitel získat od radních alespoň deset hlasů z 15.

Do užšího výběru nepostoupili bývalý zahraniční zpravodaj ČT Jiří František Potužník, architekt Ondřej Vrbík a živnostník Ondřej Cón. Do letošního výběrového řízení přišlo původně 13 přihlášek, ale pět z nich nesplnilo náležitosti a rada je hned vyřadila.

Zakladatel a dosavadní výkonný ředitel Netflixu Reed Hastings na snímku z roku 2017.

Konec éry zakladatele Netflixu Reeda Hastingse. Muže, který změnil vnímání televize

Muž, který znovu vymyslel televizi. Nikým menším není Reed Hastings, který v roce 1997 založil poštovní videopůjčovnu Netflix. Z té je nyní největší globální televize světa s původním obsahem bojujícím o Oscary a bavící více než 230 milionů diváků ve 200 zemích světa. Nyní Hastings končí v každodenní operativě. Nová éra Netflixu tak odstartovala právě nyní.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Prezident Miloš Zeman uděloval 28. října 2019 na Pražském hradě státní vyznamenání. Na snímku je podnikatel, mediální magnát a moderátor Jaromír Soukup

Médea Jaromíra Soukupa opět čelí insolvenčnímu řízení. Nyní chtějí zpět desítky milionů velcí hráči – ČT a Prima

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme