Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

nemovitosti - informace o tématu

Projekt 1 Mayfair v Londýně

Nejluxusnější dům v Londýně míří na trh. Byty tu stojí dvě miliardy

Pod jménem 1 Mayfair se na londýnský realitní trh dostává očekávaný projekt, za kterým stojí miliardář John Caudwell. Podle jeho vlastních slov jde o unikátní příležitost, která se už nebude opakovat, protože nic takového se v Londýně již nepostaví. A tomu odpovídá také cena. V průměru tu byty budou stát 70 milionů liber, tedy téměř dvě miliardy korun.

Přečíst článek
Staré město v Mnichově

Probíhající krach německých komerčních nemovitostí začíná ohrožovat tamní bankovní sektor

Přečíst článek
Zase ty řopíky. Ministerstvo obrany prodává části opevnění

Zase ty řopíky. Ministerstvo obrany prodává části opevnění

Ministerstvo obrany (MO) prodává další části předválečného pohraničního opevnění. V nyní zveřejněné nabídce je 20 lehkých železobetonových opevnění, známých jako řopíky, a jedno těžké opevnění. Kromě nich se chce úřad zbavit i několika nepotřebných pozemků nebo bytu v pražské Troji. Nabízí 33 položek s minimální požadovanou kupní cenou přes 23 milionů korun.

Přečíst článek
Rekreační areál v Rabyni jde opět do dražby

A znovu do aukce. Rekreační areál v Rabyni, který patřil Smetkovi, opět hledá nového majitele

Rekreační areál v Rabyni na Benešovsku, který dříve patřil zakladateli vytunelované společnosti H-System Petru Smetkovi, jde opět do aukce. Zájemci se mohou ucházet o části areálu v pěti elektronických aukcích, které začínají v úterý a končí ve čtvrtek. Vyvolávací ceny jsou od 768 tisíc korun do 80 milionů korun, informovala mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) Michaela Tesařová. Dříve vyhlášené aukce majetkový úřad zrušil, nikdo nesložil kauci nebo zájemce neučinil příhoz.

Přečíst článek
Ceny komerčních nemovitostí v Německu ve čtvrtém čtvrtletí rekordně klesly

Další direkt pro Německo. Ceny komerčních nemovitostí tam rekordně klesly

Ceny komerčních nemovitostí v Německu se v posledním čtvrtletí loňského roku meziročně propadly o rekordních 12,1 procenta, uvedla německá bankovní asociace VDP. Realitní sektor v největší evropské ekonomice se potýká s nejhorší krizí za poslední desetiletí, s dalším poklesem cen se tam počítá i letos.

Přečíst článek
ilustrační foto

Vlastníka loni změnilo nejméně bytů a domů od roku 2015

Loni se v České republice prodalo nejméně bytů a domů od roku 2015. Bytů se oproti roku 2022 prodalo o devět procent méně, domů o 17 procent. O 19 procent propadl také prodej chat a chalup. Vyplývá to z analýzy portálu Valuo, která zpracovává data katastru nemovitostí a veřejných inzercí. Nejžádanější dispozice bytů byly 2+1 a 2+kk, tvořily v průměru 44 procent všech prodejů. Průměrná velikost prodaného bytu v ČR loni byla 66 metrů čtverečních, tedy téměř stejně jako v předešlých čtyřech letech.

Přečíst článek
Německo, Sasko

V Německu zuří opravdová realitní krize. Ceny bytů a domů spadly na šedesátileté dno

Německý realitní trh prochází nelehkým obdobím. Ceny rezidenčních nemovitostí totiž zaznamenaly největší pokles za poslední desítky let. Poslední kvartál loňského roku však naznačuje obrat a ceny realit by se tak mohly začít znovu zvyšovat.

Přečíst článek
O tom, jaký bude rok 2024, diskutovali členové a přátelé Realitního Clubu newstream.cz v hotelu Falkensteiner.
video

Zase se začne stavět. A ceny bytů letos opět porostou, shodují se experti

Nejistota ohledně stavebního zákona, růst cen nemovitostí a mírné oživení na realitním trhu. První letošní setkání Realitního Clubu Newstreamu se neslo v duchu predikcí. Na to jaký bude realitní trh v roce 2024 odpovídali zástupci soukromé i veřejné sféry, například Jan Kasl, předseda České komory architektů, Klára Dostálová, bývalá ministryně nebo Jiří Ochetz z J&T Real Estate.

Přečíst článek
Praha nekoupí od České pošty její hlavní sídlo v Jindřišské ulici

Praha nekoupí od České pošty její hlavní sídlo v Jindřišské ulici. Nevyhovuje

Praha nakonec nekoupí od České pošty její hlavní budovu v Jindřišské ulici. Pro potřeby magistrátu tam není dost prostoru a modernizace objektu by byla příliš nákladná, uvedl magistrát. Prodejem nemovitostí se pošta snaží stabilizovat své hospodaření. V dřívějším tendru na koupi hlavní budovy v Jindřišské s vyvolávací cenou 1,538 miliardy korun se v závěru loňského roku neobjevil žádný zájemce.

Přečíst článek
Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments dokončila první akvizici letošního roku

ZDR Investments zahajuje rok 2024 akvizicí retail parku v Praze

Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments dokončila první akvizici letošního roku. Do portfolia fondu pro kvalifikované investory zakoupila prodejnu potravin Billa s navazujícím retailem v pražské městské čtvrti Kunratice.

Přečíst článek
Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích se prodal v aukci. Nový majitel za něj dal přes 106 milionů korun

Chátrající barokní zámek v Kunraticích se prodal. V elektronické aukci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) za něj nový majitel zaplatil částku 106 260 000 korun.

Přečíst článek
Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích jde do dražby s cenovkou 106 milionů. Prodej přitáhne spekulanty, bouří se místní

Už za pár dní se koná aukce výjimečné nemovitosti. Za barokní zámek v Kunraticích a přilehlý hektarový park chce stát 106 milionů korun. Dražbu ale provází řada kontroverzí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme