Reklama

Finančník Schönfeld chce od investorů půl miliardy. Postaví za to byty

Projekt RSBC
vizualizace RSBC / užito se svolením

Investiční skupina RSBC finančníka Roberta Schönfelda začala nabízet dvou až pětileté dluhopisy za půl miliardy korun. Získané peníze chce použít na financování realitních projektů, například na přestavbu průmyslových budov v bývalém areálu ČKD v Praze na byty. 

Reklama

Dluhopisy mají splatnost dva, tři, čtyři a pět let a jejich pevný úrokový výnos je odstupňovaný od 5,5 procenta do sedmi procent za rok. „S ohledem na charakter nemovitostních projektů cílíme dluhopisovým programem především na investory, kteří mají zájem o dlouhodobé zhodnocování peněz. I proto jsme výnos odstupňovali podle délky splatnosti,“ uvedla mluvčí RSBC Jana Zbortková.

Nominální hodnotu každého dluhopisu z nové emise skupina stanovila na 10 tisíc korun, přičemž výše minimální investice je 50 tisíc korun.

Skupina RSBC vznikla v roce 1998 jako správce restituovaného majetku rodiny Schönfeldů. Dlouhodobě se orientuje na investice do průmyslu, zemědělství, komerčních a rezidenčních nemovitostí a nových technologií. Součástí skupiny je nyní 35 společností a hodnota jejích aktiv přesahuje pět miliard korun. Součástí jejího portfolia je například slovinská zbrojovka Arex nebo strojírenská firma Bauer Technics. Klíčovou investiční oblastí skupiny RSBC jsou reality.

Radmila Kuzicová, Chief Real Estate Office v RSBC Holding

Nemovitostní portfolio investičky RSBC povede Radmila Kuzicová

Českou investiční skupinu RSBC Holding posílila Radmila Kuzicová, z pozice Chief Real Estate Officer bude odpovídat za řízení nemovitostního portfolia a rozvoj realitních investičních projektů skupiny. 

Přečíst článek

Nájmy zdražují, nájemní domy jsou teprve rozestavěné, a s nízkou cenou v nich nelze počítat

Dalibor Martínek: Nájmy v blízké budoucnosti? Přátelé, kdo na to má

Jak se vyvine situace s nájmy? Žádné dobré zprávy nejsou na obzoru. Nájmy zdražují, další nájemní domy jsou teprve rozestavěné, a s nízkou cenou v nich nelze počítat. A projekty Prahy? Tak o tom za chvilku.

Přečíst článek

Územní studie čtvrti Bubny-Zátory

PPF bude stavět byty. První vzniknou v nových Bubnech

Skupina PPF se ve spolupráci se společností Karlín Goup vrhá do rezidenčního developmentu. Dohoda zahrnuje projekty v hodnotě čtyř miliard dolarů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Nové byty v Rezidenci u Šárky

Nové byty v Rezidenci u Šárky nabízí komorní bydlení v přírodě. A přímé tramvajové spojení do centra

Přečíst článek
Ministerstvo pro místní rozvoj spustí na podzim program Dostupné bydlení, čeká na potvrzení Evropské komise

Snadněji k vlastnímu domovu. Ministerstvo spustí program Dostupné bydlení, čeká se jen na eurokomisaře

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme