Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Česká televize hledá v tendru nástupce Dvořáka

Petr Dvořák, dosavadní šéf ČT, jeho mandát končí letos v září.
ČTK
 ČTK

Rada ČT vyhlásila výběrové řízení na nového generálního ředitele České televize pro dalších šest let. Uzávěrka přihlášek je 17. dubna. Současnému generálnímu řediteli Petru Dvořákovi vyprší mandát letos na konci září. Vyplývá to z hlasování rady.

Reklama

Dvořák na dotaz radního Petra Šafaříka, zda se do tendru přihlásí, uvedl, že nechce odpovídat, protože nezná podmínky a neprobral to s manželkou. Čas má podle svých slov do 17. dubna. Důvodem otázky podle Šafaříka bylo, že je velmi vysoce pravděpodobné, že pokud se přihlásí Dvořák, nepodá přihlášku nikdo ze stávajících zaměstnanců ČT a jeho stanovisko tak ovlivní počet přihlášených do konkurzu. Podle místopředsedy rady Vlastimila Ježka není k podobným dotazům žádný důvod a diskuse o tom, kdo se přihlásí či nepřihlásí, by mohla zpochybnit výběrové řízení od samého počátku.

Podle radou schválených podmínek musí být uchazeč mimo jiné vysokoškolák, mít manažerské a osobnostní předpoklady, znát aktivně jeden světový jazyk a mít negativní lustrační osvědčení. Součástí přihlášky musí být i koncepce rozvoje a fungování televize po dobu jeho funkčního období v rozsahu pěti až deseti stran.

Programový ředitel České televize Milan Fridrich

Šéf programu ČT Fridrich: Docent je hit, už chystáme druhou řadu. Maďaři natočili vlastní Most

Fenomén Případů 1. oddělení vynesl Českou televizi v roce 2022 k dalšímu titulu nejsledovanější tuzemské televizní skupiny. Podle ředitele programu ČT Milana Fridricha za tím stojí zejména správně nastavený systém kontroly, díky němuž dokáže veřejnoprávní stanice konkurovat komerčním televizím i nové konkurenci ze strany streamingových služeb. Ty podle Fridricha pak nejsou jen konkurencí, ale také partnery. Detaily ale zatím zveřejnit nesmí.

Přečíst článek

Kandidáti, kteří postoupí do závěrečného kola výběrového řízení, budou pozváni na veřejné zasedání rady 7. června k osobní prezentaci svého projektu a k zodpovězení jednotlivých dotazů členů rady. Na základě souhrnu všech získaných informací Rada ČT následně rozhodne v tajném hlasování o vítězi výběrového řízení.

„Rada ČT zvolila k volbě generálního ředitele červnový termín, protože mandát současného ředitele vyprší na konci září. Kandidáti by tak měli mít dostatečný čas nejen na přípravu projektů a všech administrativních podkladů, ale i na případné vyvázání z aktuálních pracovních povinností. Rovněž tak budou mít téměř čtyři měsíce na přípravu před nástupem do funkce“, uvedl předseda rady Karel Novák.

Petr Dvořák řídí Českou televizi dvě funkční období. Minulého výběrového řízení se účastnilo 12 kandidátů. Letos radní předpovídají pravděpodobně větší účast.

Zakladatel a dosavadní výkonný ředitel Netflixu Reed Hastings na snímku z roku 2017.

Konec éry zakladatele Netflixu Reeda Hastingse. Muže, který změnil vnímání televize

Muž, který znovu vymyslel televizi. Nikým menším není Reed Hastings, který v roce 1997 založil poštovní videopůjčovnu Netflix. Z té je nyní největší globální televize světa s původním obsahem bojujícím o Oscary a bavící více než 230 milionů diváků ve 200 zemích světa. Nyní Hastings končí v každodenní operativě. Nová éra Netflixu tak odstartovala právě nyní.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jan Souček, nový generální ředitel ČT

Překvapení na Kavčích horách. Českou televizi povede Jan Souček. Porazil kontroverzního Dvořáka

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme